CAUTA PE FRATII TAI-Guest post

Posted: aprilie 23, 2011 in biserica, e-mail-ate
Etichete:,

Primit prin e-mail de la Radu Oprea, omul care contribuie cu comentarii la dinamica acestui blog; postat pentru ca imi place !

Analogia unei stari care se regaseste in multe din comunitatile noastre crestine, cu „frumoasa si dureroasa istorie a lui Iosif in relatia cu fratii sai” este intr-adevar
deosebit de sugestiva ! Alaturi de relatia in plan vertical,cu Dumnezeu,este la fel de importanta si relatia in plan orizontal,cu fratii nostrii.Este tocmai ceea ce Sfanta
Scriptura numeste partasie. Starea de a te simtii izolat, singuratatea este una dintre cele mai primejdiose trairi incercate de oameni,mai ales de cei credinciosi,de acei
care au ajuns totusi la un anumit nivel de cunostinta si care in consecinta emit anumite asteptari,pe baza invataturilor Sfintelor Scripturi.
Chiar in Gradina Eden, Dumnezeu,pentru a implinii nazuinta omului,pentru al aduce la o stare de fericire,de implinire ,spune:”Nu este bine ca omul sa fie singur!”
Realitatea timpului in care traim demonstreaza ca de multe ori” a cauta pe fratii tai „este un imperativ trecut in domeniul teoreticului ! „Necazurile vietii,banii,pozitiile,
proprietatile,interesele etc. „sant motive subiective,care contribuie in timp la distrugerea unei atitudini caracteristice unui adevarat crestin.
Intradevar,”super biserici,adunari pline,servicii bine puse la punct,spectacole religiose,etc” , exista,dar toate acestea nu constitue neaparat o garantie a unei impliniri
in totalitate a cerintelor la care este chemata Biserica. (Bisericile din Apoc.stau marturie).
Subiectul meditatiei cred ca este binevenit si actual : „CAUTA PE FRATII TAI”. Doamne ajuta !

de Radu Oprea

Comentarii
 1. Viorel Grecu spune:

  Destul de original articolul ! imi place.

 2. SA FI BINECUVANT DANE TU SI CASA TA, MAM BUCURAT FOARTE MULT CAND TI-AM VAZUT ANUMITE PAGINI, CU CONSILIERII SPIRITUALE,INDEMNURI, CRITICI, SI ALTE LUCRURI FRUMOASE LA CRE AI MUNCIT CA CINEVA SA SE BUCURE, DOMNUL SA-TI RASPLATEASCA. CU MULT RESPECT (DANIEL BORGOVAN)

 3. SUNT CATALINA DIN GALATI DORESC O TRANSFORMARE IN VIATA MEA,SUNT CRESTIN DE 10 ANI SI INCA NU AM GASIT O VIATA IN DUHUL.

 4. tudor spune:

  Hristos ne spune sa iubim pe 1 Dumnezeu (asta ne place, toti ne laudam ca o facem) 2 Pe aproapele nostru, pe care daca nu-l iubim este ca si cum nu l-am iubi pe Domnul.
  Pai…nu avem timp , asta e motivatia in general.Eu as spune ca nu mai avem modele pe care sa le urmam.Pavel spunea „calcati pe urmele mele caci si eu calc pe urmele Lui Hristos”.
  De cate ori luam scriptura si o folosim dupa bunul nostru plac sa-i ingropam pe cei ce au gresit, desi Hristos ii iarta.El a murit pentru noi toti .Daca iubim mai mult propriile „noastre” concepte teologice decat pe frati nu L-am cunoscut inca.
  Ne place sa mergem la capatul pamantului sa facem un ucenic care pana la urma ajunge tot la fel de rau ca si noi.
  Solutia ?
  Sa ne cunoastem mai bine , sa petrecem mai mult timp impreuna(nu penru pantomima) pentru a ajunge sa nu ne fie frica sa fim sinceri si sa ne dam mastile jos.Sa ne purtam sarcinile uni altora….Drepatatea mila si credinciosia Mat 23 : 23
  Sa ne vindecam iubirea , ce s-o fi intamplat cu ea?

 5. Lica A spune:

  Da, mare adevar,trebuie sa cautam pe fratii nostrii !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s