Trezirea si Nationalismul

Posted: ianuarie 13, 2011 in trezire
Etichete:

Este biblica asocierea ideii de trezire la nivelul unei natiuni ? Ce se intampla in tarile in care crestinii sunt in minoritate sau/si persecutati ? O sa revin ! Deocamdata cum comentati cele doua mesaje video !

Citeste despre Trezirea Arad Romania

UPDATE
Read more about Nationalism definition
Idealul Trezirea Romaniei poate fi considerata un act de patriotism sau poate duce la nationalism ? Citeste despre diferenta dintre Nationalism si Patriotism Difference between nationalism and patriotism

Comentarii
 1. […] Trezirea si Nationalismul Thu Jan 13, 2011 18:30 pm Este biblica asocierea ideii de trezire la nivelul unei natiuni ? Ce se intampla in tarile in care crestinii sunt in minoritate sau/si persecutati ? O sa revin ! Deocamdata cum comentati cele doua mesaje video ! Citeste despre Trezirea Arad Romania […]

 2. as raspunde la intrebarea ta independent de imagini. un frate spunea pe vremea lui ceausescu ca intr-o viziune i-au aparut neamurile ca fiind niste fiare. in antichitate exista acel concept ca stelele sunt ingerii fiecarei natiuni si ca dumnezeu este cel care prezideaza deasupra lor. undeva exista o paralela intre stelele, ingerii lui dumnezeu si demonii care isi baga coada in viata popoarelor. e un fel de a vedea lumea. daca citesc daniel, cred ca este o paradigma valida, daca ma uit in apocalipsa, parca e si mai mult decit atit. in final neamurile se vor coaliza si vor duce razboi impotriva lui dumnezeu. ma tot intreb cine e in charge cu natiunile, daca unii zic ca fiecare individ are citiva ingeri, unii buni, altii rai, o fi tot asa cu ele? se pot face multe presupuneri pe tema asta, exista ceva literatura, am scris in urma cu multi ani un eseu pe simbolistica din apocalipsa si daniel, e un subiect interesant si destul de stufos, dar in cea mai mare parte l-am uitat.

  reformatorii, zic unii, (knox de ex.) se rugau pt tari sau natiuni (ce tocmai aparusera), poate neamuri era mai aproape de adevar in cele mai multe cazuri.

 3. Mich spune:

  Primul video? Penibil. In primul rand muzica e jalnica. In al doilea rand, aceste genuri de abordari agresive „relevante” sunt total irelevante! Stilul agresiv (nesimtit chiar – suna dur, dar…) de a prezenta evanghelia intr-un stil care pur si simplu gadila doar urechile si simturile americanizate ale celor ce pretind ca sunt/vor sa fie relevanti. Majoritatea romanilor se crucesc cand vad asa ceva, scuipa in san si trec pe celalalt trotuar mai convinsi de erezia si invazia sectelor.

  • Cred ca ai dreptate privind reactia romanilor la stilul acesta de abordare.
   Cred ca acest gen de abordare ii face pe cei impicati sa se simta parte a unui mare proiect o viziune inalta care sa-i motiveze si sa-i aprinda dar se vor stinge cand vor vedea ca nu au rezultate pe masura viziunii artificial create.
   Viziunea noastra ca si crestoni este sa mergem in toata lumea sa marturisim Evanghelia cu viata (faptele nosatre) si cu cuvintele si sa lasam rezultatul pe seama lui Dumnezeu.
   Crestinii nu trebuie sa se astepte sa marsaluiasca triumfalist si oamenii sa-i urmeze de la sine ,fara nici o impotrivire sau dispret sau batjocora etc

   Triumfala va fi ziua cand Dumnezeu va aduna o multime care nu se poate numara din orice semintie si neam si vor trai vesnic sub domnia Lui.

   @ Crezi ca identitatea nationala poate fi data de o religie care e considerata nationala ? O religie majoritara este adevarata iar celelalte fiind considerate secte ? A considera alte culte crestine ca fiind secte nu este asta o manifestare nationalista ?

   • Mich spune:

    „acest gen de abordare ii face pe cei impicati sa se simta parte a unui mare proiect.” Bine zici. Sunt luati de valul evangheliei si metodelor megabisericilor cu megashowurile lor. Pacat ca multi nu discern ca ce (probabil) se potriveste si (probabil) aduce rezultate bune intr-o anumita cultura, nu neaparat se potriveste si in Romania.

    • Si uneori rezultatele „cantitative” nu sunt si „calitative” dpv spiritual. Uitandu-ne la statistici totdeauna cei care au fost crestini adevarati au fost in minoritate la fel cum spunea Isus „turma mica”

 4. Radu Oprea spune:

  „Visiunea noastra ca si crestini este sa mergem in toata lumea,sa marturisim Evanghelia cu viata (fap-
  tele noastre)si cu cuvintele si sa lasam rezultatul
  pe seama lui Dumnezeu !”
  Foarte bine spus…Fap.Ap.2-47 confirma pe deplin
  …”Ei laudau pe Dumnezeu,si erau placuti inaintea
  intregului norod.Si DUMNEZEU ADAUGA…”
  Doamne ajuta !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s