Romani la Scoala de vindecare a pastorului Chris

Posted: noiembrie 29, 2010 in fundamentalism, lideri spirituali
Etichete:, , , ,


Declaratia lui Ioan Demeter : „…Am mai fost la Johannesburg si anul trecut(2009) in august-septembrie si am plecat de aici complet configurat de invataturile pastorului Chris. Am venit intr-un numar asa de mare ca sa invatam toate amanuntele cu privire la miscarea de trezire…”
S-ar parea ca cel putin unul dintre strajeri este adeptul invataturilor pastorului Chris.
Citeste mai mult despre invataturile eretice ale pastorului Chris \" Tatal nostru\" in varianta pastorului Chris

Comentarii
  1. Adi spune:

    Gandindu-ma si la ce a zis Oli intr-un post anterior, din punctul meu de vedere:
    – daca miscarea Strajerilor este gandita pe o directie buna, dar „unii” din conducere sunt adeptii Scolii de Vindecare a lui Chris, Strajerii ar trebui sa se separe de ei pentru a nu se crea o reputatie negativa miscarii lor.
    – daca miscarea Strajerilor accepta „afinitatea” (as spune eu accentuata) a unora din liderii lor – pentru Scoala de Vindecare a lui Chris, Strajerii au o problema mare.

    E ca si intr-o biserica: daca unul din conducere ar fi implicat in lucruri oculte, biserica ori il exclude, ori il priveste de bun acceptand si invatatura adusa de el.

    P.S. Am exclus din start varianta ca Scoala de vindecare a lui Chris sa fie ceva „curat”.

    Materiale si brosurile publicate de Scoala de vindecare a lui Chris in mai multe limbi le gasiti aici: http://www.enterthehealingschool.org/magazine/images/pdf/

    • @Adi Am gasit la prima citire o erezie in publicatia lor recomandata de tine. din articolul „Proclamatii de Credinta”

      „Eu am viata lui Dumnezeu in mine. Sanatatea si infirmitatea nu au loc in mine. Nici o boala nu ma va insotii vreodata !!!!!;nici o neputinta nu se va lipi de trupul meu !!!!! Cristos locuieste in mine ,trupul meu este templu Duhului Sfant,de aceea refuz sa ma obisnuiesc cu orice fel de infirmitate „

      Dupa parerea mea asa ar fi corect sa declari : Da trupul meu este templu Duhului Sfant ; de aceea refuz sa traiesc in pacat !

    • silvana spune:

      este ceva curat,pentru ca ei sunt uniti si il cheama pe D-zeu,de aceea este si asa mare putere si D-zeu iubeste neamul lor foarte mult,daca am fii si noi asa D-zeu ne-ar raspunde mai mult dar noi stam si judecam k asa-s romanii

      • Dumnezeu iubeste toate neamurile, dar nu orice om il iubeste pe Dumnezeu ! Cat despre cat de curat este ceea ce am vazut am comentat pe ici pe colo, despre ceea ce am vazut si auzit daca cititi . Ceea ce ma intriga este secretismul in jurul acestei scoli si altele … Toti oamenii judeca nu numai romanii si judecata (analiza critica) este o calitate umana.

  2. DD spune:

    Traiesc cu D-zeu in sufletul meu,studiez si citesc istoria religiilor,apreciez tot ce este de la D-zeu.Iubesc creatia lui D-zeu.Toate bune.DD

  3. Soso spune:

    Sunt penticostal, insa si eu sunt circumcpspect legat de aceasta miscare. Chiar si numele „Scoala de vindecare” ma pune in garda. Eu cred ca Domnul nu sa schimbat si mai face minuni si azi, insa scopul principal cred ca este mantuirea omului. Mila si dragostea lui Isus la determinat sa vindece, sa elibereze, sa invieze mortii, EL nu a cautat in nici un fel sa fac spectacol din asta. Cand a inmultit painile si oamenii au vrut sa-L faca imparat (pt ca vazusera minunea) EL ia pus pe directia buna : EU SUNT PAINEA. Trebuie sa avem o mare grija ca NIMIC sa nu ne distraga atentia de la PERSOANA lui Isus (inclusiv minunile). Nu judec miscarea acesta (nu am prea multe informatii) insa pot spune ca unul care doresc din inima lucrarea Duhului Sfant sa se desfsoare cu putere in viata si biserica mea, sunt circumspect. Cred ca Isus nu ne vrea bolnavi, suferinzi, insa cateodata este modul cel mai profund in care il poti atinge pe Domnul. Trebuie sa credem ca Domnul vindeca si azi (si cred cu tarie), insa in a face aceasta un scop mai mare decat mantuirea sufletului este periculos. Sa nu uitam ca in Cuvant avem pe Pavel care a fost bolnav toata viata (si avea toate darurile spirituale), Timotei probleme cu stomacul. Sa ne ajute Domnul sa avem lumina si un discernamant sfant.

    • Prin credinta si dupa vointa suverana a lui Dumnezeu se pot produce minuni,vindecari dar minunile, vindecarile nu vor produce credinta in mod necesar, parafrazand ceea ce spunea Philip Yancey.Credinta nu este un cec in alb din partea lui Dumnezeu care poate fi folosit la discretia noastra.

    • benaia spune:

      Învăţătură greşită despre ţepuşul lăsat de Dumnezeu
      Datorită unei învăţături greşite despre ţepuşul lui Pavel, mii de bolnavi din toată lumea au murit înainte de vreme! În Biblie nu se menţionează niciunde că ţepuşul este boală. Citeşte cu atenţie Numeri 33:55, Judecători 2:3, 1 Samuel 1:6 -7, Ezechiel 28:24, Iosua 23:13 şi vei vedea că din aceste texte reiese clar că un ţepuş, mărăcine sau spin, nu reprezintă ceva în interiorul trupului, ci întotdeauna nişte oameni răi, mânaţi de duhuri străine care lovesc mereu din afară. Din Iosua capitolul 23 reiese că acel cuvânt ebraic folosit pentru „ţepuş” are rolul de a da cititorului o ilustraţie simbolică. Pavel explică ce era acel ţepuş şi anume „un sol al Satanei”.
      În Galateni 4:13, Pavel vorbeşte despre ţepuş: „Ştiţi că în neputinţa trupului meu v-am propovăduit Evanghelia la început”. E posibil ca aici Pavel să se fi referit la o neputinţă fizică, dar citind scrierile lui în continuare, ele relevă în mod clar că această neputinţă nu a persistat. Cel mai probabil, această neputinţă consta în rănile nevindecate încă pe care le primise în timpul prigonirilor pentru Cristos (Galateni 4 :14-15). Pavel şi-a arătat aprecierea faţă de galateni pentru faptul că n-au manifestat nici dispreţ, nici dezgust faţă de ceea ce era o ispită pentru ei în trupul său. Dezgustul despre care aminteşte Pavel putea fi produs, foarte probabil, de trupul lui plin de răni, iar dispreţul de faptul că Pavel era slăbit, rănit si arăta, la un anume moment, ca un om fără prea multă valoare. Ispita consta în evitarea suferinţelor la care s-ar fi putut expune credincioşii din Galatia, slujindu-l pe Cristos, dar văzându-l în acelaşi timp pe Pavel în această situaţie. În niciun caz nu putea fi vorba, aici, de un defect la ochi, deoarece ochii lui fuseseră odată vindecaţi de Isus, la rugăciunea lui Anania (Faptele apostolilor 9 :18).
      La ceva vreme după ce a devenit apostol, Pavel scrie celor din Corint (1 Corinteni 11: 30): „Căci de aceea sunt între voi mulţi neputincioşi şi bolnavi şi nu puţini dorm”.
      Dacă ţepuşul lui Pavel ar fi fost o boală fizică sau o neputinţă, atunci probabil cei din Corint i-ar fi dat un răspuns legat de aceasta. Dar tu, de ce eşti neputincios sau bolnav? Pavel le-ar fi spus probabil, corintenilor, „eu am un ţepuş…”, iar cei din Corint i-ar fi scris înapoi „şi nouă, de asemenea, ni s-au lăsat ţepuşuri…”.
      Pavel a făcut distincţie între darul vindecării şi darul minunilor. El nu credea că fiecare om se va vindeca instantaneu; reiese clar din Cuvânt că pe Trofim l-a lăsat bolnav, despre Epafrodit scrie că a fost bolnav aproape de moarte pentru că a lucrat mult pentru Evanghelie şi nu s-a vindecat imediat.
      Pavel era fanatic în ceea ce priveşte vindecarea naturală, care este la fel de dumnezeiască ca şi minunile. Şi lui Timotei i-a spus că pentru desele sale îmbolnăviri de stomac, să mai ia câte puţin vin. Pavel a dat de înţeles că, cei care sunt bolnavi, trebuie să creadă personal în vindecare. Abia după ce a văzut că ologul are credinţă, i-a spus acestuia: „Scoală-te, ridică-te în picioare! ” şi aceasta pentru că a văzut că avea credinţă să fie vindecat. Isus Însuşi n-a putut să facă nicio minune în Nazaret, din cauza necredinţei unora!

