UBR-Comunicat privind Iosif Ton si „Strajerii”

Posted: decembrie 14, 2010 in evanghelici, lideri spirituali
Etichete:, , , ,

Fratele Iosif Ton se declara „baptist carismatic” si se alatura la Miscarea Strajerilor. Aceasta mutare il pune clar in opozitie cu marturisirea de credinta si cu doctrina baptistilor. Mie mi se pare normal in acest context sa apara aceasta declaratie-comunicat din partea Uniunii Baptiste din Romania.

Extras din Comunicatul Uniunii Baptiste :

În urma discuțiilor avute, și ținând cont de principiile biblice înțelese și practicate de baptiștii din România, am ajuns la convingerea că este necesar să transmitem următoarele precizări:

1. Consiliul Uniunii Baptiste din România se delimitează de practicile și învățăturile nebiblice și străine de practica și învățătura bisericilor baptiste promovate de cei care se numesc ”Strajerii” (de exemplu: predicarea evangheliei prosperității, practicarea profețiilor nebiblice, practica condiționării prezenței Duhului Sfânt de vorbirea în limbi, practica vindecărilor la comanda unei persoane, promovarea învățăturilor grupării din Africa condusă de Chris, asocierea cu ”Şcoala de vindecare”).

2. Datorită modului în care a ales să mediatizeze poziția sa în urma experiențelor personale avute și a exprimării unei atitudini nepotrivite față de viața spirituală a bisericilor baptiste din România, Consiliul Uniunii consideră că fratele Iosif Ţon a părăsit din proprie inițiativă învățătura și practica bisericilor noastre.

3. În urma declarațiilor și a comunicatelor fratelui Iosif Ton prin care recunoaște și afirmă alăturarea sa la gruparea ”Strajerilor”, alegând astfel să iasă din cadrul practicilor și învățăturilor bisericilor baptiste din România, Consiliul Uniunii a decis retragerea ordinarii pentru slujire a fratelui în bisericile baptiste din Uniunea Baptistă din România, până la o vreme de îndreptare și pocăință.

Cititi mai mult Comunicatul Uniunii Baptistilor din Romania

Publicitate
Comentarii
 1. […] UBR-Comunicat privind Iosif Ton si “Strajerii” Tue Dec 14, 2010 19:06 pm Fratele Iosif Ton se declara “baptist carismatic” si se alatura la Miscarea Strajerilor. Aceasta mutare il pune clar in opozitie cu marturisirea de credinta si cu doctrina baptistilor. Mie mi se pare normal in acest context sa apara aceasta declaratie-comunicat din partea Uniunii Baptiste din Romania. Extras din Comunicatul Uniunii Baptiste : În urma discuțiilor […] […]

 2. […] (trezirespirituala) 76. Răspunsul lui Iosif Țon la Comunicatul Uniunii (beniamincruceru) 88. UBR-Comunicat privind Iosif Ton si “Strajerii” (danlucescu) 96. Pregătire de sărbători. Pricină de rugăciune! […]

  • radu oprea spune:

   Daca santem (unii mai mult,altii mai putin) de acord
   cu formularea acestui comunicat,se v-a vedea mai tarziu….dar ceea ce cred ca s-a gresit a fost faptul
   ca,pana sa apara comunicatul,unii (chiar pastori,teologi,,…)s-au grabit sa „arunce” si sa
   „judece” ! Sub orice critica, a bunului simt….sa scrii ,
   Ce are doctrina, teologia, cu insusirile unui om ?
   ….se putea mult mai „elegant” gestiona criza !

   • Exista legatura intre insusirile caracterul unui om si invataturile luate in totalitate ale unii lider crestin, atat cat am inteles eu din Noul Testament. Din ceea ce am cercetat despre strajeri legatura lor cu pastorul Chris, s-a vazut ca ei au fost in vizita acolo Ioan Demeter s-a dovediit a fi unul care a preluat invatatura lor si practicile lor. Apoii fratele Iosif Ton a declarat ca se alatura strajerilor fara a face vreo mentiune ca se detaseaza de chestiunile dubioase si chiar eretice ale lor. Clarificarile din partea frateui Ton au venit ulterior

    • radu oprea spune:

     frate Daniel,asa este „clarificarile din partea fr.Ton
     au venit mai tarziu”.,si aceata ca un raspuns la criticile care au aparut…se pare ca supararea nu
     este atat pe „strajeri” cat mai mult pe”Ton”. Referitor la legatura dintre „invataturi” si „insusirea”
     unui lider,este buna remarca….cu specificatia (cred)
     ca doctrina,invatatura,crezul…primeaza in fata persoanei….Ap.Pavel mai avea inca probleme in stapa-nirea firii, Petru mult timp a fost un lider f.intransigent,Luther la fel in cosecventa,etc…
     Multumesc pentru raspuns.Radu.

