(Me)Teologul de serviciu si perspectiva (ne)profetica pentru anul 2086

Posted: ianuarie 6, 2012 in escatologie
Etichete:, ,

Spatiul virtual a fost invadat zilele acestea cu inregistrarea video a perspectivei profetice pentru anul 2012 ale (me)teologului de serviciu al romanilor penticostali.
De mai multi ani fratele Dr. L. Gog si-a permis luxul sa propage pe langa „invatatura care duce la evlavie” si anumite predictii escato(ne)logice. Oricum am fost dezamagit de „perspectivele” dansului cu multi ani in urma cand am ajuns in posesia unor casete audio cu discursurile respective. In fiecare psalm atat cat imi aduc aminte conform interpretarii lui Gog, aveam situatia politica economica ,sociala etc internationala si chiar unul din psalmii 80 si ceva, ascundea in el adevarul ca in acel an va fi sfarsitul lumii. Sfarsitul lumii nu a fost si oricum nu am crezut asta si nici nu am ascultat in intregime toata „seria” de „perspective” si de atunci nu mai sunt interesat de prelegerile „perspective” de la Anaheim, California.
Intre timp zilelel acestea am fost „lovit” si cu altfel de „persepctive”.
1.Pretul caselor pe aici prin desertul Arizonei si aiurea vor ajunge la nivelul din 2008 dupa cele mai optimiste si de incredere pronosticuri peste vreo 14 ani. Asta mi-a spus- un prieten care a cumparat casa cu banii de la banca cu 380000 de dolari si acum nu s-ar vinde decat cu vreo 200000 de dolari . Asa ca dupa ce cativa ani a platit dobanda si ceva din imprumut s-a hotarat s-o abandoneze. Nu-i probelma ca are o alta casa pe care o poseda fara nici o datorie. Sfarsit fericit !!! (Happy End)
2. Citesc in ziarul The New York Times „citatul zilei” . Un politist din Congo nu are bani sa-si hraneasca copii decat odata la doua zile. Ma intreb ce (pre)zice (me)teologul de seviciu din Congo cu privire la dublaraea ratiei de mancare pentru copii.
3. Pe pagina de facebook a grupului de absolventi ITP(Institutul Teologic Penticostal din Bucuresti) este postat video cu „Persepctiva” 2012 cu indemnul la comentarii. Se incinge o „comentariada” intre cativa protagonisti din care am remarcat parerea lui Claudiu Dobra absolvent ITP care a produs si un articol intersant pe blog „Cand noul se transforma in deizoriu”. Dintre interventiile de pe facebook ale teologului bistritean exilat in Spania am retinut asta:(referitor la „Perspectiva”)

