About

Blogul personal al lui Daniel Lucescu. Ucenic al lui Hristos,care doreste sa slujeasca in orice ocazie si imprejuare. Urmez exemplul apostolului Pavel:”fac corturi”  si predic Evanghelia.

In 1982 am devenit subinginer in plin comunism, iar dupa revolutie mi-am implinit dorinta de a studia teologia. Am absolvit  Christian Life College in anul 1993, iar din anul 2000 sunt licentiat in teologie absolvind ITP Bucuresti .

Am colaborat la Revista „Romanian Times”.

Casatorit din 1986, cu Simona. Avem o fetita 
Pentru foto apasa aici doc1-poza-familie3

Mottoul familiei noastre:

„Cautati mai intai Imparatia lui Dumnezeu ….. si toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” Matei 6:33

 Din ianuarie 2004 ne-am mutat in desert (Phoenix,Arizona,USA)

You can read english version by click on the link http://translate.google.com/translate?hl=en&sl=ro&u=https://danlucescu.wordpress.com/&sa=X&oi=translate&resnum=1&ct=result&prev=/search%3Fq%3Dhttps://danlucescu.wordpress.com%26hl%3Den%26sa%3DG

Comentarii
  1. Adrian spune:

    Domnul sa te binecuvinteze frate Dan pe tine si familia ta.Sa sti ca materialele pe care le-ai publicat au o mare importanta pentru noi.Fie ca harul Domnului nostru Isus Cristos,dragostea lui Dumnezeu Tatal si impartasirea Duhului Sfant sa fie si sa ramana cu voi cu toti.

    • MOISAM DANUT spune:

      DUMNEZEU SA TE BINECUVINTEZE
      –––––––––––––––––––––––––––––
      Raspuns danlucescu :Multumesc ! Si pe tine la fel .

      • MOISAN DANUT spune:

        MULTA PACE SI BINECUVANTARI DIN PARTEA DOMNULUI ISUS SI MULTE MULTUMIRI DIN PARTEA FAMILIEI MOISAN DIN BISTRITA BARGAULUI PENTRU TOT CE ATI FACUT PENTRU NOI CAT ATI FOST IN TARA DATORITA DOMNULUI SI DUMNEAVOASTRA AVEM CASA SI NE BUCURAM CU TOATA FAMILIA . NE E TARE DOR DE DUMNEAVOASTRA SI AM DORI SA MAI AVEM SERI DE PARTASIE CA SI ALTA DATA PE SECU SI BRIDIREASA VA PURTAM IN INI9MILE NOASTRE DOMNUL SA VA RASPLATESCA SI SA VA BINECUVINTEZE MULTA PACE
        –––––––––––––––––––––––––––––
        Nu stiam cine-i Moisan Danut. Ma bucur ca mi-ai scris si tu din Bargau. Imi amintesc cu placere de acele vremuri cand impreuna cu Iacob Murza mergeam la Bargau. Nu stiu cand va mai fi posibil sa vizitez Romania. Sunt cuprins de emotii cand citesc comentariile de la voi.

  2. Daniel Lucescu spune:

    Multumesc de cuvintele spuse. Ma bucur ca am un raspuns din partea celor care ma viziteaza. Binecuvantari ceresti si voua.

  3. Apropo de vizită, credeţi că am vre-o şansă să vă fac o vizită în SUA?

  4. danlucescu spune:

    O vizita in SUA ? Sanse sunt. Numai sa nu fi ispitit sa cazi intr-unul din „pacatele imigrarii”. (vezi postarea sub acest titlu).

  5. miclea cornel spune:

    Multa pace si binecuvintare Ma bucur ca am gasit blogul dv unde pot sa apreciez acuratetea invataturilor inclusin pacatele emigrari poate ar fi bine si alte asemenea liste complectate pt informare si apoi sterse prin singele Domnului
    Cu mult respect si dragoste Pastor Miclea

  6. danlucescu spune:

    Sunt onorat.Este primul comentariu din partea unui pastor. Ma bucur ca inca o voce ma ajuta sa perseverez in lupta pentru „invatatura sanatoasa’ care poate aduce sanatate in bisericile noastre.
    Va doresc sanatate dvs si familiei.