 3. […] UBR-Comunicat privind Iosif Ton si “Strajerii” de Daniel Lucescu pe blogul Daniel Lucescu […]

 4. radu oprea spune:

  nu a aparut,si completez….sa scrii

 5. […] 31. De ce i s-a retras lui Iosif Țon „ordinarea”? (trezirespirituala) 34. UBR-Comunicat privind Iosif Ton si “Strajerii” (danlucescu) 40. Capcana datoriilor (marianagoron) 44. Tam-tam si excluderi rapide (penticostalul) […]

 6. florin spune:

  Lucrul elementar dar din pacate nebagat in seama de multi este ca la o despartire nu trebuie neaparat sa te certi, din simplul motiv ca s-ar putea sa fie nevoie sa te unesti din nou. Ce faci atunci daca intre timp ai aruncat cu noroi ? Fratilor lideri baptisti care aveti impresia ca ati pierdut un om important, oricine citeste declaratiile dumneavoastra si declaratiile fratelui Ton observa ca el este mult mai echilibrat si mai putin certaret. Trebuie sa recunoastem ca, desi consider si eu ca a luat o decizie aventuroasa si gresita, el se comporta mult mai crestinesc. Faceti un exercitiu de imaginatie si ganditi-va ca citeste aceste declaratii un necrestin. Credeti ca se mai pocaieste dupa ce a citit aceste lucruri?
  Eu cred ca Iosif Ton isi va reveni, problema dumneavoastra este ca se pare ca nu-i mai dati nici o sansa…..

  • Radu Oprea spune:

   …este corect…de ce trebuie „despartiri” cu certuri ?
   totusi nu toti baptistii au „aruncat cu noroi”
   Komunicatul UBR starneste multe comentarii printre
   credinciosii cultului.

 7. Avadani Constantin spune:

  FRAȚI SFINȚI CARE AVEȚI PARTE DE CHEMAREA CEREASCA, nu va temeți de mișcările doctrinare ale unor lideri spirituali sau „TITANI” ai credinței!!!
  Partea buna din toata aceasta problema”Strajerii” este sa ne cercetam fiecare sa vedem pe unde suntem, sa nu ne clătinam de tot felul de miscari ci sa-L cunoastem pe EL, HRISTOSUL.
  Multi avem impresia ca daca am ascultat predicile fratelui Ton Iosif am si inteles totul, asa suntem si noi entru ca asa credem, dar Dumnezeu doreste sa avem o relatie adevarata cu EL si indiferent ce face Ton in ce miscare intra, eu trebuie sa fiu deplin incredintat si puternic ancorat in CUVANT. Cercetati-va fratilor si vedeti e unde sunteti.
  Daca este o trezire de la Domnul se va vedea, daca fratele Ton s-a inselat si asta se va vedea curand. NU VORBITI FRATILOR, FARA SA GANDITI PRIN PRISMA CUVÂNTULUI – SCRIPTURII. Indiferent ce face Ton , eu pe unde sunt in relatia mea cu Domnul??? Incredintarea mea deplina in cine este ??? in Dumnezeu sau in ce spune unul sau altul.
  Indemn liderii spirituali sa nu se pronunțe pripit, ci sa cerceteze foarte bine aceasta mișcare „STRAJERII” si apoi sa scrie sau sa vorbeasca împotriva lor. Respect poziția Uniunii pentru ca este o autoritate randuita de Dumnezeu!