Referatul in sine este dezechilibrat. Lasa impresia ca va face o trecere in
revista pe trei coordonate distincte: misticism-stiinta-teologie, pe cand in
realitate reuseste sa faca altceva. Accentul prea mare pe maiasi, fara o critica
argumentata arata existenta unei tendinte manipulatorii (sarpele inaripat devine
legatura manipulatoare dintre maya si crestinism), o expunere foarte detaliata a
teoriei transformarii genetice, dintr-o perspectiva generalista, si amintirea
doar in treacat a perspectivei crestine, nu teologico-biblica, a facut ca acesta
expunere sa fie greoaie, obositoare fara nici un telos in sine. Cu alte cuvinte,
benfica pentru unul doritor de informatii stiintifice si culturale, dar
ne-folositoare pentru credinciosul de rand, care astepta o hrana spirituala. In
loc sa ofere definitiile direct din dictionar – calea normalului – la unele
expresii stiintifice, se lanseaza in propriile lui explicatii lucru care conduce
spre o descreditare a mesajului (i.e. folosirea gresita a expresiei fuziune
nucleara, explicarea eronata a gaurilor negre, hibridizare naturala vs.
ne-naturala in perioada neoliticului si paleoliticului!?). Mai mult, atribuie
gandirii iudaice timpurii („sensul adanc in limba ebraica inseamna”), ceea ce
defapt apartine mai degraba gandirii elenistice. Intr-adevar mitologia greaca
este plina de personaje cu mutatii genetice (daca imi permiteti aceasta
exprimare) nascute in urma relatiilor dintre zeitati si oameni (i.e. centaurii,
Ahile, Hercule, Elena si lista poate continua), insa literatura iudaica
ne-elenista mai putin, adica de loc. Faptul ca pseud-epigrafa „Cartea lui Enoh”
ne vorbeste despre „fuziunea” dintre fiicele oamenilor si ingeri, asta nu
inseamna ca teologia iudaica pre-exilica si exilica (perioada in care s-a
conturat/ scris Thora) credea/ propovaduia asa ceva. Incercarea de a folosi
Cartea Geneza ca argument in teoria transformarii genetice, mi se pare putin dus
spre extrema pentru un teolog. Oricine alticineva isi poate permite acest „joc,
lux”, insa… nu un teolog sau unul care se pretinde a fi. Nu explica originea
„Cartii lui Enoh” si nici rolul pe care ea il are in cartea lui Iuda, fapt care
poate crea confuzie in mintea ascultatorului neavizat teologic in ceea ce
priveste cartile inter-testamentare si folosirea lor in literatura apostolica si
patristica. Confuzie totala in ceea ce priveste limba ebraica. Pentru dansul
verbul „geber” (el este puternic), in forma substantivala „gebor” (cu sau fara
holen-waw, pentru ca in limba ebraica ai doua forme de a scrie) naste „urias”
(negilim – in ebriaca, care apare in Gen 6:4 si Num 13:33), chiar daca
substantivul „geber” semnifica om, iar adjectivul „gebura” puternic (toate avand
aceeasi radacina „gbr”). In concluzie, desi atinge o problema foarte importanta
„studiul umanoizilor” (parlamentul britanic a dat unda verde la studii si
combinatii genetice intre om si animale. Recent au aparut in presa fotografii cu
un umanioid canin), totusi nu reuseste in final (dupa aproape o ora) sa prezinte
perspectiva biblica asupra problemelor multiple (pe care in treacat le enumera)
cu care omenirea s-ar putea confrunta in anul 2012 – conflictele multinationale,
experimentele genetice, posibilele calamitati naturale, profetiile apocaliptice.
Din tot acest spectacol omul normal a mers a casa cu ideea „¡qué way!” si nimic
mai mult.

4. Dr. Emanuel Contac de la „pespectiva” Dr L. Gog,in urma discutitilor intre ITP-isti, a ajuns sa trateze pe blogul lui subiectul mantuirii extraterestrii si alte fiinte "hibride"
Intr-un moment de „nebunie speculativa” privind existenta fiintelor combinatie dintre om si alte fiinte declara ca exista trei posibilitati:

1) Extratereştrii nu există, deci împerecherile cu oamenii sunt imposibile. Nu are rost să ne punem problema mânuirii lor. (Varianta pe care o susţin).

2) Extratereştrii există, dar nu ştim dacă e posibil amestecul lor cu oamenii. Decidem dacă hibrizii sunt oameni atunci când îi vedem. Cine i-a văzut, să mi-i arate şi mie

3) Dacă extratereştrii există şi se pot împerechea cu oamenii, atunci odraslele rezultate au nevoie de mântuire fiindcă poartă în ele sămânţa căderii adamice.