  7. ioaie spune:

    ni-e dor de dumneta.D-l sa va binecuvanteze.tavy

  8. danlucescu spune:

    M-am gandit la voi si la biserica de multe ori. Poate acum putem coresponda prin e-mail. Mi-ar place sa stiu mai mult ce se intampla pe la voi.

  9. Vasile Gabrian spune:

    Pe cand o conferinta cu tinerii in desert? Asa ca pe vremuri la Baile Felix? Inca mai trag nadejde ca dintre cei pe care i-am invitat mereu o sa ma invite si pe mine (macar) unul! Nu de alta, dar sa stiu si eu cum e sa nu fii organizator!!!
    Ma bucur ca te-am descoperit! Si sper ca nu in „desert”!

  10. danlucescu spune:

    Ma bucur sa te reintalnesc pe aceasta cale. Eu sunt „predicatorul fara amvon”. Am gasit un loc in desert, vreau sa fiu „…glasul celui ce striga in pustie..”(nu in desert(in zadar). Amvonul din cladirile bisericilor este cam suprasolicitat.
    Multumesc lui Dumnezeu pentru internet(desert) in care poti sa predici si sa te auda, sper cat mai multi.
    Se pune la cale o tabara de tineret „peniel”, in care nu am timp sa ma implic.

  11. Vasile Naros spune:

    Te salut si eu si doresc ca Soarele dreptatii sa nu apuna niciodata in desertul tau.
    Fii binecuvantat !

  12. Vasile Gabrian spune:

    Dar tot nu mi-ai spus daca ma inviti la o conferinta?!
    Si eu ma bucur sa mai stiu ca sunt oameni ai lui Dumnezeu care nu se folosesc de amvoane pentru a face o lucrare in folosul Imparatiei!
    Poate ca-ti mai amintesti de echipa de la Youth Ministries International cu care faceam conferinte la Baile Felix; unul dintre ei spunea ca marimea amvonului este invers proportionala cu importanta mesajului pe care-l ai de spus, sau altfel spus, cu cat ai un amvom mai mare, cu atat mesajul va fi mai mic (in sensul de slab).
    Am ajuns sa iubesc predicatorii fara amvoane!

  13. Distinse domn,
    Iata niste informatii despre Stefan Movila, pe care nu le aveti pe blog-ul dvs. Le-am descoperit cu o simpla cautare pe „google.com” in limba romana, dupa ce mi-am pus intrebarea legitima, citind CV prezentat in SUA: cum de a ajuns mare sef in CFR-ul comunist fara multa carte si fara sa fie membru PCR?!? Din cate stiu, numai securistii de baza nu aveau nevoie sa fie in partidul comunist…
    Parcursul ulterior al „pastorului” si demararea rapida a afacerilor cu Statul lui Iliescu tind sa imi confirme banuielile.
    http://www.ziua.net/display.php?data=2002-06-27&id=94050
    http://www.ziua.net/display.php?data=2005-08-10&id=182386
    http://www.ziua.ro/display.php?id=96005&data=2002-07-22
    http://www.adevarul.ro/articole/2005/afaceri-cu-fier-vechi-intre-oamenii-lui-vacaroiu-si-cei-ai-ministrului-gheorghe-dobre.html

    Cu stima,
    Crina Moscovici,
    Free_Press_Romania@yahoo.com

  14. daniela spune:

    „…glasul celui ce striga in pustie…”ramai o voce care sa strige tot mai mult si mai tare,e nevoie de oameni carora sa nu le fie frica de ce zic cei din jur ,atata vreme cat Dumnezeu e cel care are ultimul cuvant si parerea Lui despre noi e cea mai importanta..fii binecuvantat ,tu si cele dragi tie.

  15. Multumesc Daniela ca mi-ai comentat. Sper sa fiu de folos pe aceasta cale si tuturor nepotilor mei Sper sa citeasca articole utile pentru tineri de pe acest blog.

