Comitetul Executiv al Cultului Penticostal din Romania

Posted: noiembrie 19, 2010 in lideri spirituali
Etichete:, , ,

CONGRESUL CULTULUI PENTICOSTAL

BISTRITA – 19 NOIEMBRIE- 2010
COMITETUL EXECUTIV
Presedinte pastor : TIPEI RIVIS PAVEL (395 voturi)
au candidat si Moise Ardelean (Arad) si Aurel Moldovan (Cluj)
Vicepresedinte pastor : GURAU IOAN (329 voturi)
au candidat si Ioan Moldovan(Oradea) si Ioan Badelita (Suceava)
Secretar general pastor : ROMU MOCANU (372 voturi)
au candidat si Nelu Filip(Timisoara) si Florin Ianovici (Bucuresti)
Membru pastor : Ardelean Moise
Membru pastor : Filip Ioan
Membru pastor : Ianovici Florin
Membru pastor : Moldovan Aurel
Membru pastor : Moldovan Ioan
Membru pastor : Serban Costache

Cine au fost cei de pe lista de propuneri afla apasand aici si vezi si pronosticurile cititorilor
Vezi o fotografie cu Comitetul Executiv al Cultului Penticostal din Romania

„LAUDATI PE DOMNUL””


Rezultatele alegerilor la nivel de comunitati regionale si la nivel de Cult sunt un semnal privind dorinta de schimbare chiar daca este unul timid.
Indemnuri catre cei responsabili pentru bunastarea spirituala a credinciosilor :
1. Sa slujeasca cu o asa lepadare de sine si daruire incat sa faciliteze functionarea eficienta a fiecarei biserici locale ca si un organism a lui Hristos.
2.Sa se comporte cu respect si integritate fata de orice membru din bisericile locale care apeleaza la sprijinul domniilor lor.
3.Sa incurajeze si sa promoveze pe cei care asculta de DOmnul si apoi de mai marii lor in Domnul.
4.Sa mustre, sa disciplineze si sa se detaseze public de acei slujitori care sunt implicati in scandaluri financiare si coruptie politica .
5.Sa arate prin comportament si declaratii ca se dedic total de comunism si si incurajeaza pocainta si reabilitarea celor care au colaborat cu regimul dictatorial.
6.Sa incurajeze invatatura sanatoasa si practica evlaviosa pentru a evita confuzia din mintea credinciosilor imaturi si ocara asupra lui Hristos din partea celor de afara.
7.Sa incurajeze maturizarea tuturor membrilor din bisericile locale ca sa ajunga dependenti numai de Dumnezeu si nu numai de structurile organizatorice ale „cultului”.
8.Sa elimine nepotismul si simonismul in chemarea la slujire la toate nivele din bisericle locale si ale cultului.

PS. astept si alte propuneri din partea celor ca poate ajung sa citeasca aceste randuri

Comentarii
 1. Cica „Solidaritatea faţă de ceilalţi şi promisiunile împlinite îi aduc al 5-lea mandat la preşedinţie”

  http://bistrita.reporterdeliceu.ro/?p=1264#comments

 2. andrei spune:

  Citind comentariile,atat despre RM,cat si despre alegerile din Cultul Penticostal,este foarte usor sati dai seama despre sanatatea spirituala a celor ce scriu.Sa ne rugam pentru vindecarea lor

  • Asta-i un avantaj al comunicarii on line. Oamenii se simt liber sa spuna ceea ce simt si gandesc mai ales ca nu exista alte formuri de discutie libera. In acelasi timp toti au de invatat si din comentarii unul de la altul,si din articolul publicat.

   Apoi cei responsabili (oficial si neoficial) cu sanatatea spirituala au ocazia (un mare avantaj) sa cunoasca realitatea si sa lucreze in consecinta la invatarea si maturizarea credinciosilor.

   Problema este ca ce ne facem cu sanatatea spirituala a unora dintre cei responsabili cu sanatatea altora…!

 3. viorel spune:

  o ruşine totală să ne conducă comunişti,să dispară din conducerea cultului toţi politicieni şi oameni ce fac afaceri că frauda nu poate lipsi din afaceri.

 4. Anonim spune:

  Dacă candida ca si candidat la presedinte tov.______ El ca si candidat era cel mai recomandat de securişti pentru blândeţea lui de viperă şi inteligenţa supranaturală care o are în căpşorul lui de jder ar fi fost ales chiar şi de cei ce au fost afectaţi profesional şi spiritual de el prin deciziile lui diabolice,într-o biserică a fost bătut şi alungat ca o potaie,tremura parcă avea parchinson,dacă ar fi fost în timpul imperiului roman să fie tras la răspundere de credinţa lui, Iuda ar fi fost copil mic pe lângă el.

