Miracolul Moise in Insula Jindo din Coreea de Sud

Posted: martie 30, 2011 in e-mail-ate, eseuri
Etichete:,

Ambasadorul Frantei in Coreea de Sud din anul 1975 a fost primul care a vorbit despre miracolul care are loc, an de an, pe insula Jindo.
A scris un articol intr-un cotidian de limba franceza si, de atunci, fenomenul misterios a devenit celebru in toata lumea.
Nu o data, ci de doua ori pe an, locuitorii insulei Jindo asista la un adevarat miracol.
Pentru aproape o ora, insula lor este legata de insula Modo, aflata la 2,8 kilometri distanta, printr-un fenomen nemaivazut.
Practic, apele se desfac pe o latime de aproape 40 de metri, lasand libera o carare ce leaga cele 2 insule.
Cu fiecare astfel de ocazie, zeci sau poate sute de mii de localnici si de turisti participa la Festivalului „Miracolului lui Moise”.(mesaj primit prin e-mail)

Trecerea Marii Rosii de catre Israeliti in frunte cu Moise a fost un fenomen natural inexplicabil/explicabil sau un miracol ? Pentru a raspunde a se citi in Vechiul Testament,in cartea Exodul capitolul 14.

Comentarii
 1. dumitru muresan spune:

  toate miracolile cum le numim noi aceste fenomene..
  numai cel care le creaza are un plan.

  noi suntem neputinciosi doar le admiram
  si nustim dece sunt iele.si daca noi le vedem.
  dece e mai schump un om care se intoarcel la dumnezeu din lume e mai schump decat cerul si pamantul..!..?

  • @ Dumitru Muresan de acord :”e mai scump un om care se intoarce la Dumnezeu… decat cerul si pamantul” Pentru ca „cerul si pamantul vor trece dar cine face voia lui Dumnezu ramane in veac” ! 🙂

 2. Paul spune:

  Chiar este real?Interesant. Oricum acest fenomen ce are loc anual in Coreea de Sud, este unul natural, pe cand fenomenul specificat in Vechiul Testament ( despartirea Marii Rosii) a fost unul provocat de Dumnezeu, prin robul Sau Moise, intr-o situatie in care era o mare nevoie de o minune de la Dumnezeu.Viata poporului lui Dumnezeu era in pericol.

  Nu ma intereseaza ce parere au criticii Bibliei, dar eu sunt convins, ca in cazul Marii Rosii a fost o minune infaptuita de Iahve, Dumnezeul evreilor. El este Stapan si peste fortele naturii, la fel cum Isus Cristos a poruncit unei mari involburate sa se potoleasca si la cuvantul Lui, marea s-a linistit.In acest caz ce explicatie normal/rationala vor gasi criticii Bibliei?

  • Asa este ! Am citit atent relatarea din Exodul capitolul 14 ! Etse mentionat de fiecare „Domnul” care „mergea inaintea lor…” (cap13 vers 21); „Domnul a pus pe popor sa fac ocol pe drumul spre mare…”(cap13 v.18); Domnul a spus lui moise „Tu … intindeti mana spre mare si despic-o…” (vers 16) ; Domnul a facut sa vina „un vant dinspre rasarit care a suflat cu putere toata noaptea …si apele s-au despariti si stateau ca un zid la dreapta si la stanga(vers 21); Domnul a zis lui Moise „…intindeti mana spre mare si apele au sa se intoarca peste Egipteni peset carel;e lor…”(vers 26) si „Israel a vazut mana puternica pe care o indreptase Domnul….”(vers 31)” Cand eram mai tanar am fost fascinat de aceasta povestire incercam sa-mi imaginez cum s-a intamplat apoi am gasit in Manualul Biblic ca unii au ijncercat sa explice ca exista un fenomen natural in zona care face posibil acesta trecre dar in final am ramas la cuvintele de mai sus(din Biblie) care nu ne spune exact cum dar ne arata clar ca Domnul a facut ca sa se intample totul …:)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s