Lupul si pastorul si…..turma

Posted: octombrie 12, 2011 in umor
Etichete:


Variante de interpretare
1.”Pastorul” este din acea categorie care creeaza „diversiune”pentru a controla turma.
2.Unii „pastori” nu stau intre turmma si lupi ca sa o protejeze si atunci o oaie mai matura il alunga.
Si totusi cine ne protejeaza de lupi ?
Isus a zis

„Eu sunt Pastorul cel Bun. Pastorul cel bun isi da viata pentru oi. Dar cel platit care nu este pastor si ale carui oi nu sunt ale lui cand vede lupul venind,lasa oile si fuge si lupul le rapeste si le imprastie. Eu sunt Pastorul cel bun. Eu imi cunosc oile Mele si ele Ma cunosc pe Mine”

Se pare ca oile sunt responsabile sa discearana cine vorbeste si se poarta ca si un „pastor” trimis de El si cine este un „pastor-lup”

Comentarii
 1. Desigur ca Bunul Pastor Tatal Nostru Dumnezeu !

  • Da, Anisoara Lisii ai dreptate . Dupa cum am adaugat ulterior la articol niste precizari, noi suntem responsabili sa ne dam seama cine vorbeste si cine nu din partea Pastorului cel Bun si astfel sa urmam sfaturile si indemnurile unei persoane, ale unui om.

 2. Liviu M spune:

  Dupa atatea discutii despre Elim si ex-pastorul, se pare ca a venit si momentul autocritic.
  Asa trebuie inteles acest post? Sau cum?

 3. Marius A. spune:

  Foarte frumoasa inlustratia 🙂

 4. Cornel Ilioi spune:

  Daniel, provocat de imaginea de mai sus, am copiat un raspund de al meu de pe blogul fr.Cristian Ionescu din 30 August 2011, deci inainte de orice eveniment petrecut la Elim. Din acest motiv precizez ca orice asemanare cu persoane reale este pur intimplatoare:

  Cornel Ilioi30 august 2011 la 12:18 PM
  Frate Ionescu……gindul ma duce comparativ la imaginea turmei adevarate si a turmei alegorice, turma crestina. In turma adevarata, oile nu ataca pastorul, pastorul nu ataca oile, pastorul comanda ciinilor sa protecteze turma, ciini inconjoara turma si din cind in cind cite o oaie se rataceste CAUTIND HRAHA, dar este ADUSA din nou in turma de acei ciini protectori chiar daca uneori foloseste si dintii insa numai pentru corectie nu pentru vatamare.

  Sa vedem ce se intimpla in “turma” crestina, mai ales in zilele actuale……”pastorul” comanda ”ciinilor” SA-L PROTEJEZE PE EL, ”ciini” ocupati de protectia ”pastorului” lasa ”turma” nepazita si ”lupii” imbracati in ”oi” intra in ”turma”…apoi acesti ”lupi” uneori ataca ”pastorul” iar ”pastorul” se razbuna literal pe toata ”turma” folosind ”sabia” din mina ( Cuvintul) duminica de duminica predicind despre nerespectul ”oilor” pentru el, ”ciini” ocupati peste masura cu protectia ”pastorului” numai aduc oile ratacite inapoi, dimpotriva LE INDEPARTEAZA efectiv din mijlocul ”turmei”, pe motiv sa nu ‘afecteze’ si pe altele de ‘liberalism’ religios.

  Punind in antiteza aceste doua imagini ( daca nu sunt adevarate, accept sa primesc orice critica) se vede ca ”PASTORII” nu sunt nici rai, dar nici buni….la ora actuala majoritatea ( NU SPUN TOTI SA NU GENERALIZEZ) sunt doar pentru ei, si binele lor.

  Tragic dar adevarat.