 5. […] urmeaza intalnirile de la Brasov si Bistrita, unde au loc alegerile in cultul pentricostal din Romania. Desi grupul bisericilor din Dobrogea a revenit cu o noua […]

 6. […] urmeaza intalnirile de la Brasov si Bistrita, unde au loc alegerile in cultul penticostal din Romania. Desi grupul bisericilor din Dobrogea a revenit cu o noua […]

 7. justiţiarul guru-au spune:

  ŞOBOLANU MINCINOS
  STĂ CU GHIARELE PE OS
  ROADE ŞI DISTRUGE CASE
  SUGE MĂDUVA DIN OASE

  PREDICĂ PE LA PUPITRE
  MINCIUNILE LE ÎNGHITE
  FACE SOCOTELI SĂRACU
  CA SEMNAT ACTE CU DRACU

  TOŢI ENORIASI STIE
  CĂ E UNS CU ALIFIE
  ASTA NE E SCRISĂ SOARTA
  DOAMNE ÎNCHIDE ODATĂ POARTA

  SĂ SCĂPĂM DE ROZĂTOARE
  CĂ STRICĂ VIA ÎN FLOARE
  EU VĂ LAS SĂ MEDITAŢI
  PÂNĂ CĂND MAI SUPORTAŢI?

  HAIDEŢI FRAŢI SĂ NE UNIM
  ŞOBOLANUL SĂ-L STRIVIM
  CĂ-I MIROASE GREU MINCIUNA
  SĂ NE LASE ,VĂ SPUN UNA

  EU L-AM SCOS DIN CUSTODIE
  L-AM TRIMIS LA CIOBĂNIE
  PENTRU MINE E O FIARĂ
  MULT AŞI VREA SĂ-L SCOT AFARĂ

  DAR ARE DEA-I LUI DESTUI
  SECURISTI CE-AU PUS ÎN CUI
  BIBLIA ŞI OMENIA
  FURÂND LA MULŢI VEŞNICIA

  CHELU FACE LOBI FRATE
  CĂ E PROF DE FACULTATE
  DAR SUB MASCA IPOCRITĂ
  PE MULŢI VREA CA SĂ-I ÎNGHITĂ

  DOAMNE IAI SI DUI PE TOŢI
  CĂ SUNT IPOCRIŢI ŞI HOŢI
  FĂI SĂPUN SĂ-ŞI SPELE DRACU
  SACUL,HAINELE SĂRACU

  DAR ŞI EL SA SĂTURAT
  PENTRU FELUL DUPLICAT
  CE JAVRELE L-AU JUCAT
  EU AICI AM TERMINAT.

 8. Ioan N. Pop spune:

  DEMOLAREA BISERICII PENTICOSTALE DIN BISTRITA II SI GUSTUL AMAR AL COMUNISMULUI

  Informaţii preluate din Vol. „Partidul, securitatea şi cultele”, de Adrian Nicolae Petcu şi din caietele CNSAS 2008

  13 Martie 2013 – Articol de Bianca Sara, in ADEVARUL

  http://adevarul.ro/locale/bistrita/foto-cultele-protestante-gustul-amar-comunismului-1_51401f0900f5182b85ffcb5c/index.html?science=514091141ca74#_=_

