Steaua lui Billy Graham la Hollywood si ucenicii lui Ioan Botezatorul

Posted: martie 22, 2011 in eseuri
Etichete:,

Acum trei ani impreuna cu niste prieteni din Australia ne-ma propus sa vizitam California unde exista si faimoasele studiouri de film de la Hollywood. Am vazut cum se produc fimele care concureaza cu noi ca si parinti la formarea caracterului si credintei copiilor nostri.
Instalatiile tehnice care ne produc senzatia unor scene reale vizionand „pelicula” m-au facut sa vad cu alti ochi productiile cinematografice dar care totusi incanta inca milioane de oameni de pe intreaga planeta.
„Evanghelia” de la Hollywood este cea care se propaga cel mai rapid si cu cea mai mare influienta decat Evanghelia lui Isus care uneori este propovaduita de oameni care nu s-au curatit de toate influientele si practicile Holywoodiene.
Coborand de pe „Muntele” Studiourilor de la Hollywood am ajuns in oraselul Hollywood unde am descoperit pe Bulevardul Hollywood „stelele” de pe asfaltul trotuarului cu numele celebritatilor din lumea artistica si a industriei de distractie si mass-media. Fiecare isi cauta „steaua ” preferata . Eu nu m-am ostenit sa o caut pentru ca am foarte putina cultura in domeniu si am numai cateva nume cunoscute pe care nu stiam daca le gasesc sau nu.
Imi place umorul englezesc si cel romanesc. Nu cunosc decit cateva nume de artisti si nimic despre ei.
Documentandu-ma am aflat de pe saitul Camerei de Comert ca la inceput, in anii 1956-1957 cand s-a dat startul propunerilor pentru nominalizarea primlilor artisti carora sa li se „publice ” steaua pe trotuar, Charlie Chaplin preferatul meu a fost respins. ( astazi exista si steaua lui dar n-am vazut-o). Am dat insa peste „steaua” lui Billy Graham care este inregistrata la categoria „radio” (vezi simbolul de pe stea).
Si iata-ma tras in poza cu „artistul” meu preferat (dintre cei care au stele). Va dau si adresa unde o gasiti 6901 Hollywood Boulevard, pentru a va usura localizarea ei dintre cele 2400 stele cate exista astazi, pe o distanta de 2,4 mile si cand o sa vizitati locurile ganditiva ca se adauga cate 2 „stele” in fiecare luna.
Mai multe informatii despre Hollywood Star Walk
I-am intalnit acolo si pe „ucenicii” lui Ioan Botezatorul, care pot produce un mai mare interes pentru evanghelia lui Isus. Putina aducere aminte despre iad si „calificarile” necesare pentru a ajunge acolo nu strica.

Apasa pe imagine pentru o varianta marita !

Comentarii
 1. Paul spune:

  Pace. Ce mai faci frate Daniel?Vad ca te indeletnicesti cu calatoriile.Interesant, mai exista ucenici de-ai lui Ioan in SUA?
  Fi binecuvantat!

  Paul
  http://harulmantuiriiro.blogspot.com

 2. Paul spune:

  Daniel, am citit articolul” Procurorul Cultului” inclusiv toate comentariile si am ramas putin surprins. Stii de ce? pentru ca in articol s-au facut niste acuzatii destul de grave la adresa fratelui Romi,care pana la urma s-au dovedit neadevarate. Chiar pastorul Romi Mocan, pe il cunosc si pentru care am un respect deosebit,a demontat intr-un mod clar si sistematic tot scenariul celor ce au dorit sa-l defaimeze.
  Suntem din acel oras ( Dej) si il cunosc bine pe pastorul Romi Mocan.Eu cred ca nu ar face niciodata asa ceva. In fine, interventia dansului a fost binevenita si cred ca a clarificat toata aceasta poveste.
  Dar voi,(noi) cei care ne grabim uneori sa aruncam cu piatra, prin comentariile noastre acide, fara sa cunoastem macar adevarul, nu ar trebui sa ne pocaim de acest obicei?
  Iti doresc multa binecuvantare!

 3. victor spune:

  da fr mocan este un slujitor neobosit desi este bolnav nui pasa de el mai intii e lucrarea d-lui il cunosc de multii ani e un om deosebit d-zeu sai ierte pe toti acei cari au incercat sal descrediteze d-zeu rasplateste la fiecare dupa faptele lui. dumnezeu sai dea sanatate sa poata sas duca crucea pina la capat si sai dea har incontinuare ca avem nevoie de astfel de pastorii care stiu sa taca., si sa rabde tot ca vine asupra lor d-zeu sa va binecuvinteze .

 4. […] Steaua lui Billy Graham la Hollywood si ucenicii lui Ioan Botezatorul (via Daniel Lucescu) Acum trei ani impreuna cu niste prieteni din Australia ne-ma propus sa vizitam California unde exista si faimoasele studiouri de film de la Hollywood. Am vazut cum se produc fimele care concureaza cu noi ca si parinti la formarea caracterului si credintei copiilor nostri. Instalatiile tehnice care ne produc senzatia unor scene reale vizionand "pelicula" m-au facut sa vad cu alti ochi productiile cinematografice dar care totusi incanta inca milioa … Read More […]

 5. “I actually met Billy Graham when I was probably 17 years old, when Mr. Graham got his star on the Hollywood Walk of Fame,” Cameron recalled. “I was there with him, standing behind him. I had no idea if he had ever heard of the TV show Growing Pains—I was there and a man named Johnny Grant had presented him with his star.”

  Cameron remembers Billy Graham saying, “Some people may ask me why I would agree to have my name put down on the Hollywood Walk of Fame—isn’t that kind of egotistical?”

  According to Cameron, Graham responded, “It may be for some, but the reason I agreed to do this is that I thought one day some little child will walk along this street and look down and say, ‘Mommy, who is Billy Graham?’ And she would be able to tell her child, ‘Son, Billy Graham was a minister of the gospel of Jesus Christ. Let me explain to you what that gospel is.’”
  Sursa http://www.charismanews.com/culture/33128-kirk-camerons-monumental-faith

  • cornelilioi spune:

   That funny……what you think if the mom will respond: „Not sure, son….maybe some unimportant actor because I don’t remember that he won any Oscar or Emmy awards, I don’t remember to be part of any cast in any production; probably was some kind the person who pay with his money for that star only to bring attention to his name….”

   http://cornelilioi.wordpress.com/2012/03/31/733/
   Read this please…..you will understand my point, and if you have time, read Graham’s book „Holy Spirit” and you will understand his point about……. Pentecostals.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s