Norvegienii au (descoperit un) talent !!!!!!!! Care este „talantul” tau ?

Posted: aprilie 8, 2011 in e-mail-ate, eseuri
Etichete:

Articolul scris despre acest talent nedescoperit in Romania dar remarcat in Norvegia ma face sa ma intreb: Oare cati dintre noi ne-am invelit talantul in stergar si nu mai lucram cu el ? Poate pentru ca suntem „lenesi” sau am obosit sa ne luptam cu „birocratia” si „exclusivismul” sau „nepotismul’ din biserica. Dar sa nu uitam Dumnezu are de lucru pentru noi chiar si in aceste conditii aparent potrivnice.

Un pianist în vârstă de 32 de ani a uimit juriul emisiunii „Norvegienii au talent” după ce a interpretat o compoziţie proprie. El a ajuns în următoarea etapă a concursului după ce a primit trei „Da”-uri din partea juriului.

Bogdan Ota a plecat din Botoşani, iar de opt luni locuieşte în Norvegia şi lucrează la o firmă de copiatoare. Pianistul, care a absolvit Conservatorul din Iaşi, a ales să interpreteze o compoziţie proprie, care a plăcut juriului emisiunii.

„Cum de nu te-a văzut România?”

Înainte de a urca pe scenă, românul se întreba dacă publicul va reacţiona bine la muzica sa. „Îmi este teamă de public”, a mai spun românul.

Cei trei membri ai juriului au fost încântaţi de talentul românului şi l-au întrebat cum de nu l-a văzut şi România. „Este minunat! Suntem foarte bucuroşi că eşti aici!”, au spus aceştia după ce l-au auzit cântând la pian.

„Cum de nu te-a văzut România?”, a întrebat unul dintre membrii juriului, iar românul le-a răspuns că a fost văzut, dar că nu a părut interesant pentru cei care l-au ascultat. Un alt membru al juriului a mai spus că are un vis, ca românul să renunţe la slujbă şi să se dedice muzicii. „Este uimitor şi sunt bucuros că ţi-am putut vedea talentul! Şi sper că şi România îl va vedea”.

„Şeful, singurul meu prieten, m-a înscris la concurs”

Românul, care a participat la ediţia din Norvegia a celebrului program de televiziune „Got Talent”, a spus că a fost înscris la concurs de şeful său, care este şi singurul prieten pe care îl are în Norvegia.

În clipul de prezentare din cadrul concursului „Norvegienii au talent”, românul a precizat că activitatea sa din timpul zilei este de a transporta copiatoare. „Este doar o slujbă, de a pune o pâine pe masă, de a cumpăra echipament muzical”. Visul său este să compună muzică, iar „concursul acesta este şansa vieţii mele şi dacă voi reuşi să ajung mai departe va fi un vis împlinit”, a mai precizat Bogdan Ota.

Reclame
Comentarii
 1. Radu Oprea spune:

  Mare adevar, „Dumnezeu are de lucru pentru noi chiar
  si in aceste conditii APARENT potrivnice ” , cu alte
  cuvinte…conditiile ar fi subiective ? ne-reale ?
  doar in aparenta ?

 2. Paul spune:

  Nu toţi românii din afară ne fac de ruşine.Datorită şi acestui român, poate imaginea României în lume se va schimba.Bogdan a reuşit prin talentul său să cucerească atât juriul cât şi publicul.
  Fabulos!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s