Daca veti asculta proclamatiile de credinta dictate de pastorul Demeter credinciosilor participanti la conferinta, veti recunoaste elementele din proclamatiile pe care le-am prezentat in articolul Tatal nostru in varianta pastorului Chris Iata cum patrunde erezia „evangheliei prosperitatii” prin adaptarea la subcultura evanghelica din Romania.

„Fii atent aici ce-ai facut… Ca si cum Dumnezeu te-a imputernicit.. NU ca si cum… Deja esti imputernicit. Deja ai intrat in drepturi si de acum proclama ceea ce ai trebuinta. Nu te mai ruga Doamne da-mi aia. Ai nevoie de casa du-te acasa stai pe genunchi si spune „Sunt fiul Tau si tu ai randuit…si eu proclam casa pe care mi-ai pregatit-o . Sunt gata sa-mi deschid ochii si s-o vad ,s-o iau in stapanire..” (Ioan Demeter)

A incercat careva asa ceva, dintre cei care au fost la conferinte ? Nu cumva aceasta este un fel de vrajitorie. Adica prin puterea spiritului si formule ajungi sa ai control asupra lumii materiale. Adica Dumnezeu va actiona automat in urma „proclamatiilor” tale?

Publicitate
Comentarii
 1. puteti citi in limba romana materialele publicate de Scoala de Vindecare a pastorului Chris si veti vedea asemanarile cu ceea ce ati vazut in video http://www.enterthehealingschool.org/magazine/images/pdf/

 2. Ioan R spune:

  Altá proclamatie de Credintá (1 Cor 4:8-13)

  O, iatá-vá sátui! Iatá-vá ajunsi bogati! iatává impárátind fárá noi! Si mácar de ati impáráti cu adevárat, ca sá putem impáráti si noi impreuná cu voi!

  Cáci parcá Dumnezeu a fácut din noi,apostolii,oamenii cei mai de pe urmá, niste osanditi la moarte, fiindcá am ajuns o priveliste pentru lume, ingeri si oameni.

  Noi suntem nebuni pentru Cristos, voi, intelepti in Cristos! Noi slabi,voi, tari! Voi,pusi in cinste, noi dispretuiti!

  Paná in clipa aceasta suferim de foame si de sete,suntem goi, chinuiti, umblám din loc in loc, ne ostenim sá lucrám cu mainile noastre; cand suntem ocárati, binecuvantám; cand suntem prigoniti ,rábdám; cand suntem vorbiti de ráu ne rugám.Paná in ziua de azi am ajuns ca gunoiul lumii acestia, ca lepádátura tuturor.

  Nu vá scriu aceste lucruri ca sá vá fac de rusine, ci ca sá vá sfátuiesc ca pe niste copii prea iubiti ai mei.

  Mi se pare mai autentinc decat a lui Demeter.

  PACE

  • Cred ca daca cestinii ar citi mai frecvent Biblia, dupa cum vrei sa sugerezi Ioan R, nu ar fi asa usor amagiti de „proclamatii de credinta” prefabricate ci fiecare ar avea proclamatia lui personala izvorata din partasia lui personala si intima cu Dumnezeu prin rugaciune si citirea Bibliei. Pace si tie !

 3. e trist ca un personaj ca iosit ton a cazut in capcana asta, dar dupa capcana materialismului post-decembrist, totul e posibil. incep sa regret perioada comunista…

 4. Remus spune:

  Fr. Daniel ,

  acest fr. Nelu Demeter este un om dereglat de la adevar . Domnul sa aiba mila de el si sa-i lumineze mintea .

 5. dan spune:

  ce va tulburati?A fost rostit adevar, sau voi urmariti cumva altceva?
  Va bucurati ca altora le merge rau?
  Va pierdeti subiectele daca va fi bine?
  as vrea sa stiu parca voi ce va rugati?
  Poate va place si adorati intunericul…

 6. Nu poti sa influientezi sanatatea ta printr-o „gandire pozitiva”. Exemplul cu aceasta femeie din Congresul Statelor Unite care s-a aflat in coma si si-a revenit arata ca vindecarea nu depinde de ganduri pozitive sau proclamatii pozitive sau pentru ca esti un luptator. Se explica aici de ce gandesc americanii asa si cum romani preiau fara discernamant acest soi de gandire
  http://www.nytimes.com/2011/01/25/opinion/25sloan.html

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s