      Tepuşul
      Într-o împrejurare, Pavel le scrie galatenilor, declarând în mod uimitor cum Cristos ne-a eliberat de sub blestemul Legii, făcându-Se blestem pentru noi (Galateni 3:13). În blesteme sunt cuprinse toate felurile de boli şi de răni cunoscute şi necunoscute, scrise şi nescrise în Biblie (Deuteronomul 28:61). Dacă Pavel ar fi avut vreo boală fizică, starea sa s-ar fi contrazis cu declaraţia de mai sus -Cristos ne-a eliberat de sub blestemul Legii-, deoarece parte din blestem ar fi fost încă peste el, prin acea boală. Galatenii ar fi sesizat acest fapt şi i-ar fi atras atenţia asupra lui.
      În Galateni 2:20, Pavel declara că, Cristos trăieşte în el. Putea, oare, în acelaşi timp, să trăiască în Pavel atât Cristos, cât şi boala? Pot oare, în acelaşi timp, lumina şi întunericul să opereze într-un un om plin cu Duhul Sfant, cum era Pavel? (1 Ioan 1:5, 2 Corinteni 6:14b)
      În Filipeni 4:13, Pavel declara: pot„ totul în Cristos” … „numai că nu vă văd aşa bine”, ar fi trebuit să adauge, dacă avea probleme de vedere! Indiferent la ce se referă anumiţi teologi când vorbesc despre ţepuş, trebuie să admitem cel puţin 2 lucruri: 1.ţepuşul nu l-a limitat niciodată pe Pavel în slujirea lui, el putând face orice fel de slujire la care îl chemase Dumnezeu şi 2. Pavel a lucrat pentru Cristos mai mult decât oricine.
      Întreabă-te: cât de mult te ridică ţepuşul tău deasupra celorlalţi sau ce revelaţii minunate ţi s-au descoperit, de a fost nevoie să primeşti şi tu un ţepuş?
      Ţepuşul lui Pavel sparge balonul credinţei mai mult decât orice alt contraargument vis-a-vis de vindecarea divină. Fericit este cel ce nu cade în această groapă ţepoasă! Firea cade, dar duhul cunoaşte adevărata cale!
      Are oare, Dumnezeu, ţepuşuri secrete în Templul Său -trupul nostru-, ţepuşuri constând în boli? Este oare voia Lui ca-n Templul Său să rămână boli? Răspunsul logic este „nu” (Matei 21:14). Este voia lui Dumnezeu ca parte din blestem -orice boală (Deuteronomul 28:61)- să se manifeste în Templul Său? Răspunsul este „nu”! Cristos a venit să strice lucrările diavolului (1 Ioan 3:8, Ioan 10:10, Faptele apostolilor 10:38). El a venit să ne elibereze de sub blestemul Legii şi consecinţele sale. Dacă tu crezi că Dumnezeu vrea să te lase bolnav, nu uita că întotdeauna ţi se face după credinţa ta! (Matei 8:13, Matei 9:29, Marcu 10:52, Luca 8:48, Luca 17:19), indiferent dacă ea este focalizată pe Isus sau pe ţepuşuri secrete. Totuşi, voia Lui este ca omul SĂ FIE VINDECAT! (Luca 5:12, Evrei 13:8, Matei 4 :23-24, Matei 8:16, Matei 9:35, Matei 12:15, Matei 14:14, Matei 14:36, Matei 15:30, Matei 19:2, Matei 21:14, Faptele apostolilor 10:38)
      Cuvântul Domnului afirmă că, credinţa vine în urma auzirii şi acest lucru este ceea ce trebuie să se întâmple: credinţa se produce prin auzire şi acceptarea adevărului descoperit. Orice „adevăr” descoperit dar care nu produce credinţă, nu este de inspiraţie divină! Imaginează-ţi un bolnav care aude că Pavel, deşi era sfânt, a fost ţinut bolnav de către Dumnezeu. Acest mesaj nu produce credinţă în bolnav, ci multă îndoială, nesiguranţă, confuzie, neîncurajându-i credinţa să lucreze. Acest concept nu face parte din Evanghelie -pentru că nu este o veste bună-, Evanghelia însemnând „vestea bună”. Vestea bună este că jertfa lui Isus e atotcuprinzătoare, acoperind toate nevoile oamenilor dispuşi să calce pe tărâmul victoriilor împlinite.
      Dacă Pavel cheamă Numele Domnului ca să fie vindecat de boala sa şi nu primeşte vindecare, în ciuda credinţei sale, înseamnă că afirmaţia lui Isus nu e valabilă oricând –facă-ţi-se după credinţa ta (Marcu 10:52)-, nefiind posibil totul prin credinţă, cum declara Pavel -pot totul în Cristos, care mă întăreşte (Filipeni 4:12). Pavel era un om al credinţei (2 Corinteni 5:6-7, Evrei 10:38-39).
      În Faptele apostolilor 9:4 Pavel cade la pământ, Îl vede şi-L aude pe Isus întrebându-l: „Saule, Saule, pentru ce Mă prigoneşti?”, la care Saul întreabă: „Cine eşti Tu, Doamne?”, iar Domnul îi răspunde (vezi versetul 5): „Eu sunt Isus, pe care-l prigoneşti! Ţi-ar fi greu să arunci înapoi cu piciorul într-un ţepuş!” Să ne gândim la ce făcea Pavel în acea vreme: îi prigonea pe creştini. Ce făcea Penina cu Ana? O înţepa deseori, făcând-o să se mânie, prigonind-o cu vorbe grele (1 Samuel 1:6-7). Ce făceau străinii neizgoniţi de către evrei şi rămaşi în Canaan? Îi înţepau pe evrei (Numeri 33:55, Judecatori 2:3, Iosua 23:13)! Ce făcea voievodul Tirului –Satan- cu casa lui Israel? O înţepa şi-i aducea durere, printre toţi cei ce-l înconjurau şi dispreţuiau (Ezechiel 28:24). Ce făcea Pavel cu creştinii din Damasc? Ce era Pavel pentru ei, înainte de convertire? Îi prigonea, îi înţepa, le aducea durere, fiind ca un ţepuş pentru ei. Isus îl întreabă pe Pavel: ţi-ar fi greu să loveşti înapoi, cu piciorul, într-un ţepuş? Ce însemna aceasta? Răspunsul e clar: ţi-ar fi greu ca, ceea ce te pregăteşti să faci tu altora, să ţi se facă ţie? Ţi-ar fi greu să ţi se întoarcă situaţia în care îi pui tu pe copiii Mei, ca s-o experimentezi şi tu? Era însă prea timpuriu pentru Pavel, să dea răspunsul la această întrebare. După mai mulţi ani, Pavel a înţeles despre ce-i vorbea Isus şi a putut răspunde că într-adevar îi era greu -vedem aceasta în cererea sa repetată pe care i-o aduce lui Isus, rugându-L de trei ori să-l elibereze de această suferinţă. Într-adevăr, Pavel era încercat prin foc cu patimile lui Cristos (1 Petru 4:12-13), împlinind în trupul său ce lipsea Bisericii din suferinţele lui Cristos; scopul ţepuşului lui Pavel era să îl ţină smerit. Bătăile repetate de care a avut parte (2 Corinteni 11:24-25) au, într-adevăr, capacitatea de a frânge duhul, de-a zdrobi eul, mai ales când sunt aplicate în public. Aceste umilinţe pot jefui chiar şi pe cel mai mândru om, de eul său, depersonalizându-l prin umilirea repetată în public. Astfel, Pavel ajunge să declare că puterea lui Cristos e făcută desăvârşită în slăbiciune -slăbiciune din perspectiva oamenilor, însă glorie din partea lui Dumnezeu-.
      Privind dintr-un unghi neutru scena în care atât Pavel, cât şi Isus au fost umiliţi peste măsură de mult, oricine ar fi putut spune că aceşti oameni sunt slabi, pentru că n-au răspuns prigonitorilor lor cu aceeaşi monedă. Da, slabi în ochii oamenilor, însă tari în ochii lui Dumnezeu! Pavel afirma în 2 Corinteni 11:20: „dacă vă robeşte cineva, dacă vă mănâncă cineva, dacă pune cineva mâna pe voi, dacă vă priveşte cineva de sus, dacă vă bate cineva peste obraz, suferiţi! Spre ruşinea mea o spun că am fost slab” (versetul 21). E evident că aici nu se face referire la o boală.
      În Galateni 4:13, Pavel le aminteşte galatenilor că le-a propovăduit Evanghelia pentru prima oară în neputinţa trupului -lucru dovedit, de fapt, în Faptele apostolilor 14:19, unde este menţionată pentru prima dată o bătaie soră cu moartea, aplicată lui Pavel: împroşcat cu pietre, crezut mort de iudei, târât afară din cetate-. După ce ucenicii l-au înconjurat, Pavel s-a ridicat printr-o minune şi a doua zi a intrat în Derbe –o cetate din partea de sud a Galatiei-, atunci vestind Evanghelia pentru prima dată, în acel loc.
      Isus a înviat din morţi, iar urmele rănilor Lui au fost văzute după cateva zile de Toma; la fel, Dumnezeu îl ridică pe Pavel, însă îngăduie ca urmele rănilor provocate de bătăi să rămână pe trupul său pentru o vreme. Unii oameni chiar l-au necăjit pe Pavel pentru aceasta -Galateni 6:17: „De acum încolo, nimeni să nu mă mai necăjească pentru că port semnele Domnului Isus pe trupul meu!”-. Totuşi, credincioşilor din Galatia Pavel le arată aprecierea sa pentru faptul că nu au arătat nici dispreţ, nici dezgust faţă de aceste răni ale lui care puteau, totodată, constitui o ispită pentru ei în a se opri din lucrarea Domnului, cu scopul de a evita situaţii similare cu cea ale lui Pavel (Galateni 4:14).
      În acelaşi context, Pavel îi apreciază pe galateni (versetul 15) pentru compasiunea lor faţă de el, văzând că ei ar fi dat totul pentru el, până şi ochii. Acum, imaginându-ţi că Pavel a fost bătut cu pietre, poţi înţelege că probabil ochii lui erau afectaţi –nu mai arătau ca înainte de a fi bătut-, însă acest lucru nu a lăsat urmări pe viaţă în trupul lui –în ochii lui- (vers. 13).
      Dacă unii oameni susţin, totuşi, că Pavel ar fi avut probleme cu ochii, trebuie să ţină seama de trei lucruri: 1. Pavel n-a fost împiedicat să-şi exercite meseria de confecţionat corturi –ceea ce necesita o vedere bună-; 2. ochii lui au fost vindecaţi complet când Anania s-a rugat pentru el (Faptele apostolilor 9:18); 3. cei bolnavi căutau să-l atingă pe Pavel pentru a fi vindecaţi, fără a avea nicio reţinere. Dacă Pavel ar fi avut un defect vizibil la ochi, ar mai fi avut bolnavii curajul să se apropie de el, pentru a cere vindecare? Probabil că nu!
      Isus a trecut prin experienţe asemănătoare, însă cu o intensitate mult mai mare: şi El a fost slab, … şi El a fost răstignit prin slăbiciune (2 Corinteni 13:4), slab în ochii oamenilor, considerat fără valoare, fără personalitate, dispreţuit şi părăsit, dar tare în ochii lui Dumnezeu, fiind dispus să meargă până la capăt! Aceeaşi slăbiciune era şi ţepuşul lui Pavel. Atât natura umană a Domnului Isus cât şi cea a lui Pavel au experimentat durerea respingerii şi-a torturii şi Isus, anticipând aceste lucruri în grădina Gheţimani, face o cerere asemănătoare cu a lui Pavel: „dacă este cu putinţă, depărtează de la Mine paharul acesta!” De trei ori a făcut-o Isus, de trei ori a făcut-o şi Pavel. 2 Corinteni 13:4 relatează: „în adevăr, El a fost răstignit prin slăbiciune, dar trăieşte prin puterea lui Dumnezeu. Tot astfel, şi noi suntem slabi în El, dar prin puterea lui Dumnezeu vom fi plini de viaţă cu El, faţă de voi”.
      Când Biblia vorbeşte despre slăbiciune se referă la prigoniri, suferinţe, dar mai ales la o atitudine nerăzbunătoare, care dă impresia celor din afară că prezintă un om slab, fără personalitate.
      Ca şi concluzie, este uşor de observat că Biblia, de fiecare dată când vorbeşte despre ţepuşuri, spini, mărăcini sau ghimpi nu vorbeşte despre boli, ci despre oameni din afară prigonind –deranjând- creştinii.