5.Perspectiva (ne)profetica si economica pentru 2086 am descoperit-o din intamplare tot in ziarul The New York Times. „Omul” sugereaza guvernului sa aiba o perspectiva mai indepartata, sa nu-si isi rezume analiza situatiei datoriei la nivelul unui an ci pana in anul 2086. „Guvernul trebuie sa ia masuri imediate pentru a avea un surplus(adica sa nu mai imprumte bani ci sa faca economii la buget) si s-o faca asta in urmatorii 75 de ani pentru ca raportul intre datorie si produsul national brut (PIB) sa nu cresca la valoarea de 300%. Adica daca noi, cetatenii, avem un venit lunar de 1000 de dolari de exemplu sa nu ajungem sa avem datorii de 3000 de dolari. Nu-i asa ?
„Datoria noastra poate fi controlata numai daca abordam o perspectiva pe termen lung.” zicea blogherul de la NYTimes

6.Cred ca si Isus a abordat o perspectiva pe termen etern cand a tratat datoria noastra, plata pacatelor noastre, in regim de urgenta si a lasat pe seama Tatalui ceasul si clipa cand va veni „sfarsitul”. Ne -a poruncit si noua sa nu tinem o perspectiva „a zilei de maine ” ca ajunge zilei necazul ei si apoi sa adunam un „surplus” in spatiul „extraterestru” daca ne gandim ca vrem sa ajungem acolo.Viata noastra are sens daca avem o perspectiva pe termen vesnic.
7. ACTUALIZARE Dr Alexandru Nadaban zice ceva despre mayasi si buncare de inchiriat in caz ca vine sfarsitul Haide sa vedem ce verset se potriveste-Predictiile mayasilor au alertat intreg mapamondul

Comentarii
 1. Daniel Hozan spune:

  Aceasta „perspectiva profetica” este interesanta nu doar pentru continut cit si pentru forma sau menirea (intentia) acesteia.( Daca) aceasta este cu adevarat perspectiva unui profet a lui Dumnezeu trebuie sa o luam ca direct de la Dumnezeu(!?).Deci ori este perspectiva lui Dumnezeu data noua printr-un profet, ori este perspectiva( sau banuiala) unui profet dintre atatia altii si ne spune despre teama sau convingerea acestuia oarecum documentata, cu privire la vremea sfarsitului.Desi Mantuitorul a spus clar ca..”despre vremi si soroace nu este treaba voastra sa stiti”..totusi curiozitatea aceasta macina multe minti mai mult sau mai putin luminate.Tin sa mentionez ca L.G. nu este singurul care i-si da cu perspectiva pentru 2012. Ce se urmareste de fapt cu aceste „perspective”? Este aceasta o noua carte de vizita (pentru ca au mai fost si altele) a unui profet veritabil? ori este doar o incercare de a crea (din nou) in comunitatea evanghelica (a celor care cred in profetii) o (de)stabilizare in ceea ce asteapta de la un profet sau o profetie.Daca acesta era numita perspectiva teologica penticostala romaneasca era altceva dar asa s-au declansat discutii (cel putin in virtual) contradictorii pentru ca aceste perspective profetice de fapt au rolul unor profetii. De fapt de ce nu sunt numite direct profetii/proorocii? Poate nu ar fi profitabil schimarea titlului de doctor in teologie cu unul de prooroc( care nu mai e nu stiu ce pentru ca sunt multi) sau poate ar fi cam greu de digerat faptul ca Domnul si-a adus aminte (desi cam tarziu) de triburile Maya si de faptul ca ei aveau de fapt dreptate sa nu mai vorbim despre mantuirea extraterestrilor.Daca nici astea nu ne-au lasat cu gura cascata..probabil ca urmatoarele „perspective” o vor face.In rest Domnu’ cu mila…

 2. artzar spune:

  Metoda oferirii unor „perspective profetice” ce vor sa desluseasca starea prezenta si imediat urmatoare nu-i noua nici in limba engleza si nici in cea romana. Abundenta perspectivelor profetice cu aroma crestina mi se pare a intra din ce in ce mai mult in sectorul caselor/cluburilor de pariuri. Multi ofera pronosticuri sprituale. E ceva in genul “Mergi cu 1, X sau 2. Alege 1 solist!” etc. Am mai spus-o si cu alte ocazii, lumea crestin-evanghelica este in suferinta si din cauza unor exprimari nefericite, a unor potriveli gratuite asupra unor stari, fapte, lucruri a caror finalitate poate fi si alta decat cea pronosticata. Si de cate ori nu ne-a surpins Dumnezeu pana acum? Din perspective profetice vehiculate in ultimii 20 de ani din California la Chicago via Portland (si alte colturi ale lumii si Diasporei) cate din ele s-au implinit/adeverit? E jenant numarul nu?
  Exista foarte multa speculatie si putina pricepere in intelegerea vremurilor(unde sunteti voi fii lui Isahar ca nici voi n-ati fost profeti – 1 Cronici 12.32) si priceperea de a vedea voia lui Dumnezeu printre evenimentele socio-cultural-politice prezente.