  16. Am mai luat legatura cu dv pentru a va cere aprobare de postare pentru ‘Homosexualitate fara frontiere” pe http://www.contracurentului.com, aprobare pe care mi-ati acordat-o. Acum va contactez pentru a va cere aprobare de postare pe acelasi site a unor articole cu acest subiect sau cu subiect inrudit de pe http://www.danlucescu.wordpress.com, cu precizarea sursei. Am aprobare de postare pentru „Un barbat si o femeie” de la http://www.resursecrestine.ro, dar nu si de la dv. Sper ca veti raspunde pozitiv la cererea mea. Va rog sa-mi scrieti la admin@contracurentului.com pentru a putea scoate la imprimanta aprobarea. va multumesc.

  17. Salutari. Domnul sa va binecuvanteze!

  18. Ligia Varga(sighiartau) spune:

    Hi Dane!!! imi pare bine a am dat de blogul tau si de voi!:) Ma bucur ca esti implicat si aici in america cu informarea romanilor despre tot felul de aspecte religioase- politico-culturale si news, care sunt importante pentru cei are nu au acces la ele din cauza limbii.
    salutari tie si la Simona!! and Keep up the good work! God bless you !!

  19. Andrei Gagea spune:

    Salut Dan,

    am fost in casa voastra de cateva ori cand eram adolescent. Desi suntem neamuri, nu ne-am cunoscut mai bine, dar pt mine a ramas intiparita in memorie fiecare vizita la voi si intalnire cu voi. Ma bucur sa dau de tine, sa vad foto cu familia ta.

    de curand sunt si eu plecat din tara la lucru si din dorinta de a impartasi si altora ce inseamna „in afara” am facut primii pasi timizi inspre lumea blogului.

    http://andreigagea.wordpress.com/

    De unde ne cunoastem? Tatal meu este Milu Gagea, frate cu Daniel Gagea care statea destul de aproape de voi (pe vremea aia la bloc)

    Domnul sa va binecuvinteze!

    • Ma bucur ca ai dat de mine. O sa-ti foc o vizita pe blogul tau. Ceea ce am scris de cand sunt imigrant face parte din experienta si perceptia noastra despre lumea in care am ajuns acum aproape 6 ani. Este bine ca ai inceput un blog acum la inceputul sederii tale in strainatate cand poti sa inregistezi in jurnalul-blog experienta ta si sa relatezi si altora cat se poate spune.

  20. Vasile Ros spune:

    Multa pace si bucurie sfanta, sarbatori fericite cu ocazia Nasterii Mantuitorului Isus Hristos tie si scumpei tale familii.

    ma bucur sa te gasesc macar online. sunt atati de multi cei cu care am pierdut contactul in urma anilor de strainatate din partea mea (din 1997). Ca si indicii de recunoastere – uniforma militara de pompieri si corul si tinerii Bisericii Sfanta Treime Bistrita in perioada 1991-1996.

    as dori sa corespondam pe e-mail si sa impartasim ganduri din Cuvantul lui Dumnezeu.

    Cu respect,

    Vasile Ros
    Dublin,Irlanda

    • cimm spune:

      Frate danlucescu ,dv sunteti din Bistrita sau Feldru de unde este vasile ros care acum ii in irlanda.?
      Vad ca nu iati dat nici un raspuns pe blog.Tacerea dv ,mie imi da multe raspunsuri.si incat taceti inseamna ca ceva stiti .S-ar putea sa aveti dreptate.Si eu sunt din Bistrita nasaud ,momentan de multi ani in irlanda.

  21. Val Lipan spune:

    Hello Mr. Lucescu,

    I have a, somewhat, private question for you. What is your e-mail address, where I may ask it. Thank you,

    Val

  22. teofiltripo spune:

    Nici un om nu este perfect, nimeni, doar unii tind spre perfectiune, si in dorinta lor asidua, trag concluzii despre altii.

    Mult har.