      • daniel spune:

        cred ca scrie „tepus in carne”, ceea ce inseamna boala, poate doar daca impotrivitorii despre care spui il impungeau de fiecare data cu un tepus real, ai avea dreptate ceea ce nu e cazul.
        Nu ai fost niciodata bolnav?

      • mario spune:

        evident ca scrie in Biblie „tepus in CARNE”…
        benaia, e de apreciat cum ai argumentat, nu de la tine, ci ai argumentat foarte bine cu versete din Biblie,si e de apreciat, dar daca ar fi scris doar tepus, atunci ai fi avut perfecta dreptate;
        NUMAI faza e ca este scris: tepus in carne, si atunci argumentul tau din pacate cade, deci este vorba despre o boala in trupul lui pavel…
        stiu multi oameni care au trait toata viata langa Domnul, oameni sfinti, care au murit rapusi de boli,iar intrebarea care se pune atunci este: daca au murit din cauza unei boli,inseamna ca au murit in blestem acesti sfinti??? sau un exemplu din Biblie: elisei, omul lui Dumnezeu, ucenicul lui Ilie care a primit o indoita putere din duhul lui elisei,si care a inviat mortii, a vindecat bolnavi, stii cum a murit elisei nu? exact, rapus de o BOALA, si uite ca tocmai Domnul a ingaduit ca elisei sa fie bolnav si la sfarsit sa moara. Ce zici de asta?