 3. redactiaadevarul spune:

  Pace. Te invit sa vizitezi pagina noastra web, la adresa: http://adevaruldesprecultulpenticostal.wordpress.com/

  Multa binecuvantare!

 4. Dan Damian spune:

  Am urmarit acest video despre „prespective profetice” putin mai tirziu, de aceia si reactia mea intirziata! Dupa aceasta predica cred ca ar trebui sa aplicam si noi ratingul de la industria filmelor. ACEASTA PREDICA ESTE ” RESTRICTED ” FOR MINORs.
  Am categorisit-o ca si o predica menita mai mult sa sperie , punctata( neconvingator) de doua ori cu fraza:” Dar noi nu trebuie sa ne temem ca sintem copiii domnului , si el are grija de noi”
  Informatii adunate din surse suspecte cu „o agenda proprie dusa la extrem”, sursa din care se adapa si revistele de ” gunoi” de pe standurile magazinelor! Reviste care nu sint interesate in „adevar”, dar de „sensationalisme” care sa aduca profit! Predica care a neglijat sa mentioneze cea mai credibila sursa, specializata in domeniu astrologiei- NASA- care dezminte cu claritate toate aceste predicti cu privire la sfirsitul lumi .
  Sa spus ca sunt documentate 50 de milioame de oameni care au fost capturati si s-au facut experimente pe ei de extraterestri: La un asa numar mare trebuia sa intilnim si noi macar unu, nu!!?? Sau cel mai probabil sunt 50 de milioane de oameni cu carnete de „spitalul #3”, la ultimul grad de nebunie!
  S-a adus referire la respectabila revista „National Geografic” din 2007 , cum ca in 10 ani o sa asistam la creare a unie noi speci de oameni?! Mai sunt inca 5 ani si aceste experimente sunt interzise. Ma indoiesc ca va fi asa! Mai repede cred ca a fost o subpozitie a revistei, ca in cazul in care nu o sa luam masuri, aceste combinati genetice ar fi posibile. Dar mesajul predici i-a facut un mare deserviciu acesti ” reviste”
  Concluzia: prea putin din studiul „bibliei”, si prea multe ” incredibilitati”

  • @ Dan Damian Bine punctat !

   Am categorisit-o ca si o predica menita mai mult sa sperie

   Asaltati din toate partile cu atatea predictii cred ca nu ne mai sperie nimic,nici macar aceea care ar trebuii sa ne „sperie” cu adevarat !

 5. Dan Damian spune:

  Corectie: „astronomie” nu „astrologie”

 6. danhozan spune:

  Cineva pe un alt blog a tras concluzia urmatoare: „perspectivele profetice” scoase pe piata de LG nu sunt decat.. GOG-osi.:)

 7. ambasadorul spune:

  Ajungem la „gogoși umplute cu ceva adevăr” când nu mai avem încredere în Adevărul Scripturilor.
  Cuvântul este viu și lucrător. Nu are nevoie de cîrje ca să stea în picioare.
  Cred că îndemnul apostolului este crucial: „propovăduiește Cuvântul, stăruiește asupra lui la timp și nelatimp”.

 8. […] Perseverenta demna de o cauza mai buna !!! Oare ce interese promoveaza aceste perspective in fiecare an ..? cititi si aceste articol pe aceeasi tema Cand va fi sfarsitul lumii dupa Lazar Gog ? Si O perspectiva mai veche Perspectiva (ne) profetica pentru anul 2086 […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s