 8. […] 64. Persevereaza! (crestintotal.ro) 67. Diferenta dintre Craciun si Paşte (suceavaevanghelica) 75. UBR-Comunicat privind Iosif Ton si “Strajerii” […]

 9. […] “Respect poziția Uniunii Baptiste pentru că este o autoritate rânduită de Dumnezeu!” – comentariu Constantin Avădani pe blogul lui Daniel Lucescu […]

 10. Alin Cristea spune:

  Constantin Avădani: „Respect poziția Uniunii Baptiste pentru că este o autoritate rânduită de Dumnezeu!”

  Da’ de unde!

  Uniunea Baptistă nu este „autoritate rânduită de Dumnezeu”!

  Uniunea Baptistă este organul național de REPREZENTARE a Cultului Creștin Baptist din România. Este o formă de ASOCIERE a bisericilor baptiste din România.

  Conform principiului autonomiei, unul dintre cele 6 principii enunțate la începutul Statutului Cultului Baptist, bisericile baptiste se organizează și funcționează în mod AUTONOM.

  Și dacă tot a apărut chestiunea „autorității”, să lecturăm și din pagina 8:

  „În anul 1612, pastorul baptist Thomas Helwys îi scria regelui Angliei, Iacob I:

  ‘Regele este un om muritor, și nu Dumnezeu; de aceea nu are nicio putere asupra sufletelor nemuritoare ale supușilor săi… Religia este o problemă între om și Dumnezeu. Lăsați-i să fie eretici, turci, evrei sau orice altceva. Regele nu va răspunde în locul lor înaintea lui Dumnezeu. De aceea, regele nici nu poate fi judecător între Dumnezeu și om.’

  Baptiștii consideră că libertatea religioasă este inalienabilă și irevocabilă și că nicio altă libertate nu este în siguranță acolo unde nu este libertate religioasă.”

  Comunicatul Consiliului Uniunii Baptiste nu doar că este nul din pricină că nu are la bază documentele de organizare ale Uniunii Baptiste – Mărturisirea de credință și Statutul – și nu doar că este o formă jenantă de relaționare cu creștinii baptiști din România, Comunicatul Consiliului Uniunii Baptiste este o încălcare gravă a libertății religioase.

  Acest Comunicat constituie un precedent discriminatoriu pentru astfel de situații, în care un grup de oameni abuzează de poziția pe care o dețin pentru a lua decizii pe care ar trebui să le ia, conform Statutului, bisericile locale, respectiv Conferința Națională (care „decide retragerea autorizației de funcționare a bisericii locale care s-a abătut grav de la Mărturisirea de credință a cultului sau a cărei mărturie a fost compromisă deosebit de grav”).

  Mark Dever, în cartea 9 semne ale unei biserici sănătoase, referindu-se la textul din Matei 18:15-17, scrie:

  „Cine este instanța supremă care are ultimul cuvânt? Nu este nici episcopul, nici papa, nici prezbiterul, nici comitetul, nici sinodul, nici convenția. Nu este nici măcar un pastor sau un comitet de lideri, un bord de diaconi sau comitetul bisericii. Instanța supremă este pur și simplu biserica – adică adunarea tuturor credincioșilor care fac parte din biserică.” (p. 270)

  Alexa Popovici, în Istoria baptiștilor din România: 1859-1989, referindu-se la situația din 1978, cînd, în urma presiunilor Departamentului Cultelor, conducerea Uniunii Baptiste a convocat Comitetul executiv pentru o ședință extraordinară pentru excluderea unor persoane din cult, scrie:

  „Prin aceste măsuri nu s-a realizat nimic, deoarece comunitățile bisericești vizate nu au considerat creștinește și nu a fost în uzanța lor de a exclude vreo persoană, căci potrivit învățăturii nou-testamentale, numai biserica are dreptul de a exclude și de a primi pe cineva în cult.”

  Așadar, Constantin Avădani ar trebui să respecte autoritatea care este BISERICA, nu vreo asociație a biserilor.