        Fi binecuvantat

        • mario spune:

          rectific ce-am scris mai sus:

          …ucenicul lui Ilie care a primit o indoita putere din duhul lui Ilie (nu elisei :P)

        • benaia spune:

          mai citeste o data sa vezi argumentele….Citeşte cu atenţie Numeri 33:55, Judecători 2:3, 1 Samuel 1:6 -7, Ezechiel 28:24, Iosua 23:13
          este aceleasi intelesuri….nu te grabi eu am studiat 10 ani acest subiesc,si este in avantajul tau sa-l intelegi.gandestete biblia spune ca credinta vine in urma auziri Cuvintului nu?
          deci daca eu predic despre tepus unui bolnav si spun ca pavel avea boala,si poate si tu bolnavule ai tepus …atunci credinta vine sau se duce in urma auziri???
          te las sa-ti dai cu parerea singur…
          daca sfintii mor bolnavi,nu inseamna ca nu merg in cer..sau ca sunt sub blesteme,insa sfinti care nu se judeca sunt pedepsiti 1 Cor 11/30 …si nu sunt putini dinacestia,iar uni ca sa-si acopere deficientele spun ca au tepus…ha ce gluma proasta.da am fost si eu bolnav,da mi-ar fi o mare rusine sa spun ca aceasta ar fi vreun tepus.

      • SalvatDeIsus spune:

        mda… frumos copy & paste nu este expunerea ta (benaia) daca ai citi mai atent BIBLIA si te-ai ruga mai insistent ca Dumnezeu sa te ajute sa intelegi ce citesti poate ar trimite un Filip sa te ajunga din urma si sa-ti destainue Scripturile pentruca este evident, nu le intelegi. Aceste grupari de oameni cum au fost si sunt: Kathryn Johanna Kuhlman,James Warren „Jim” Jones, Benny Hinn, Peter Popoff, Pastorul Chris etc, din care reiese clar ca faci si tu parte sunt in mod categoric dusi in ratacire. Si ce e foarte dureros este ca au patruns chiar si in Romania in ultima vreme. Domnul Isus vorbeste cu Saducheii, carora le spune astfel: „Vã rãtãciti, pentru cã nu cunoasteti nici Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu.” (Matei 22:29).
        Sfatul meu pentru remediere este „nu alerga dupa oameni, show-uri, spectaole, minuni sau semne ca si Iudeii. Ci adanceste-te in Cuvant, indeletniceste-te cu Postul si staruieste in Rugaciune. „Voi Ma veti chema si veti pleca; Ma veti ruga si va voi asculta. Ma veti cauta si Ma veti gasi, daca Ma veti cauta cu toata inima.” Ieremia 29:12-13.

        • silvana spune:

          ai dreptate…copy and paste…e f usor

        • trebuie sa stii ce sa „copy and paste”

        • benaia spune:

          mda… frumos copy & paste nu este expunerea ta (benaia)
          da cine ti-a spus tie ca nu e expunerea mea?nu cumva sti ce este si in stanga mea acum si ce e in dreapta mea acum?da intredevar este copy%paste,dar este din folderul meditatiilor mele de-a lungul anilor,pe care eu leam scris,in decursul mai multor ani,si binenteles am studiat parerile mai multora in legatura cu aceasta,insa acest studiu este rezultatul a 10 ani de citire ..etc nui cazul sa dau detalii,eu va sfatuiesc sa contraargumentati cu biblia nu cu pareri personale..apropo eu nu alerg dupa oameni,insa iubesc oamenii..

  4. Adi spune:

    Nu stiu daca ati vazut video-ul acesta:

    Un fel de demo regizat pe tema vindecarilor ce au avut loc cand umbra lui Petru trecea peste bolnavi. Pe la minutul 1:10 incepe show-ul.
    Am mai vazut oameni tavalindu-se asa, dar erau demonizati.
    Finalul: omul sufla spre ei si acestia se ridica pentru ca suflarea lui D-zeu da viata. Dar el parca era om, nu?

    • Da l-am vazut ! Si nu stiu ce vrea sa demonstreze pastorul Chris cu aceasta…..!
      Pastorul Chris avea umbra produsa de reflectoare, pe cand umbra apostolului Petru era de la soare.

      Oamenii,in Faptele Apostolilor erau adusi de altii si ei aveau credinta ca daca umbra apostolului Petru va trece peste ei vor fi vindecati in Numele lui Isus pe care Petru il proslavea si il predica si pentru care Petru a murit.

      Aici pastorul Chris ii alege el din mutlime pe oameni si ii face sa cada pe jos si apoi ii face sa se ridice. Seamana cu spectacolul unui magician care isi face reclama publicitara.
      Am aici parerea lui John Stott „My third problem concerns all the falling. Even charismatic leaders have pointed this out, that on the few occasions in the Bible when people have fallen over, they have all fallen forwards on their faces, and they have all done so after they have been granted a vision of the majesty, holiness, and glory of God. In the Toronto experience, however, people fall backwards without any previous vision of God”

    • Remus spune:

      Fr. Daniel Lucescu,

      daca te uiti atent, primul om deja se inclina sa cada la pamant inainte ca sa ajunga umbra lui Chris in dreptul lui. Iar al doilea cade ca si secerat. Inselatorie curata , nu alta. Acest pastor este un ratacit si lucreaza cu puterea satanei.

  5. Geo spune:

    „Scoala de vindecare” , = cea mai puternica hula adusa Duhului Sfant. Oare darurile manifestate de Duhul Sfant, se pot obtine printr-o scoala oarecare? : a prosperitatii, a bogatiei, asa dupa cum pretinde acest om al faradelegii Chris. Inca titlul acestei manifestari, fara ca sa mai intram in amanu ntele ei ne-a fost descoperit de catre Domnul ca este o mare minciuna. Ar fii multe de discutat despre toate aceste manifestari, dar nu merita nici cel mai putin timp, din viata noastra sa acordam acestui tip de manifestari

    • benaia spune:

      voi publicati numa comentariile negative? nu fiti asa.datine dreptul la riposta daca sunteti curajosi.
      n-aveti nici un argument biblic la acuzatii;le voastre.
      nu prea cititi biblia se pare.geo ar trebui sa te pocaiesti,tin sa te anunt ca esti in pericol ca l-ai insultat pe omul Lui Dumnezeu.Dumnezeu te iubeste,si bucurate cind oamenii se vindeca ,nu fi ursuz ca farisei.

      • Public si comentariile „negative” dar intre timp am fost la lucru si dupa ce am venit le-am si publicat ! 🙂

      • Adi spune:

        @benaia: zici de noi ca nu prea citim Biblia. Asta e o replica bine cunoscuta a scolii de vindecare. Prin asta incerci sa ii sfidezi pe ceilalti. Nu uita ca trebuie sa Il cauti si sa ajungi sa Il cunosti pe Dumnezeu, nu doar sa cunosti despre El.
        Darurile Duhului (in special cel al descoperirii duhurilor) nu le primesti citind din Biblie.