    • Mult har si tie. Avem nevoie de har in drumul spre perfectiune.
      Este un paradox . Sa nu fi perfect si totusi sa lucrezi prin propovaduirea cuvantului la perfectionarea altora. Harul rezolva situatia paradoxala

  23. Caleb spune:

    Pace, sunt administratorul radioului crestin Ekklesia(Bistrita) si doresc sa va intreb daca nu doriti o colaborare cu radioul nostru , sa scrieti articole pe site , d ex un articol pe saptamana , luna sau trimestial …

  24. George spune:

    salut, vreau sa folosesc si eu textul tau cu sinuciderea sau sa fac cumva sa poata fi citit de cei care intra la mine.. imi permiti?

  25. florea calin spune:

    Buna,
    Lucrez pentru o tabara crestina care are si un site si am vrea sa facem un link-exchange cu tine, daca esti interesat adresa site-ului e http://www.taberecrestine.com . Astept un raspuns iar in cazut in care e pozitiv te rog da-mi si linkul tau.
    Merci mult, o zi buna.

  26. Adi spune:

    Buna Dan,

    Vin cu o cerere de rugaciune. Imi cer scuze ca postez aici, dar nu am gasit o alta pagina de contact. Te rog daca poti sa o postezi si la tine pe blog. Bisericile din tara si din strainatate incep sa se uneasca in rugaciune pentru acest caz urgent. (vezi si aici: http://popaspentrusuflet.wordpress.com/2011/02/17/chemare-la-rugaciune-pentru-cornel-pop-din-biserica-betel-dej/)

    Iubiti frati in Domnul,

    Va rugam in Numele Domnului Nostru Isus Christos sa ne sprijiniti in rugaciune pentu fratele Cornel Pop – Coco din Dej. Noi dorim, credem si nadajduim ca Domnul il poate vindeca.

    El este Coco – http://biserica.beteldej.ro/index.php?page=video&cat=videos&vid=1054

    Multumim ca nu veti sta nepasatori si ne vom uni cat mai multi pentru a fi alaturi de familia lui in post si rugaciune.
    Provocati pe cat mai multi sa se alature noua !

    Fiti binecuvantati.!

  27. Iasi spune:

    Buna ziua
    Numele meu este Iacob Constantin si sunt administratorul site-ului http://iasi365.com si asa dori daca doriti bineinteles sa facem un schimb de linkuri. Astept un raspuns de la dumneavoastra indiferent daca acesta este negativ sau pozitiv. In cazul unui raspuns pozitiv titlul linkului este Iasi iar adresa http://iasi365.com
    Va multumesc si va doresc o zi buna.

  28. cimm spune:

    Urmez exemplul apostolului Pavel:”fac corturi” si predic Evanghelia.

    Din ianuarie 2004 ne-am mutat in desert (Phoenix,Arizona,USA).

    Cred scump frate ca dv urmati exemplul lui Ioan Botezatorul.Pavel facea corturi la Corint nu in desert.Ioan Botezatorul , el s-a mutat in desert.Dar decat nimic ,mai bine si un Ioan Botezatorul.Fiti binecuvantat.

  29. MihailCiprianMuresan spune:

    acest blog este mai mult decat un blog, ii un fel de magazin deschis de unde te servesti cu ce vrei pe gratis, si care iti pune la indemana o gama bogatya de produse. Cel putin eu am gasit aici pentru copiii mei un site de unde copiii pot ca sa isi mai dezvolte mintea lor jucandu-se , se numeste home schooling, si desi copii merg la scoala , totusi au o posibilitate in plus sa isi dezvolte si mai mult imaginatia cu lucruri constructive.
    Abia astept sa citesc unele scrieri duhovnicesti .

  30. ...hbjjhhgfcghj spune:

    urasc blogul asta….un loc unde fiecare judeca dupa cum il taie capul..bravo voua ca sunteti mai straluciti ca toti astia judecati in toate articolele..si da va judec si eu pe voi..asta m.a indemnat blogul asta plin de ipocrizie..

  31. Adrian spune:

    Clasificarea religiilor

    Ce a pierdut Adam?

    Adam a pierdut intrarea in rai si viata vesnica.

