Strajerii nu sunt carismatici. Din cele ce am vazut pana acum sunt parte din „Al treilea val” al trezirilor Duhului Sfant. Miscarea „evanghelizarea cu putere” („power evangelism”) dupa cum spune John Wimber in cartea Jocul cu Focul de Wolfgang Buhne (pag118) trebuie sa ajunga inainte de toate la crestinii evanghelici conservatori, necarismatici care pana acum nu au fost deloc atinsi de primele doua valuri (Miscarea Penticostala, primul val si al doilea Miscarea Carismatica).

Cercetati totul si pastrati ce este bun !

Dar pana una alta putin umor din „Valul al treilea”.

John Wimber ca si altii din valul al treilea explica boala ca fiind o consecinta a pacatului, un semn al stapanirii diavolului, ajunge sa recunoasca ca exista si alte cauze .

„J.Wimber ,care sufera el insusi de o boala cardiaca,de hipertensiune,de ulcer la stomac si de obezitate a trebuit sa recunoasca :”As fi dorit sa pot scrie ca intre timp m-am vindecat deplin si nu mai am probleme cu sanatatea. Dar din pacate nu asa este situatia.
Situatia lui Epafrodit,Timotei,Trofim si Pavel ca si a mea proprire -ne face sa fim smeriti si ne aminteste de faptul ca rascumpararea nostra deplina va fi aratata de abia la revenirea lui Isus …”

Asta spuneam si eu …! 🙂

Reinhard Bonnke in 1981 la Berlin declara :

„…Se intampla semne si minuni ca pe vremea Faptelor Apostolilor. In Germania a venit un optician la mine si a zis: „As vrea sa fac o donatie pentru Africa” Desigur ca m-am bucurat foarte mult , caci aveam nevoie urgenta de bani. Dar el a continuat: „As vrea sa va dau 3000 de perechi de ochelari ca sa-i duceti in Africa si sa-i impartiti printre bietii negrii” Ochelari ?! In evanghelizarile noastre nu impartim ochelari ci ii adunam! (Ii aud pe unii spunand aici Amin ! Aleluia ! Nota blogherului ). De cate ori am experimentat cum Dumnezeu a deschis ochii orbilor! Cum va inchipuiti asa ceva ? Mai intai ne rugam pentru orbi, ei isi capata vederea -si dupa aceea sa le impartim ochelari ? Acestea nu se potrivesc impreuna!”

Si pentru ca Dumnezeu este suveran si nu isi imparte slava cu nimeni si cu nici o organizatie : „intre timp si Reinhard Bonnke poarta ochelari…”

Dumnezeu vindeca si astazi dar nu la comanda cuvantului rostit de noi sau pentru ca ar fi ca si cum am avea un „credit card” cu credinta si-l folosim cand vrem noi si Dumnezeu se obliga sa ne furnizeze vindecarea ci numai atunci cand vrea El se intampla aceasta.

Si daca nu vrea sa ne vindece ne ajuta sa auzim glasul Lui care ne spune „harul Meu iti este de ajuns ” pentru ca atunci cand va veni El a doua oara, va sterge orice lacrima si nu va mai fi suferinta.

Acesta nu este un punct de vedere pesimist ci unul real optimist.

Publicitate
Comentarii
 1. barzilaiendan spune:

  Foarte „real“ si de bun simt. Felicitari!

 2. pina si elisei a fost ucis de o boala.

 3. […] în mediul evanghelic față de cazul Iosif Țon – Străjerii (XIII) (istorieevanghelica) 58. Umor carismatic (danlucescu) 83. Care sunt prioritatiile tale pentru anul acesta? […]

 4. […] în mediul evanghelic față de cazul Iosif Țon – Străjerii (XIII) (istorieevanghelica) 67. Umor carismatic (danlucescu) 71. Talida Tolnai & Gabi ilut – Fiul risipitor (crestintotal.ro) 79. No […]

 5. […] blogosferei evanghelice – 2011 (romaniaevanghelica) 69. No comment: Spionaj (rotundu) 74. Umor carismatic (danlucescu) 75. Declarații si reacții în mediul evanghelic față de cazul Iosif Țon – […]

 6. […] (odiseeacredintei) 39. Mogulii blogosferei evanghelice – 2011 (romaniaevanghelica) 68. Umor carismatic (danlucescu) 69. No comment: Spionaj (rotundu) 87. Cartea bate filmul (drezina) 88. Declarații si […]

 7. :) spune:

  tampeniii… ce e cu textu asta : „Dumnezeu vindeca si astazi dar nu la comanda cuvantului rostit de noi sau pentru ca ar fi ca si cum am avea un “credit card” cu credinta si-l folosim cand vrem noi si Dumnezeu se obliga sa ne furnizeze vindecarea ci numai atunci cand vrea El se intampla aceasta.”

  cum adica cand vrea el? daca m-a creat sa-mi dea tot ce-i cer!!! altfel n-am nevoie de viata lui!!! sa stea singur ! daca m-a creat sa-si bata joc de mine si sa ma tina sclav e cam idiot acest creator !
  deci ori el e idiot ori voi va sapati gropile singuri :))))
  voi ii aruncati in foc pe copii vostrii sau ii tine-ti sclavi si bolnavi ? sau sunteti invidiosi cand ajung mai inteligenti si mai puternici decat voi?
  daca voi cu un creer de gaina nu ati face asa ceva nu cred ca un Dumnezeu cu o inteligenta enorma ar putea fi un criminal!
  biblia voastra e o invetie stupida ! auzi Dumnezeu are nevoie de jertfe sau El pune un popor sa ucida un alt popor =))) ma face-t-i sa cred ca acest Dumnezeu asculta si rock =)) Dumnezeu insetat de sange :)))) eu cred ca voi credinciosii sunteti batuti in cap si aveti creer de furnica :))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s