    • Draga Geo Poate merita si poate nu merita dar totusi am zis ca merita pentru ca sunt destui care se avanta la asemenea manifestari sunt amagiti si apoi cand afla adevarul sunt asa de dezamagiti incat ca unii nu vor sa mai auda de nici o Evanghelie. Poate pentru acestia si pentru cei care acum ne blameaza pentru critica care o aducem merita. Astfel cand vor fi dezamagiti de oameni vor intelege sa se increda in Dumnezeu.

  6. Geo spune:

    Azi maine se va infiinta si „Scoala de proorocie”, sau „Taina vorbirii in alte limbi” !!!

    • benaia spune:

      batjocoritorule pocaiestete intr-un mod profund,ca este o sabie grea deasupra capului tau,citeste biblia si vei vede ca nu gresesti daca pui cuvantul Domnului pe primul loc.Daca vb cineva sa vb cuvintele Lui Dumneze..1 Pet 4/11.
      deci pastor chris,dupa cate am citit articole de-ale lui a pus Cuvantul Lui Dumnezeu in proclamatii pe primul loc,inaintea simturilor asa cum fac oameni firesti..

  7. stan spune:

    cred ca in loc sa facem seri de vindecare, ar trebui sa le spunem oamenilor ca mor in pacate. acum cativa ani am fost si eu vindecata in urma unei rugaciuni, pt. asta ii multumesc Domnului, dar asta nu ma mantuie.Scopul nostru ca si ucenici ai Domnului este sa raspandim Cuvantul care da MANTUIRE-viata, vindecare,eliberare!!!!

  8. Liviu Matei spune:

    Frate Daniel,

    In anuntul Miscarii Strajerilor despre conferinta de post si rugaciune din 10-12 dec 2010 se poate citi despre o Scoala de vindecare si eliberare prin Cuvant, care are loc in aceste zile 7-9 dec 2010. Aveti aici link-ul:
    http://www.strajeri.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=67:intalnirea-de-post-si-rugaciune-decembrie-2010&catid=40:rezumat&Itemid=64
    Este in partea de jos a paginii.
    Din pacate nu putem afla amanunte despre scoala si invataturile predate decat eventual de la vreun participant mai vorbaret. Ca totul e cu usile inchise.

    • S-ar parea ca merg pe sistemul pastorului Chris. Se spune Scoala de Eliberare si Vindecare prin Cuvant. Vindecare nu prin rugaciune si post cu credinta ci cu formule invatate.
      Intr-una din publicatiile la care comentatorul de mai sus (Adi) a pus linkul, o femeie spunea ca dupa ce medicii au constatat ca are glicemia mare le-a cerut sa o lase sa vorbeasca cu trupul ei si glicemia va reveni la normal datorita parteneriatului ei cu Scoala de vindecare …
      Dupa trei zile de TERAPIE PRIN CUVANT ea spune ca s-a vindecat. Terapia prin cuvant seamana cu un fel de vrajitorie.Nu-i asa ?

      • Liviu Matei spune:

        Frate Daniel,

        Sunt constient ca pocaitii romani si nu numai au nevoie de o trezire si ideea unor intalniri de post si rugaciune poate fi de ajutor in aceasta privinta. Dar faptul ca inainte de aproape orice intalnire de post si rugaciune dumnealor organizeaza si o scoala de eliberare si vindecare prin cuvant m-a facut sa fiu mai circumspect asupra miscarii strajerilor.
        Am inteles de pe blogul fratelui Lascau ca pastorul Peia a trimis pe 3-4 decembrie o scrisoare de delimitare de invataturile si practicile lui Chris din Africa. Din pacate aceasta scrisoare nu apare si pe site-ul miscarii lor, primul loc in care ar fi trebuit sa apara, daca este intr-adevar o delimitare reala de aceste practici. Si in plus, la 3-4 zile dupa aceasta scrisoare dumnealor au tinut aceaasi scoala in deschiderea conferintei de post si rugaciune de la Baile Felix. Mi se pare un pic trasa de par aceasta delimitare. Sa dea Domnul sa fie si reala si miscarea strajerilor sa renunte in mod real la aceste practici pe care le consider nebiblice, si sa devina acea miscare care sa aprinda flacara trezirii in Romania.

  9. Adi spune:

    Chiar acum am citit anuntul lor cu intalnirea de la Baile Felix. Hahaha… Daca n-ai bilet de iesire din spital sau adeverinta la tine, nu te vor lasa sa intri si nu te vindeca „Domnul”. La ei, vindecarea este conditionata de propaganda si spectacol. Dumnezeul pe care il cunosc eu, te vindeca chiar daca nu ai 10 camere video indreptate spre tine ca sa te filmeze si chiar daca nu ai dosarul aranjat frumos cu toate adeverintele de boala puse in ordine cronologica.

    • Asa-i Adi Domnul te vindeca si fiecare avem experientele noastre care uneori nu putem sa le demonstram cu „acte in regula”. Totusi cred ca in adunarile publice este bine daca se confirma vindecarea unor boli atestate de medici si apoi confirmata vindecarea de medici. oricum publicitatea care se face prin intermediul internetului si a TV este gresita atunci cand aceasta face sa atraga atentia asupra unei persoane sau organizatii ca si cum aceasta ar detine momopolul sau secretele vindecarilor . Sa nu uitam ca sunt minuni produse si de invatatorii falsi

  10. doar_eu spune:

    pe 99% dintre voi chiar nu va cunosc dar stiu un lucru: toti vorbim despre Dumnezeu si ne numim crestini. Oare nu ar fi trebuit sa fie pace intre noi? A iesit atata scandal de cand fratele Ton „s-a dat” cu strajeri!!
    Incep sa cred ca e exact cum spune „benaia”, ca nu citim Biblia, sau daca o citim nu o cunoastem. Ce exemplu suntem celor ortodocsilor sau catolicilor sau acestei natiuni, in care vrem trezire daca ne certam intre noi?? Cu ce suntem mai presus daca si noi ne certam ca si ei sau poate mai rau ?? Au ajuns blogurile crestine sa fie impanzite de certuri, de critici la adresa crestinilor si mai rau e ca nu sunt oameni din afara care critica sunt frati nostri. Nu trebuia oare sa ne rugam pentru cei ce cad si sa ii aducem inapoi la credinta (asta daca au cazut).
    Ne facem de rusine si facem de rusine Numele Domnului prin toate lucrurile care le scriem, dorind sa scoatem din ecuatie pe oamenii care nu ne convin ca au inceput sa aiba influenta sau nu ne place ce teologie au.
    Daca influenteaza aceasta natiune intr-un mod gresit nu ar trebui sa ne rugam pentru ei sa l-i se deschida ochii??Poate noi gresim si trebuie sa n-i se deschida noua ochii. Domnul stie.
    Cat timp am fost sub comunism, crestini, din cate stiu, nu erau deloc bine vazuti. Dar nu s-a ridicat nimeni sa se certe cu Ceausescu, ci s-au rugat. Oare acum, ca se ridica atatea controverse intre noi crestinii, se cuvine sa ne certam pe internet si sa facem pe unul si altul eretic, pentru ca asa credem??
    Prima data cand am auzit cuvantul eretic, pentru mine insemna ceva iesit din comnun. Adica sa o iei pe alta cale total gresita, si sa nu mai ai de-a face nimic cu Domnul. Acum eretic este la ordinea zilei pt oricine care nu este in termeni NOSTRI.
    Suntem ca niste copii ne certam pentru un lucru care se poate rezolva doar cu rugaciune si totul in jurul nostru este pacat si lumea merge cu pasi repezi spre iad (ma refer la natiunea noastra).
    Nu am fost chemati la pace? Scrie undeva faptul, ca daca nu va intelegeti certati-va pana o sa fie totul ok?? Nu zice Pavel sa ne ferim de certuri de vorbe??
    (1 Corinteni 3:3,Romani 13:13,Galateni 5:19-21)
    Cititi si ganditi-va care e solutia??
    Oare, cea una dintre cele mai mari porunci nu e sa ne iubim uni pe alti?? Daca da… unde-i dragostea??
    Si sunt 100% sigur ca sunt 1000 de motive pentru care v-ati putea indreptati sa va certati, si o parte si cealalta, dar la fel de sigur sunt ca Biblia si Dumnezeu nu va indreptateste sa face-ti lucrul acesta nici intr-o 1000 de ani. Si daca va indreptateste Domnul eu unul o sa incep sa cred ca tot ceea ce am gasit in Biblie e gresit si ar trebui sa caut altceva.

