Crestinismul nu este singura cale pentru viata vesnica !?

Posted: decembrie 20, 2008 in religii statistici
Etichete:, ,

many-religionAceasta este parerea exprimata  de 65% dintre crestinii din America, intervievati intr-un sondaj de opinie realizat de Pew Forum on Religion and Public Life.

Sondajul a fost rezlizat in perioada 13 iulie-10 august 2008. pe un esantiuon de 2905 adulti.

vezi aici doc.  http://pewforum.org/docs/?DocID=380

Mai mult de jumatate dintre cei chestionati, Protestanti,Evanghelici si Catolici cred ca inclusiv Islamul si Hinduismul sunt una din caile pentru a ajunge la viata vesnica.

Dr.R Albert Mohler jr.  presedintele Seminarului Baptist de Sud  a declarat ca rezultatele acestui sondaj,arata ca avem „..o criza teologica  a evanghelicilor din America de astazi..”

 Intr-o lume plina cu mesaje  „pozitive”  promovate de la amvoanele bisericilor  cine mai are curajul sa spuna mesajul  sau cine mai asculta mesajul  „..Daca  nu va pocaiti veti pierii in acelasi fel.. „. sau „In nimeni altul nu este mantuire:caci nu este sub cer nici un alt Nume (Isus Hristos) dat oamenilor,in care sa fie mantuiti” (Fapte 4:12)

Surpriza mare este ca 46% dintre protestanti,49% dintre catolici,26%dintre evanghelicii,dintre cei care cred ca exista mai multe cai spre „viata vesnica”, considera si ateismul drept  o cale spre mantuire.

Imbucurator, daca numai39% in 2002 considerau crestinismul singura cale catre viata vesnica ,in 2008 erau49% .

Comentarii
 1. Chiar azi am primit un mesaj „pozitiv”,aparent nevinovat. Printre altele spunea”Traieste ca si cum raiul ar fi aici pe Pamant..” Unele dintre aceste mesaje care circula pe internet sunt dintre acelea care „strecoara pe furis erezii nimicitoare” .

 2. cristina spune:

  Trebuie sa-i multumim lui Osteen si aldea ca el, ca washed down Scriptura…..

 3. Probabil si noi avem vina noastra. Putem face mai mult pentru raspandirea „Adevarului”, a „invataturii sanatoase”,a „invataturii care duce la evlavie”. Back to the Bible! Multumesc Cristina pentru comentariu.

 4. MONDA DORIN spune:

  VA DORESC DIN SUFLET UN AN NOU FERICIT .PS.20

 5. […] Scris de Daniel Lucescu pe august 3, 2009 Citeste si articolul Crestinismul nu este singura cale pentru viata vesnica ? […]

 6. Un articol pe blogul Al Mohler in Romanian, comparatia dintre Hinduism si crestinismul zilelor noastre http://roalmohler.wordpress.com/2009/09/05/suntem-noi-o-natiune-de-hindusi/

 7. remo spune:

  Ratacirea cu privire la adevarurile Evangheliei , se va mari din an in an . Este trist acest lucru in rindul crestinilor care au fost ” nascuti din nou „, care ar trebui sa fie povatuitori pentru cei ce traiesc in intuneric , in invataturile Bibliei . Oare ce va fi peste 50 de ani , daca nu va veni Domnul pina atunci ? Nu pot sa spun ca va fi ” JALE MARE ” pe pamant . Cei ce vor trai in vremea viitorului , vor avea asa de mult de luptat pentru pastrarea sfinteniei , caci razboiul se va inteti foarte tare .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s