Cultura teologica-Universalism vs Pedeapsa Vesnica

Posted: martie 17, 2011 in cultura teologica
Etichete:, , , ,

Iad cu aer conditionat? Mai exista iad,focul vesnic,ghena, viata fara sfarsit in iad ? Vechea idee a negarii iadului, a pedepsei vesnice a celor care mor fara Cristos este adusa in actualitate de aparitia cartii lui Rob Bell, „Dragostea invinge” ” Dupa cum spune subtitlul „o carte despre Cer, Iad si soarta oricarei persoane care a trait vreodata pe pamant”.
Cum poate un Dumnezeu plin de dragoste sa pedepsesaca in chinul vesnic pe cei care nu primesc mantuirea in Cristos? Oare nu cumva pana la urma toti vor fi mantuiti (Universalism)? Sau de ce sa ii tina Dumnezeu intr-o viata vesnica de chin dupa moarte, nu ar fi mai bine si potrivit cu dragostea Lui sa faca ca toti cei ce mor fara Hristos pur si simplu sa le fie distrus trupul impreuna si cu sufletul lor (Anihlism)?
Ignorand cele mai multe pasaje din Biblie care arata pedeapsa lui Dumnezeu revarsata asupra oamenilor care nu s-au pocait am putea raspunde afirmativ la oricare dintre solutiile filosofico-religioase propuse de invatatorii mai noi si mai vechi.
Dar luand un singur verset numai Ioan 3:36 „Cine crede in Fiul are viata vesnica;dar cine nu crede in Fiul nu va vedea viata. Daca ne rezumam sa citam numai aceasta parte a versetului am putea ajunge la idee de anihilism „…cine nu crede in Fiul nu va vedea viata…” dar continuare aspune ca „…Ci mania lui Dumnezeu ramane peste el”. Esti pregatit sa mergi in iad ? Daca nu exista iad, pedeapsa vesnica „sa mancam si sa bem ca maine vom muri”. Si noi evanghelicii am largit cale tot mai mult, ii bagam in rai mai pe toti indiferent cum isi traiesc sau si-au trait viata.
O parere a lui Albert Mohler despre cartea Love Wins
Dezbatere inregistrata in filmul urmator privind Universalismul vs Pedeapsa Vesnica

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s