    Acum spuneti-mi va indreptateste Domnul sau Cuvantul Lui sa va certati??

    Eu cred in ceea ce Domnul ne-a poruncit si cred ca am trai intr-o tara super daca Luca 6.35 si Ioan 13.34 etc., ar fi reale in vietile noastre!!

    Fi-ti binecuvantati!!

  11. Adi spune:

    @doar_eu: Noi aici facem ce scrie apostolul Pavel in Biblie: cercetati toate lucrurile si luati ce este bun. Prezentam niste evenimente de interes comun, care mai devreme sau mai tarziu ne privesc si pe noi, ne expunem punctele de vedere si ascultam ce zic si altii pentru ca sa avem o imagine corecta asupra realitatii.
    Daca pe noi nu ne intereseaza ce curente si invataturi apar in bisericile din tara si poate chiar in bisericile din care facem parte, o sa ne trezim ca si in urma cu cativa ani cand presedintele cultului semna pe ascuns cu Church of God.
    Sunt convins ca prin acest blog, multi au aflat despre Scoala de vindecare si despre Strajeri. Asta nu pentru ca sa ne certam ci pentru ca sa stim de ce invataturi sa ne ferim si cu ce duhuri avem de luptat.

  12. […] Romani la Scoala de vindecare a pastorului Chris November 201033 comments 4 […]

  13. silvana spune:

    va rog sa imi dati si mie detalii cum pot sa ma inscriu la aceasta scoala si daca anul acesta se mai tine,cu ce grup pot sa merg…este dorinta mea cea mai mare sa particip si eu,va multumesc!!silvana

  14. marinel spune:

    cum ma pot inscrie si eu?

  15. benaia spune:

    mainainte am vazut o predica de pastor chris,si va asigur ca a fost fantastica!!!!este omul Lui Dumnezeu,asa ca paziti-va sa mai dati cu presupusul aiurea,ca voi nu aveti argumente biblice nici pe departe…
    eu vb foarte serios in locul vostru m-as apuca serios sa citesc boblia cu o profunda atitudine de pocainta,avand in vedere faptul ca ati batjocorit lucrarea Lui Dumnezeu.

  16. benaia spune:

    mainainte am vazut o predica de pastor chris,si va asigur ca a fost fantastica!!!!este omul Lui Dumnezeu,asa ca paziti-va sa mai dati cu presupusul aiurea,ca voi nu aveti argumente biblice nici pe departe…
    eu vb foarte serios in locul vostru m-as apuca serios sa citesc biblia cu o profunda atitudine de pocainta,avand in vedere faptul ca ati batjocorit lucrarea Lui Dumnezeu.

    • mario spune:

      benaia, nu mai are rost ce spuneti voi toti adeptzii lui chris,sunteti ratacit total. scurt! tu cu a tale si noi cu a noastre

      • mario spune:

        rataciti*

      • benaia spune:

        daca vrei sa sti principiile mele biblice nu sunt produsul pastorului chris dela care am vazut pana acum cateva predici inregistrate video.si nu as putea sa spun ca am invata ceva nou de la patorul Chris pina acum,insa mi-am dat seama ca felul cum vedeam eu lucrurile ca si multi altii,si el le vede la fel,insa cu o si mai mare claritate spirituala.V-am spus contraargumentele voastre sunt apa de ploaie,intrucat voi veniti cu pareri personale si preconcepute.
        va lipsesc versetele din nefericire pt voi cu care sa veniti sa demontati felul cum predica acest om sfint.
        nu aveti asa ceva pt ca nu veti gasi in biblie aceste versete care sa va sustina teoriile voastre ciudate.
        vati format in legalism,dar eu va sfatuiesc inca o data sa citit biblia mai des si apoi sa veniti sa mai discutam ce ziceti va dau sansa asta.voi aici in romania va permiteti sa blamati niste oameni de la mi de km distanta fara ca ei sa aiba ocazia sa va contraargumenteze.acum eu sunt aici si sunt o prelungire ca sa zic asa a gurii lor,si va dau ocazia sa aduceti exemple clare in care el nu a spus ceva in predicile lui.dar cu versete,si eu va voi raspunde tot cu versete desi stiu ca acum nu va mai place discutia deoarece eu nu sunt de-al vostru.uitati in dragoste eu sunt dispus sa discutam cu o atitudine invatibila de ambele parti.si va sfatuiesc sa nu va mai legati de manifestarile lor care intradevar nu prea fac parte din cultura noastra,insa le gasim in biblie in multe locuri.este copilarie sa va legati de astea.

        • mario spune:

          deci spui sa nu ne legam de manifestarile lor,caci le gasim in biblie; bun, hai sa luam de exemplu caderile pe spate: arata-mi tu mie unde gasim in Biblie ca cei care e inchinau Domnului, sa cada pe spate, si eu iti arat acuma ca cei care se inchinau Domnului, Biblia mea zice ca se aruncau cu FATA LA PAMANT, nu cadeau pe spate, si iti dau versete din biblie sa nu zici ca nu iti dau argumente cu versete biblice: unul din cei 10 leprosi s-a aruncat cu fata la pamant inaintea lui Isus (Luca 17:16),Ioan in Apocalipsa(Ap.19:10) sau citeste 1 Corinteni 14:25 si ex. pot continua cu duiumul.
          Fi haruit

    • stoian cristian spune:

      TACI DOMNULE ,CA ACEST PASTOR II UN SARLATAN CARE MANINCA BANI TUTUROR FRAIERILOR SI PROSTILOR

  17. benaia spune:

    deci asta chiar ma face sa rad acest argument….deci din punctul tau de vedere daca se cade in fata e de la Domnul ,iar daca se se cade pe spate nu e…..
    da ce faci cu alte cazuri din biblie in care scrie doar ca au cazut la pamamnt oameni,????si nu scire ca pe fata s-au pe spate….aaaaaaaaa s-au vrei sa zici ca sigur au cauzut toti in fata….din moment ce ex date de tine sunt asa ,sigur trebuie ca si ceilalti sa cada tot asa….hai sa vb despre ceva mai serios,asta nu consider ca ppoate fi bagat in categorii a argumente.e chiar copilaresc….dam dovada ca ceea ce el predica nu zice bine….dupa biblie.chiar mi-s curios ….deci ceea ce predica arata cu biblia ca nu e bine si te voi premia!!!