 5. Cornel Ilioi spune:

  Partea a doua a mesajului scris in 30 August 2011:

  Cornel Ilioi30 august 2011 la 8:30 PM
  Frate Ionescu…..recunosc ca poate scrierea mea a fost putin cam directa, dar nu este altceva decit o descriere prin ilustratii a punctului 1). din topic…..

  …..si ca sa completez comentariul meu, vin cu citeva intrebari generale:
  – de ce asa de multe biserici in acelasi oras, uneori 3-4 pe raza a 5 mile?…..distanta nu poate fi invocata, ”oile” orisicum se viziteaza des….inseamna ca numai din dorinta de a crea cit mai multe pozitii de ”pastor”.
  – de ce pastorii asa zis ‘mari’ nu se viziteaza intre ei fara conditia slujirii…pur si simplu sa se viziteze, sa stea pe banca in sala, sa asculte si ei o predica?
  -citi pastori refuza invitatii de la prieteni cu ocazia evenimentelor ( nunti, binecuvintari de copii, botezuri) daca nu sunt inclusi in program?—-am fost refuzat si stiu ca e posibil—-
  -citi pastori ati vazut cu ocazia unor chemari la altar sa iasa si ei la rugaciune….(ei nu au nevoie de rugaciune pentru ei insusi?)….ci mai degraba stau cu ochii deschisi pindind doar-doar ii cheama cineva si pe ei in fata sa-si puna miinile peste enoriasi?—-am vazut asta personal de nenumarate ori—-

  Concluzia:…..daca pastorii s-ar intelege cu adevarat unii cu altii, daca s-ar iubi cum cere Isus de la ucenicii Lui, GARANTAT bisericile ar merge mult mai bine si mult mai spiritual, si mult mai putine probleme ar fi in ele.

 6. Vali spune:

  Asa vorbeste Domnul Dumnezeu: Iata, am necaz pe pastori! Imi voi lua inapoi oile din mainile lor, nu-i voi mai lasa sa-Mi pasca oile, si nu se vor mai paste nici pe ei insisi; caci Imi voi izbavi oile din gura lor, si nu le vor mai sluji ca hrana!” (Ezec.34:10)

 7. Vali spune:

  Iata, deci cine ne protejaza. El insusi!

 8. Vali spune:

  Si continoarea tine tonul:

  Eu insumi Imi voi paste oile, Eu le voi duce la odihna, zice Domnul Dumnezeu.
  Voi cauta pe cea pierduta, voi aduce inapoi pe cea ratacita, voi lega pe cea ranita si voi intari pe cea slaba. Dar voi pazi pe cele grase si pline de vlaga: vreau sa le pasc cum se cade.”

 9. ioan Basa spune:

  Este drept ca Domnul Isus Hristos este Pastorul cel Bun care isi duce oile Sale la apele de odihna…
  Dar din nefericire, noi suntem membrii in organizatiile noastre pamatesti,(asa numitele biserici) si aceste organizatii ,nu sunt toate modelate pe principiul bisericii din Smirna…mai exista si principiul teologic de functionare si de organizare ca si biserica din Pergamul, Tiatira , Laodicea si Sardes.
  Intr-o biserica poti sa cresti spiritual sau poti sa mori spiritual…
  Banul , puterea, faima si aroganta au omorat duhovniceste pe cei ce conduc bisericile mari….si ei la randul lor, ii subjuga si-i inrobesc pe cei care slujesc intereselor lor meschine.
  Cred ca am ajuns sa nu mai vedem frumusetea padurii din pricina copacilor….
  Sau altfel spus, nu mai intelegem perspectiva duhovniceasca a mantuirii din pricina problemelor in care se framanta bisericile noastre.
  Solutia iesirii din impas oricum nu va veni din partea celor din conducere…
  Ei nu au nici un interes ca sa schimbe un sistem atat de lejer si de profitabil pentru ei.
  Domnul trebue sa ridice si-n biserica romana un Ghedeon care sa porneasca lupta impotriva acestor madianiti.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s