 11. […] “Respect poziția Uniunii Baptiste pentru că este o autoritate rânduită de Dumnezeu!” – comentariu Constantin Avădani pe blogul lui Daniel Lucescu […]

 12. […] 64. Persevereaza! (crestintotal.ro) 67. Diferenta dintre Craciun si Paşte (suceavaevanghelica) 75. UBR-Comunicat privind Iosif Ton si “Strajerii” […]

 13. lucian spune:

  am tot respectul si stima pentru invatatura baptista cu atat mai mult ca in cadrul acestei comunitati m-a format Dumnezeu si daca ar fi sa aleg vreo comunitatea, atunci as alege comunitatea Baptista. Cred pe deplin ca nu comunitatea baptista are probleme ci uni care sunt prin conducere si care din pacate au uitat de unde au fost scosi.
  Acestia din urma. sincer, au orbit si parca nu mai vad vreo deosebire intre ei si cei din perioada inchizitiei. Cica, ascultati:disciplinarea fratelui Iosif Ton, până la o vreme de îndreptare și pocăință.
  oridecate ori cineva crea sa nu faca rabat de la Scriptura, sau aduce ceva special care ne ajuta spiritual, traditionalistii, ca si pe vremea inchizitiei si nu numai, cu el la pocainta ca este anatema. A facut lucruri ingrozitoare. Morminte varuite, nici pe alti nu lasati dar nici voi nu vreti sa intrati in biruinta si binecuvantarile pe care Domnul prin Har ni le-a oferit. Ia ziceti-mi si mie cum interpretati versetul: cei ce vor primii in toata plinatatea Harul si darul neprihanirii vor DOMNI IN VIATA!

 14. lucian spune:

  asemanarea dintre Perioada nchizitiei si zilele noastre – iata cu ce avem de a face.

 15. moraru constantin spune:

  biserica baptista fara iosif ton= 1/10 din biserica baptista cu iosif ton !
  puneti pe trei stadioane diferite, fie in bucuresti fie in orice alt loc in tara pe iosif ton, paul negrut si otniel bunaciu si veti vedea diferenta, unul se va umple la refuz, fie el si lia manoliu,daca va fi acolo iosif ton, altul gen ghencea, dinamo sau giulesti undeva la 10% daca va predica paul negrut, iar la otniel bunaciu nici biserica din ferentari nu va fi toata, mai ales cunoscand ca pe vremea cand era doar inginer, inainte sa fie trimis la doctorat la oxford de organele de partid si de stat comuniste, culmea cand in biserica din ferentari predica paul negrut, el isi petrecea timpil pe afara, intrand in biserica doar cand trebuia sa cante la orchestra, la mandolina (vara lui 1984).
  oricum, ce sa mai comentam despre dinastia bunaciu la conducerea institutului teologic baptist.
  dumnezeu sa aiba mila de acesti lupi imbracati in haine de miei care nu cruta turma !…
  dumnezeu sa-l binecuvinteze pe iosif ton si sa-i dea putere sa-si continue lucrarea fara a intra in polemica cu aceste sageti arzatoare…

  • Nu contestam influienta si contributia la miscarea evanghelica din Romania a fratelui Iosif Ton dar sa nu uitam ca aceasta a fost in cadrul unei structuri a bisericii lui Cristos in care fiecare a contribuit si sustine existenta ei prin acela care este Capul Bisericii.

   In general stadioanele sunt umplute cu oameni care au fost „atinsi” inainte prin lucrarea multor anonimi dar se intampla ca cineva sa isi asume meritele in fata oamenilor.
   Personal am fost ajutat prin predicile de la Europa Libera ale lui IT avand in vedere resursele limitate pentru o crestere si formare mai inalta in timpul comunismului. Dar a fost numai o caramida in edificarea mea spirituala.

 16. Ionica spune:

  Ma uimesc de „prietenii adevarati” pe care Iosif Ton ii are la conducerea cultului baptist. Tare ii mai sunt alaturi!

  Ma mir apoi de perspicacitatea lor spirituala.
  Cand a devenit Iosif Ton un eretic?
  Faptul ca in 1969 a fost botezat cu Duhul Sfant (cu „semnul” vorbirii in alte limbi) il transforma in 2010 in eretic?
  Faptul ca Dumnezeu i-a ascultat rugaciunile si a daruit sanatate fiicei sale, il transforma in eretic?

  Ma mai mir de modul „elegant” in care au stiut sa rezolve problema.

  Si ma mai mir de cei care ii promoveaza la conducerea cultului (probabil au fost dusi in ratacire de „batranul” eretic).