  18. stoian cristian spune:

    au ,au , ce marfa demonica ,ce bine lucreaza diavolul asupra minti acestor oamneni,in general numai cei care umbla dupa senzati si puteri cad in ratacirea acestor oamneni ,dar cei care traiesc si cauta neprihanirea si sfintenia care ramine ca baza a aceeptari inaintea LUI DUMNEZEU , NU VOR CADEA IN RATACIRE .N-AM PROROCIT NOI ,N-AM SCOS, NOI DRACI ,HRISTOS NU IA IN CALCUL LUCRAREA ATIT DE MULT CIT IA IN CALCUL TRAIREA IN CURATIE .UN OM A LUI DUMNEZEU A FOST VERES IOAN NU SMECHERASI DE CARTIER SI MAGNATI RELIGIOSI FIE EI PENTICOSTALI SAU ALTE DENOMINATIUNI .NU CRED CA SLUJITORI LUI DUMNEZEU TRE SA UMBLE LA ULTIMA MODA ,DACA VRETI SA CUNOASTETI PE FRATELE GAINA , II BAPTIST CARE ATUNCI CIND AU VENIT NISTE FRATI LA EL CU O MASINA DE LUX A REFUZATO -O SPUNIIND CA DL IA SPUS SA NUI -I INCURCE LUCRAREA SI A REFUZAT-O .ASA MAI DA SLUJITOR NU CA GHEHAZI ,SAU CA ALTI PASTORI PENTI CARE SUNT BOGASI MAI BOGATI POATE CA TOT POPORUL PE CARE IL CONDUCE .

  19. benaia spune:

    vedeti ca nu castigati nimica…caci lumea se duce dupa El/…..zisera farisei plini de pizma…

  20. Radu Oprea spune:

    Vizionand cele petrecute la Johanesburg,precum si afirmatia „Am venit de la Johanesburg complet configurat de invataturile…???” imi fuge
    gandul la un termen care cred ca merita atentie:
    „Manipularea prin emotii”

    Despre emotii se poate spune ca sant atitudini,reactii
    ale suletului,uneori extrem de dominante pe perioada
    cand se manifesta,pot rapi intrega personalitate a
    omului,ii pot coplesii gandurile,faptele,deciziile,
    si chiar viziunile.Emotiile sant cei mai buni „agenti
    de manipulare” atat a indivizilor,cat si a maselor.
    Istoria lumii dovedeste cu prisosinta.(conducatori
    care au stiut sa administreza cu dibacie fenomenul
    emotiv al multimii,in favoarea unei ideologii,doctrine
    sau in scopuri personale.)
    Manipularea prin emotii ar trebui sa nu fie o practica folosita in lumea crestina,cu toate ca in re-
    ligie emotia este „marfa principala”.
    Cristos este CUVANTUL ,si Cuvantul se intelege,se pre
    dica,se cunoaste,se traieste…a fi crestin inseamna
    a fi in Cristos si al marturisii pe El.Cristos este
    Intelepciune,pricepere si se ajunge la El prin
    procesul METANOIA,si nici decum prin
    emotii de diferite origini,create artificial.A fabrica
    si folosii emotii in locul invataturii despre Isus
    nu a fost practicata de apostoli.(pe unde au misionat
    ei au vorbit multimilor numai despre necesitatea credintei in Isus-atat,si…suficient!)

  21. mario spune:

    mno benaia, mai ai ceva de comentat? :))))):P

  22. benaia spune:

    Isus a creat omul si printre multe altele la izestrat cu capacitatea de a fi o fiinta cu sentimente si emotii.Isus a avut emotii ,a plans cu cei ce au plans si s-a bucurat cu cei ce s-au bucurat.Eu sunt un om care em emotii insa nu voi lasa pe ele sa ma conduca in afara Cuvantului.nu iubesc deloc cearta de cuvinte dar am un sfat daca puteti sa-l primiti.Hai sa ne concentram fiecare pe lucrul care Domnul ni la incredintat,si sa avem grija ca slujirea noastra sa fie cu impact acolo unde suntem fiecare. Este intradevar de prisos sa discutam despre x,s-au y daca este bun s-au nu.fiecare va da socoteala de el insusi si nu de altul.Isus a spus sa nu ne laudam cu uni impotriva altora…deci daca lucrarea facuta de cineva va rezista focului acest lucru il va valida nu parerile voastre s-au a mele la urma urmelor. eu as sugera ca sa se scoata acest topic afara de pe net,si sa se inceapa altul de genul:ce ar trebui sa avem noi ..ca sa putem atinge generatia aceasta cu impactul cu care Isus si ucenici sai au lucrat…

  23. Chris spune:

    Sunt socat sa vad câtă, prostie, necredinta, inselaciune, necunostinta a adevărului biblic? Exista in oameni.
    Am recunoscut un prieten care era acolo, si nu am crezut ca este el, a trebuit sa mă uit de doua ori la acel film sa realizez ca este figura lui acolo, după câtă invatatura si după câtă marturisire a avut omul asta, nu credeam ca o sa se lase dus pana acolo încât sa participe la „școala de vindecare”, nu știam ca sunt si scoli de genul acesta, oare trebuie sa ai vrio diploma…?
    Sunt ASA de socat ca nici nu pot sa îmi găsesc cuvintele care acești romani care au participat, sa citească aici si sa realizeze ca Domnul Dumnezeu, Adonai Yelohim si Fiul Sau Yeshua Mesia, prin Duhului Sfânt poate sa facă minuni prin oricare alt om, si nu trebuie sa se ajungă pana acolo in Johannesburg sa vadă nu știu ce mari minuni, si in nici un caz acel om( Chris ) face acele minuni, credință oamenilor, este cea mai mare minune, ” credința care mantuie da vindecare, si te apropie de Domnul”.
    Cineva spune: noi romani știm numai sa judecam, intr-un fel are dreptate, dar când te gandesti ca am văzut minuni si fără acest om (Chris) si un martir al credindei, Richard Wurmbrand, fr.Moldovan, si alți preoți ortodocsi care sau jerfit ptr credința, minuni sau petrecut prin ei, erau de-ai noștri, si rămân ai noștri,oare cati au venit săi vadă ca ei însuși sunt o minune de la Dumnezeu.
    In vremurile din urma, vor veni mulți in numele Lui, Isus Christos, si vor face semne si minuni, si mulți vor crede si vor merge după ei, si se vor alipi de ei, diferența este ca: vin in numele lui Isus, dar ne trimesi de El si vor face semne si minuni, minuni care poate sa coboare foc din cer, ASA mari minuni poate sa facă.
    Cati vor merge dupa aceștia de genul acesta, sunt roman, si judec lucrurile dupa felul acesta, am trăit o viața prin care am trecut prin lucruri care nu mă mai sperie, si nu mă mai mira, acest gen de oameni ca si (Chris) își vor găsi adepti care sa îl urmeze si sa îl susțină ca vreu eu sau ca nu vreau eu, fie de la pastori pana la ultimul om din biserica sau mă rog, din lume.
    Nu va lăsați inselati, caută in scriptura si vezi dacă ce face el sunt dupa scripturii, sa sufli peste om si sa se vindece??, nu mă mira ca Apostolul Petru de aia a rămas fără suflare, si Apostolul Pavel oare peste cati a suflat ca sa se vindece?, cati dintre Apostoli, au dat suflare si oameni sau vindecat??
    Cati dintre Apostoli sa îmbrăcat ASA cum se îmbracă el si mai alți ca el?
    Romani știu sa judece intruna, dar au uita ca mai știu ceva, sa se lase prostiti si ademeniti de oricine face o minune care sa li se para ca vine de la Domnul, fără sa caute in scripturii adevarul, pe asta sau bazat mulți pastori penticostali si de alta natura, ca enoriasi nu citesc in Biblie prea des asa ca hai săi prostim, sa le luam bani si averile, in numele Domnului, ca dacă aud de Domnul da totul.
    Ce înseamnă sa fi roman, sa te prosteasca oricine? Sau sa prostesti pe oricine?