    INTRAREA IN RAI:

    Intrarea in rai sau intrarea in imparatatia lui Dumnezeu
    Ioan 3:3. Răspuns-a Iisus şi i-a zis: Adevărat, adevărat zic ţie: De nu se va naşte cineva de sus, nu va putea să vadă împărăţia lui Dumnezeu.
    Ioan 3:5. Iisus a răspuns: Adevărat, adevărat zic ţie: De nu se va naşte cineva din apă şi din Duh, nu va putea să intre în împărăţia lui Dumnezeu.
    Marcu 16:16. Cel ce va crede şi se va boteza se va mântui; iar cel ce nu va crede se va osândi.
    Deci s-ar parea in intelegerea mea ca nu botez, nu rai dar intelegerea completa e la Dumnezeu. Cine vrea sa o afle sa se roage la Dumnezeu.Minunea Raului Iordanului care se intoarce spre matca
    In locul in care Iisus s-a botezat, aproape in fiecare an , la raul Iordanului are loc o minune si anume cand are loc slujba ortodoxa de sfintire a apelor, raul Iordan se intoartce spre matca pentru cateva minute, cat timp crucea este lasata in apa. Intr-un an, guvernul nu a lasat lumea sa se boteze si asa nu s-a mai intamplat minunea. Se spune ca aceasta minune dateaza din anul in care Iisus s-a botezat si ca atunci cand Iisus s-a botezat, raul Iordan s-a intors spre matca sa arate lumii ca Iisus e fiul lui Dumnezeu. Aici este filmul: http://www.youtube.com/watch?v=CfmrqZwUjCQ

    CLASIFICAREA RELIGIILOR DUPA BOTEZ
    1.Biserica Ortodoxa cu denominatiunile care dau botezul
    2.Religiile necrestine impreuna cu denominatiunile Protestante crestine care au renuntat la botez.

    VIATA VESNICA:
    53. Şi le-a zis Iisus: Adevărat, adevărat zic vouă, dacă nu veţi mânca trupul Fiului Omului şi nu veţi bea sângele Lui, nu veţi avea viaţă în voi.
    54. Cel ce mănâncă trupul Meu şi bea sângele Meu are viaţă veşnică, şi Eu îl voi învia în ziua cea de apoi.

    Deci s-ar parea in intelegerea mea ca fara Sfanta Impartasanie omul nu primeste inapoi imortalitatea pierduta de Adam. Minunea Euharistica de la Lanciano pe cand orasul era ortodox http://www.youtube.com/watch?v=HbcL4mkNfzM O alta minune , in poza de jos: http://www.monachos.net/forum/showthrea … city/page5

    CLASIFICAREA RELIGIILOR DUPA VIATA VESNICA
    1.Biserica Ortodoxa care da Sfanta Impartasanie dupa Biserica Primara
    2.Denominatiunile crestine care accepta si lipsa vinului si cele ce dau simboluri adica Protestantii in general. A se observa lipsa cuvantului simbol in Ioan 6:53 si Ioan 6:54
    3.Religiile necrestine impreuna cu denominatiunile Protestante crestine care au renuntat la Sfanta Impartasanie.

    Cum de stiu acestea?
    M-am rugat la Dumnezeu sa-mi arate toate religiile SI DENOMINATIUNILE asa cum le stie Dumnezeu. Apoi citind mi s-a facut intelegerea aceasta ca trebuie botezul ca sa intri in rai si Sfanta Impartasanie sa ai viata vesnica.

    Nu te baza pe tine, capacitatea ta cand vrei sa afli ceva. Dumnezeu stie totul asa ca indrazneste si intreaba. Roaga-te apoi ca ceea ce ai cerut sa-ti fie spre folos. Ni se aminteste sa ne bazam pe Dumnezeu si nu pe om.

    Cum sa te bazezi pe Dumnezeu daca nu intrebi pe Dumnezeu de adevar?

  32. MihailCiprianMuresan spune:

    Frate Dane te salutam eu si fratele Teo Fechete cu harul si pacea Domnului Isus.

  33. Dan Bombard spune:

    Ma surprinde ca nu gasesc adresa bisericii. Inteligent, tipic romanesc! Bravo!

Lasă un comentariu