 17. […] UBR-Comunicat privind Iosif Ton si “Strajerii” December 201019 comments 5 […]

 18. oana spune:

  Dragii mei toti va aprindeti fara sa cercetati pozitia acestui frate drag si sfint care este IOSIF TON ,deocamdata nimeni din bisericile neoprotestante nu are darul de a predica atit de simplu si clar Evanghelia, de ce se intimpla astfel de lucruri ???PAUL NEGRUT( cum e si numele) mai bine ar invata de la el ,eu sin baptista si am fost crescuta la penticostali , dar conditionarea prezentei DUHULUI SFINT de vorbirea in limbi nu am fost de acord si le-am spus si atunci si acum ca este un dar, la fel spune si fratele PUSTAN , si totdeauna mi-a placut sa judec singura cu BIBLIA lucrurile faceti la fel si DUMNEZEU VA DA LUMINA SA INTELEGETI.

 19. oana spune:

  Cit despre lucrearea DUHULUI SFINT si azi e mai mult decit reala si actuala si aici nu ma iau dupa nimeni mie personal mi-a vb DUMNEZEU in vis cu privire la avertizarea unei persoane care in final pt ca nu a ascultat s-a implinit tot avertismentul,FRATILOR CIN VORBESTE DUMNEZEU nu trebuie sa se prezinte toata fiinta ta stie cine este este ceva inexplicabil dar spun adevarul ca DUHUL SFINT lucreaza si azi si am sa invat titi baptisti de asta cu riscul de a fi data afara de la baptisti nu pierd nimic garantat sigur ei ar trebui sa revizuiasca afirmatiile despre DUHUL SFINT pe care incearca sa-l limiteze sa-l nu se poate fratilor acest lucru il face diavolul .

 20. bătrânul spune:

  Tot Noul Testament ne învaţă cum că conducătorii Baptiştii şi a celorlalte culte nu sunt legitimi din punct de vedere biblic. Orice copil care începe săjudece poate să înţeleagă, din învăţătura Domnului Isus şi ale sfinţilor apostoli, că bisericile nu au voie să aibă conducători ca cei de astăzi. Din zecile de versete care ne vorbesc direct despre acest lucru şi din sutele care se vorbesc indirect dau doar trei: ,,Voi să nu fiţi aşa. Ci cel mai mare dintre voi, să fie ca cel mai mic; şi cel ce cârmuieşte, ca cel ce slujeşte.” Luca 22:26 „Dacă vrea cineva să fie cel dintâi, trebuie să fie cel mai de pe urmă din toţi şi slujitorul tuturor!” Marcu 9:35 ,,în smerenie fiecare să privească pe altul mai presus de el însuş.”
  Filipeni 2:3 Iar în mărturisirea noastră de crerdinţă a baptiştilor la pagina 23 spune aşa: ,,Conducerea bisericii o are Hristos prin Duhul Sfânt. Nu recunoaştem grade ierarhice” Iar astăzi Baptiştii nu respectă nici Biblia şi nici mărturisirea de credinţă. Iar bisericile lor au ajuns într-o stare jalnică distruse de conducătorii lor care au luat locul Duhului Sfânt şi conduc după capul lor. (trebuie să facem deosebire între Duhul Sfânt a lui Dumnezeu şi duhul sfânt al unor culte).

  • „duhul sfant al unor culte ” asta-i citatul zilei. Nu se mai cauta calauzirea Duhului Sfant in slujire acum se spune ca liderii au viziune (si mai putin viziuni) si ceilalti trebuie sa ii urmaze daca vor daca nu sa se duca in alta biserica.

 21. dor de vesnicie spune:

  In legatura cu fr.Ton nu vreau sa fac nici un comentariu este prea proaspata aceasta situatie
  Asa cum scrie in cuvintul Lui Dumnezeu lasati sa vedem sfirsitul lor ,daca sunt dela Dumnezeu vor propasi iar de nu ,atunci vom mai auzi doar de ei.
  Cit despre despre pastor cris cred ca e un mare
  inselator pacat ca asa de multi romani l-au luat drept model
  Din dorinta de a face o schimbare au luat-o inaintea Lui Dumnezeu punindu-si baza pe un om -pastor cris –
  Cred ca ideea in sine a pornit bine dar au ajuns pe mina unui mare amagitor si manipulator car profita de naivitatea si sinceritatea romanilor
  Eu cred ca fr Ton este destul de intelept sa tina linia dreapta char daca a parasit vechile invataturi
  Dumnezeu I-l va lumina.