  24. ovi spune:

    benaia ma bucur pt tot ce tia descoperit dumezeu esti un om al credintei ,ansa uni dintre ei ,nu vor ajunge sa cunoasca adevarul pt ca se ampotrivesc voii lui dumnezeu ,apreciez foarte mult tot ceea cetia descoperit duhul ,lui dumnezeu ramai pe stanca an continoare caci domnul este cu tine amin!

    • Parerea ta…… @ Ovi …… Nu-i asa …?

      • ovi spune:

        multi dintre credinciosi zilei de azi nu mai cred an semne si minuni problema nr 1 este necredinta ,ancrederea an cuvantul lui dumnezeu eu personal am vazut vindecari chiar an fam mea de aceea sustin caci dumnezeu vindeca si azi el este acelasi an veci ,daca am trai, amplini mai mult cuvantul lui dumnezeu ,nu cred ca neam mai potichni de pastor cris eu cred ca dumnezeu lucreaza prin el cu mare putere ,de vindecare dar stiu caci multi oameni au fost vindecati ,iar uni care sau dus doar sa vada ce se antampla acola fara sasi doreasca , vindecarea au venit asa cum sau dus ,exact asa se antampla si pe vremea domnului isus uni credeau si se vindecau alti nu si l vorbea de rau ,eu ansa cred caci dumnezeu va aduce si mai multa trezire an romania.

  25. ovi spune:

    ma rog ca dumnezeu sa va lumineze si sa nu va mai poticniti atat de omul lui dumnezeu pastor cris

  26. mario spune:

    @ Ovi: Cu tot respectul, Domnul sa te lumineze si pe tine, pt. ca tu chiar te lasi prostit….cum zicea mai sus Chris, ca romanii stiu sa judece, dar ca multi se lasa PROSTITI de orice vant de invatatura, nu vede nimeni??….Ovi, nu ti se pare corect si cinstit, sa se traga semnale de alarma, ca sa stim de ce invatatori mincinosi/invataturi mincinoase sa ne ferim, ca sa nu fim dusi in ratacire, avand in vedere ca traim vremurile din urma, si chiar Biblia afirma ca se vor scula multi invatatori si proroci mincinosi in aceste vremuri?? ….deci, avem voie si TREBUIE sa judecam invatatorii falsi, conform Scripturii, pt. ca sa evitam pagubele produse de invataturile lor…si de ex. pastor chris, daca auzi invataturile lui pe care le propaga, is cam paralele cu invataturile Bibliei, el propaga FOARTE SUBTIL, evanghelia prosperitatii, si asta e numai un exemplu, ar mai fi multe de spus despre el, dar il lasam si solutia ii sa ne debarasam de invataturile lui, eventul sa ne rugam ca Domnul sa aibe mila si de el, daca va vrea Domnul…

  27. ovi spune:

    mario;cu tot respectul si dragostea domnului isus vreau sa sti ca nu ma las prostit de nimeni ,si ca tot ceea ce se antampla an africa la cris este foarte adevarat eu personal am auzit marturi de vindecare ale celor care au fost an africa ,vreau sa mai sti caci atata timp cat ceazi cuvantul lui dumnezeu si cunosti exact voia tatalui despre tine ,si te-n crezi an el din toata inima ta el , cuvantul ,lui dumnezeu care-i viu si lucrator va produce an viata ta an fiinta ta exact ceea ce a fost pus sa poduca , eu nu cred ca pastor cris este un anvatator mincinos din contra cred ca este un om al lui dumnezeu prin care dumnezeu lucreaza cu mare putere , cred ca ar trebui drahgul meu ,sa te documentezi mai bine si sa nu te grabesti sa judeci pentruca omul acela nu face decat bine si oameni sunt vindecati ,eliberati de neputinte ,cat despre evanghelia prosperitati cred ca este un lucru la fel de real precum vindecarile ,eu cred ca voia lui dumnezeu este sa sa fim , vindecati sa traim an sanatate divina ,sa fiim binecuvantati sa avem de toate din belsug sa putem da si la alti prosperitatea vindecarea credinta dragostea bucuria paceea toate sunt de la dumnezeu si noi ca si copii ai lui trebuie sa umblam an ele fiii binecuvantat mario!

    • mario spune:

      Ovi, mai sus, cand vorbeai de evanghelia prosperitatii, din ce ai zis, trag concluzia ca pentru tine e ceva ok, ceva normal si evident…ce spui atunci de Iov, care a zis, ca daca primim de la Dumnezeu binele(sau dupa cum observ ca iti place tie :), prosperitatea,binecuvantari din belsug), sa nu primim si raul (incercarile/suferintele de tot felul)? [vezi Iov 2:10]…sau ce spui de Iov 14:1, in care zice omul are viata PLINA de…necazuri, intrebare: cum de nu zice plina de…prosperitate/binecuvantari?? raspuns: pt. ca cetatetia noastra nu este aici, si sa nu ne legam inima de pamant, daca ar fi plina de binecuvantari, si am avea prosperitate pe toate planurile, poate ca am lua-o razna rau de tot, si nu ne-ar mai trebui Cer, ca ar fi raiu aci pe pamant, si poate nici pe Dumnezeu nu l-am mai baga in seama!…tot in Iov 36:15, Biblia zice, ca Domnul prin…suferinta ne instiinteaza….il lasam acuma pe Iov, ce zici de exemplu de ap.Pavel, care a trecut din incercari, persecutii si suferinte de tot felul prin viata?…sau uita-te in Evrei 11, la galeria credintei cum se mai spune, si daca te uiti o sa vezi ca nu la toti le-a mers bine in viata, unii au trecut toata viata lor prin tot soiu de incercari/suferinte, si nu au primit fagaduinta neaparat in viata de aici,,marturisind ca sunt straini si calatori pe pamant; deci din evrei 11, poti sa tragi foarte bine concluzia ca, nu toti ai Lui, au parte neaparat de „prosperitate”….sau ce spui de prorocul Elisei? daca tu afirmi ca voia Domnului e ca sa fim toti vindecati ca sa traim in sanatate divina, atunci intrebarea mea pt. tine este: de ce a ingaduit Domnul ca Elisei sa isi sfarseasca viata bolnav,si sa moara?? De ce nu l-a vindecat Domnul?

      Fii haruit Ovi 🙂

  28. Alin Ticau spune:

    Elisei avea destula ungere pt. vindecare dar nu a folosit-o,de aceea a murit nu pt. ca D-l a vrut asa…sunt lucruri care tin de noi si pe care le putem schimba cu puterea pe care o avem,dar daca nu folosesti ce ai,nu e vina Domnului.Gandeste-te ca atunci cand cineva care murise a atins oasele lui Elisei, a inviat.Dumnezeu ne-a daruit tot,dar daca nu stii ce ai ,cine esti si ce poti in Cristos,nu te mira de ceea ce experimentezi.Poporul piere din lipsa de cunostinta…

  29. flavius spune:

    dragi mei vreau sa va spun ca dumnezeu este bun!antotdeauna si tot ceea trebuit sa faca pentru noi ca sa fim mantuiti a facut depinde de noi fiecare cat de mult ne ancredem an el ca sa putem experimenta tot mai mult dragostea sa ,binecuvantarea ,pacea credinciosia ,vindecarea,prosperitatea prin domnul nost isus va rog sa -l cautati mai mult pe dumnezeu cu inima si sa va hraniti cu cuvantul sau biblia multa pace salom!

  30. COSMIN spune:

    LUCRARE DE RATACIRE FRATIILOR…CA SI LA RUGUL APRIND,PRIMITI HRANA DE LA ASEMENEA OAMENI:CE HRANA POT SA DEA EI?

Lasă un comentariu