Umblati…mai ales sa proorociti

Posted: aprilie 5, 2013 in Uncategorized
Etichete:, , ,

Am gasit un material document uitat printre cartile si alte materiale de studiu biblic pe care le-am adus din Romania cand am venit in America in urma cu mai multi ani. Este un studiu scris de Trandafir Sandru in Buletinul Cultului Penticostal din anul 1978. Acesta trebuie privit in contextul in care se afla miscarea penticostala din Romania la acea vreme sub sistemul comunist si practicarea darurilor duhovnicesti in bisericile penticostale din Romania.
Sub titlul DARUL PROOROCIEI IN LUMINA VECHIULUI SI NOULUI TESTAMENT fratele Sandru T. dezvolta urmatoarele puncte:
-Darul Proorociei
-Ce nu este darul proorociei
-Exemple de manifestari ale darului proorociei
-Forme de manifestari ale darului proorocieei
-Manifestarile darului proorociei sunt supuse controlului bisericii
-Falisificarea darurilor duhovnicesti
-Semnele proorocului adevarat
Citeste Darul Proorociei T Sandru

Comentarii
 1. Imi pare bine ca a-ti pus aceasta postare undeva am si eu am materialul acesta ,ce m-ati facut curios e,ideia :”trebuie privit in contextul in care se afla miscarea penticostala ” dar sa schimbat ideia despre Duhul Sfant ori azi nici nu se mai aminteste ca a fost un Duh Sfant.(curios).

  • Nascut si crescut in biserica penticostala am vazut practica in biserica noastra si in altele. Parca se acorda mai multa atentie ideii de a discerne lucrurile. Proorocia facea parte din viata bisericii. Imi amintesc si de aspectele demne de criticat. Am vazut astazi unii oameni inghit orice prorocie apoi ajung la mari dezamagiri si nu stiu ce sa mai creada, sau nu mai cred de loc cand sunt victimile unor prooroci mincinosi.Asta cel putin aici in bisericile romane din SUA. Oricum subiectul este destul de complicat si cred ca necesita un efort mai mare de a educa crediciosii din bisericile penticostale cu privire la el.

 2. Remus spune:

  Subiectul proorociilor este unul de o importanta deosebita ! Credinciosii au probleme in aceasta directie, pentru ca nu invata din Scripturi, nu cer descoperire divina si neglijeaza anumite aspecte din proorocii, motiv pentru care se induc singuri in eroare. Pastorii sunt obligati sa educe credinciosii cu privire la acest subiect prin studii biblice in Biserica.
  Credinciosii din comunitatea penticostala romana, se gasesc in numar foarte mic, privitor la capacitatea spirituala de a discerne o proorocie falsa !!!
  Aici avem un exemplu de lipsa de putere si cunostinta de, discernere a aunui mesaj profetic fals:

  http://cristianboariu.wordpress.com/2012/08/23/descoperirea-data-sorei-ruse-dina-critina-minessota-1996/

  Este incredibil cum pot fi postate asemenea aberatii ca ” descoperiri de la Domnul ” !!!

 3. Amos spune:

  Din nefericire am ajuns in vremea cand lucrarea prin Duhul Sfant este tot mai putin dorita chiar de cei din Biserica.Pentru ca nu au deosebirea duhurilor,multi din conducatori spirituali impiedica lucrarea de prorocie in Adunarea Domnului,oprind fie prorocul Domnului fie unul fals.Domnul a spus ca doar cei calauziti de Duhul lui Dumnezeu sunt ai lui Dumnezeu,atunci ma intreb ce calauzire mai are azi poporul Domnului.Daca spunem avem Cuvantul si ne este de ajuns ,asa spun si crestini ortodocsi,catolici…si sunt ei calauziti de Duhul Adevarului?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s