 22. Mercea spune:

  Mai nou, baptistii, in loc sa predice Evanghelia, striga “ERETICI” unii dupa altii pe toate blogurile baptiste, zise “evanghelice” (a devenit deja o traditie). Desigur, fiecare religie considera ca celelalte religii au anumite erezii, insa a arunca noroi in spatiul virtual asupra altor evanghelici, numindu-i “eretici”, “rataciti” si “profeti ai lui Baal”, este o practica specifica baptistilor (in speta negrutisti). Poate ca baptistii, macar pentru faptul ca isi spun crestini, ar trebui sa invete sa remarce si ceea ce este pozitiv la celelalte denominatiuni. Daca ar proceda astfel, ar actiona in propriul lor interes, pentru ca, parafrazandu-l pe dr. Ben Carson, renumitul neurochirurg, daca stii sa vezi ceva bun la ceilalti, aproape toti vor sfarsi prin a vedea ceva bun si in tine.

 23. Mercea spune:

  „Ion Pocaitu” nu a facut altceva decat sa raspunda nebunului dupa nebunia lui ca sa nu se creada intelept. Daca pentru un baptist ex-tudorist din Portland, OR, precum acel Timotei Pop, e normal sa scrie carti despre „ereziile” altora, atunci e normal ca fiecare evanghelic sa scrie cel putin cate un articol despre cei pe care-i considera eretici. Din punct de vedere al baptistilor, penticostalii au anumite erezii. Din punct de vedere al penticostalilor, baptistii au anumite erezii. Cine le-a dat baptistilor drept exclusiv sa-si exprime opiniile despre alti evanghelici intr-un mod in care nu vor ca altii sa se exprime despre ei? Nu mi se pare normal ca acesti extremisti baptisti sa-si faca veacul in spatiul virtual si nimeni sa nu ia pozitie fata de aceste actiuni reprobabile. Ciudat ca exista baptisti de atatea feluri care se contrazic intre ei, dar toti se napustesc doar asupra lui Ton si a Strajerilor. Exista baptisti calvinisti, arminiasti, cesationisti, fosti tudoristi, semi-calvinisti etc. Din moment ce au diferente intre ei, e clar ca unii sunt eretici, nu? Daca e sa fim obiectivi, hai sa spunem care sunt eretici, nu doar sa intram cu corul acesta mixt de carcotasi si sa cantam la unison impotriva lui Ton.

 24. Mercea spune:

  Doctrina Manturii este poate cel mai important subiect din Biblie. Totusi in privinta acestui subiect, baptistii spun ca „inca nu au ajuns la un numitor comun”. Pai pana vor ajunge la un numitor comun, de ce nu-i exclud pe calvinisti? Sau pe arminianisti. Nici asupra darurilor Duhului Sfant nu au ajuns la un numitor comun dar s-au grabit sa-i excluda pe cei care au doctrina cu iz penticostal. Ce cauta atunci acesti ipocriti cu fata umana prin bisericile penticostale? Nu cred ca v-ar conveni ca cineva sa va numeasca „eretic”, „ratacit” si „proroc a lui Baal” si apoi sa vina la dvs acasa, ca prieten. L-ati mai primi ca prieten? Nu cred. Ei bine, vedeti acum de ce a fost necesar ca Ion Pocaitu sa ia pozitie? Baptistii ar fi facut mult mai urat daca altii i-ar fi atacat pe ei in maniera in care i-a atacat ei pe bapticostali.

 25. Mercea spune:

  In privinta „Strajerilor” eu cred ca e cam simplist sa speculam anumite chestiuni de forma si sa ne pronuntam asupra intregii miscari. Trebuie urmarita esenta nu forma. Daca e sa ne axam pe forma si sa ne profilam pe vanatoare de greseli, zilnic am putea scrie despre anumite actiuni ale baptsitilor care nu au nimic in comun cu invatatura sanatoasa. Un aspect clar in acest sens este minciuna crasa a pastorului Paul Negrut cu privire la numarul de persoane care s-au predat Domnului la biserica Emanuel in luna ianuarie, 2011 cand a predicat Michael Lewis. Cifrele declarate de Negrut sfideaza orice lege a bunului simt iar scuza ridicola ca „a fost o problema de comunicare/ intelegere” poate fi folosita pentru a scalda absolut orice minciuna. Ca dovada ca Negrut minte, dupa discutia pe care a avut-o cu Lewis, acesta a schimbat cifrele (de la 5000 numarul de participanti la 2000 si de la 800 numarul celor care s-au predat, la 80). Dupa toate acestea, Paul Negrut revine si spune ca de fapt „vineri” biserica a fost neincapatoare (biserica cu maximum 2400-2500 de locuri) iar cei care au ridicat mana ca vor sa se predea Domnului au fost cateva sute. E minciuna publica, deci trebuie sanctionata in mod public. Nimeni care judeca nu cred ca ar putea sa spuna ca aici este o problema de comunicare/ intelegere. Daca nici dupa ce Negrut l-a sunat pe Lewis, cei doi nu canta nici pe departe la unison ci dimpotriva, un lucru e clar: Paul Negrut minte. Prin urmare, as vrea sa stiu care este pozitia acestor baptisti despre minciuna? Ce spune Hristos despre minciuna? Doar baptistii spun ca ei sunt fideli invataturii lui Hristos. Sa nu mai vorbesc despre chestia cu apicultura. Daca doriti sa va lamuriti ca Negrut minte, pot sa upload pe youtube secventa din predica lui (asa cum faceti dvs cu Ton) si sa postez alaturi declaratia de pe blogul sau. Discrepanta este una evidenta. Pe timpul lui Ceausescu nu puteai sa spui ca „esti proprietar de stupi” ci sa le spui ocupatia. Paul Negrut figura la ocupatie ca apicultor. De ce o intoarce acum ca la Ploiesti si nu isi recunoaste niciodata greselile? Eu cred ca ipocrizia aceasta religioasa in care ii acuzi pe toti dar nu iti recunosti propriile greseli, este cea mai nociva. Ce are a face conduita lui Negrut cu toate acestea? Pai sigur ca are din moment ce baptistii il iau ca reper si actioneaza la comanda lui, atacand crezul altor evanghelici.

 26. Dino spune:

  Dumnezeu sa aiba mila de toti. Ar trebui sa ne focalizam pe partea pozitiva a lucrurilor. Oare Dumnezeu ne-a pus sa latram continuu dupa unul si dupa altul? Este aceasta o slujba duhovniceasca? E vre-un dar sau poate vre-una din roadele Duhului Sfant? Eu n-am gasit-o in Biblia mea. Ma refer aici la ambele partide, nu doar la una.

 27. Daniel Perju spune:

  DOAMNE CE ITI ESTE DAT SA AUZI; EXCLUDEREA FRATELUI IOSF TON. UNDE ERAU ACESTI ” JUDECATOERI” IN VREMURILE PRIGOANEI COMUNISTE?”
  IN ANUU LUPTEI DE REZISTENTA IMPOTRIVA DICTATURII ATEO-COMUNISTE>?
  AICI,EUROPA LIBERA..DIN LUMEA CRESTINA….CE REPEDE ATI UIOTAT…DE ANCHETELE SECURITATII,PISICA AMBA SI MULTE,MULTE…TRAIM VREMI DE LIBERTATE…CAUT UN OM,SPUNE DUMNEZEU….UN OM PENTRU ROMANIA…IL PREFERAM PE IOSIF TON PRESEDINTE AL ROMANIEI
  SI AR FI FOST POSIBIL DACA AM FI DAT DOVADA DE UNITATE CRESTINA IN DIVERSITATE..
  CE SPUNETI…………STRAJERE;MAI ESTE MULT DIN NOAPTE? http://www.youtube.com/watch?v=3TzHDdeuu80 http://www.theophilos.3x.ro/Biblioteca/Poezii/E%20mult%20de%20cand%20e%20noapte.html

  ‘Ultima sa predică a avut loc în biserica din Iaşi, pe când se pare că îşi presimţea moartea, în duminica din 14 decembrie, şi a fost intitulată „Străjere, străjere, mai este mult din noapte?” Securiştii s-au ţinut de cuvânt şi l-au ucis.’

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s