 9. II DESCOPERIRI ARHEOLOGICE SENZAŢIONALE
  II .CERCETAREA ÎN PENAL AL LUI ISUS CRISTOS CONSEMNATĂ ÎN SFÂNTA SCRIPTURĂ
  ANALIZA EXPERTULUI JUDICIAR TEODOR ARDELEAN SPECIALIST ÎN STUDIUL
  DOCUMENTELOR ŞI FENOMENELOR
  .
  Documentul , Piesa arheologică , conţine pictura unui Zeu alături de pictura lui Ra şi a lui Lucifer.Zeci de fotografii ale Zeului când va veni pe Terra,răstignit,inviind şi ridicăndu-se la ceruri (pe Sfera de unde venise ) De asemenea declaraţiile ce vor fi date ,peste mii de ani, de martori,frământările şi concluziile procurorului care va ancheta evenimentul ce se va numi Îsus Cristos pe Terra
  Textul arată categoria socială din care face parte martorii,,locul,anul şi data naşterii.(data naşterii conţine un semn care indică secretul venirii Zeului pe Terra). schimbul de cuvinte dintre martor şi procuror , când cei doi sunt cunoştinţe sau declaraţiile martorului sunt opuse inteţiei procurorului .Procurorul la începerea şi în cursul cercetărilor, are idei preconcepute care ajung în contradicţie flagrantă cu declaraţiile martorilor.Astfel ,cercetarea este tendenţioasă.
  Redăm ,exemplificativ ,de pe piesa arheologică, cuvintele care conţin cercetarea penală , transmise de computer de pe 10439 pag. ,cât formează o parte din sulul piesei arheologice descris în volumul „Strigate din Eden” ed.II Tipar Tutimex ISBN 978-973-0-05919-9 :
  a. pag. 157 rând 1 – pag. 159 rând ,50;
  b pag. 107 rând 80- pag .116 rd.440
  c pag. 160- rînd 411-pag.162 rd.470
  Observaţi: paginile rândurile şi cuvintele sunt luate aleatoriu,prin sondaj, pentru a obţine informaţii globale şi certe despre tema acestui segmnt de piesă arheologică.
  Despre traducere
  1.Textul a fost transmis de computer în limba Edenului.,aşa cum apare pe piesa arheologică,.Din limba Edenului a fost tradus în limba engleză.La cererea expertului judiciar Teodor Ardelean textul din limba engleză a fost tradus de computer în limba română de două ori:în anul 2008,publicat în volumul Strigăte din Eden,ISBN 978-973-0-05919-9 şi în anul 2013
  2 În cercetare şi traducere în limba română s-au luat din textul tradus în limba engleză ,numai cuvintele „cheie” descoperite în graiul ţărănimii române şi în Dicţionarul limbii romane literare contemporane Editura Academiei române anul 1957 . Restul cuvintelor , rămase pe textul transmis de computer ,sunt exprimate în limba necunoscută a Edenului.Aceste cuvinte nu sunt traduse de computer nici în limba engleză.(Dacă se puteau traduce în engleză,din engleză se traduceau în limba română ) Cuvântul cheie transmis de computer în limba engleză se prezintă în lucrarea noastră aşa cum apare în limba Edenului. Sensul cuvântului cheie aflat în limba română ,adecă tradus, este pus în paranteză ,(În acest mod , citind cuvintele din paranteză se obţine traducerea frazei din limba Edenului în limba română.)
  3.)Cuvintele „cheie” aflate în limba Edenului şi traduse în limba română cu intelesul din limba română s-au aflat de noi:
  a- în limba ţărănimii române din spaţiu unde satelitul american a fotografiat sub 20 m în scoarţa terestră Templul uriaş de 6000 /2000 m. numit Templul Sfânt al Edenului.,
  b în zeci de topice din Ţara Zărandului unde se află numele Zeului Suprem Ra şi a Fiului Acestuia numit Ri cu evenimente din războiul dintre spirite.
  c în cuvinte pronunţate de martori şi de procuror în limba română
  d .în cuvinte în limba română consemnate pe Sriptu lui Ra pentru a explica vânzarea lui Isus Cristos, arestarea,preţul vânzării în moneda argint, cuvinte de tânguire ale mulţimilor proprii femeilor din Ţara Zărandului,convorbirea dintre Isus Cristos pe cruce cu spiitele negative, şi cu paznicii,cuvntele lui Isus după înviere, convorbirea lui Isus Cristos ,după înviere ,cu doi ucenici,coborarea Duhului Sfant asupra Apostolilor. …
  În afară de cuvintele cheie identificate pentru traducerea textului în limba romană, textul conţine şi alte cuvinte care nu au fost traduse din lipsă de timp şi ,posibilităţi tehnice de traducere Pentru noi,momentan , dovezile descoperite sunt suficente pentru a dovedi :
  – Profeţiile Sfintei Scripturi ,imprimate pe piesa arheologică .
  – Informaţiile Bibliei ca profeţii împlinite..
  – Justeţea credinţei noastre în Dumnezeu,Isus Cristos şi Duhul Sfânt.
  4 Respingerea sensului cuvintelor cheie şi a propozitiilor sau a frazelor care rezultă în limba română, din textul transmis de computer, pe considerentul că unele cuvinte, din acestea, scoase din contextul imprimat pe piesa arheologică şi deci,din traducerea noastră,în altă limbă au alt sens , este complet eronată.Aceste concluzii se sprijină pe următoarele realităţi:
  a)Cuvintele cheie identificate de noi nu sunt culese aleatoriu din textul transmis de computer.Ele se află pe acelaşi rând sau în acel paragraf care explică un anumit fenomen .sau idee din tema imprimată pe piesa arheologică ,Exemple: Uc ndj: +jb, Ua !.; ţâr.,Duiy ?; Un zu R sino ! ; Vz jb … Q… E… ; Mă,îm dş ;Zq Ra e cj, etc.…
  b)Cuvintele în traducerea noastră s-au regăsit în limba tărănimii române , în dicţionare sau folosite in alte lucrări ale anticilor Exemple: Tc.,io,râcă ,tit,,,zs,oi (vezi subtitlul „ 14 Limba dacilor limba ţăranilor români din Ţara Zărandului” în .volumul Creaţionism -Ştiinţific-Arheologic,Istoria nefalsificată a omenirii,Manual internaţional )
  c)Sensul unor cuvinte ,care nu se regăsesc în limba română şi nici în dicţionare apărând frecvent în textul transmis de computer s-au urmărit în alte lucrări ale anticilor , în topicile din Ţara Zărandului şi în Biblie..De exemplu cuvântul Jc =lumină din textul imprimat pe piesa arheologică se află ca subiect aşezat lângâ cuvântul pikase din tema arătării lui Isus Cristos, după înviere , la doi ucenici,(Deci, subiectul care pikase era soarele la sfârşitul zile care faţă de amează „picase,sau coborâse. .De asemenea pe Harta Dacia Antică unde apare în numele cetăţii Zq-jc-cic format din cuvintele Zq= Zic; Spun;Să fie ; Jc= lumină,cic= primară ; Numele munţilor Sar-ra-andului,unde : Sar= lumină, în Gen. Cap. I vers 3” Să fie lumină „ În acest mod,în cadrul textului care descrie pe piesa arheologică deplasarea celor doi ucenici şi întâlnirea cu Isus după înviere cuvintele Jc pikase au sensul că Soarele coborâse ,fiind spre seară..În plus,în limbajul ţărănimii române ,orientarea după mersul soarelui pe cer era si este un fenomen întâlnit frecvent. Alte cuvinte transmise de computer ,formate din primele 2-3 litere regasindu-se in limba română ca parte a unui cuvânt vechi ,cu un anumit înţeles ,aşezandu-l în propoziţiunea transmisă de computer ,s-a constatat că propoziţia are înţeles deplin pe baza sensului acelui cuvant din graiul ţărănimii române. sau din dictionar.De exemplul cuvantul”boigz” este format din doua cuvinte:Boi care in limba ţărănimii române se pronunţă „boigui” ,cu sensul de „ameţesc” iar „gz” de la cuvântul „gaz” care produce ameţeala.În contextul fenomenelor transmise de computer boigz-ul , sau ameţeala procurorului,care a pronunţat cuvîntul „boigz”apare ca efect al declaraţiilor luate de procuror de la martori.Declaraţiile martorilor au produs ameţeală similar efectului produs de gaz .În plus,cuvântul mă buigui se află frecvent utilizat de ţărănimea română ,iar fenomenul se produce în judecata omului când efectuiză activităţi similare celor efectuate de procuror.
  d )Tema şi cuvintele cheie ,care explică această temă în textul imprimat pe piesa arheologică ,se află ca temă şi cuvinte cu inţeles similar în Noul Testament
  e) Sensul textului din limba română , este confirmat de fotografiile de pe piesa arheologică . Exemplul : tema răstignirii,tema învierii, tema înâlţării lui Isus Cristos….
  f) Limba dacilor provine direct din limba Edenului.Dovadă :piesele arheologice cu aceste cuvinte care explică fotografiile.Ca atare, cuvintele identice ca format celor din limba română aflate în alte limbi cu sens diferit de cel din Dacia au ca temei plecarea triburilor din Dacia şi folosirea acelui cuvânt,adus din Dacia,pentru altă realitate decât în Dacia.(Astfel , cuvântul este acelasi din Dacia,dar sensul este redat după sute de ani altui fenomen care exprimă altă realitate decât în Dacia.)
  g )Ideea provinenţei cuvintelor cu alt sens decat cel identificat de noi, ca provenind de la oameni ce au trăit anterior existenţei lui Adam, (pe baza vechimii unor oase descoperite în diferite zone terestre) ,este ,de asemenea nejustificată, pentru că nu se prezintă nici o dovadă că acele fiinţe ar fi vorbit altă limbă decât limba imprimată pe piesele arheologice
  h) Explicaţiile de mai sus sunt aplicabile la toate cuvintele descoperite de subsemnatul şi din toate volumele publicate
  i) Respingerea sensului cuvintelor şi a propoziţiilor sau a frazelor care rezultă în limba română, din textul transmis de computer pe baza cuvintelor cheie ,pe considerentul că unele cuvinte din limba română , scoase din contextul imprimat pe piesa arheologică ,în altă limbă au alt sens , este complet eronată !!
  4 ) Regăsiea cuvintelor din limba ţărănimii române în limba Sfintei Scripturi dă speranţe la recuperare şi traducerea originalului Sfintei Scripturii în limba română .
  Astfel,limba dacilor, din perioada Indo-europeană reânvie şi preia conducerea în zona spirituală a omenirii

  I Pag.157 rînd 1-21:
  1. Procurorul nervos, după plecarea martorului, meditează asupra cuvintelor pronunţate de acesta :
  – tc ( sunet produs de lovirea mesei de procuror.)
  – Oa! (ţipăt de spaimă din cauza declaraţiilor date de martor )
  -.Aş ( exclamaţie cu sensul” nu are importanţă declaraţia martorului,fac ca mine,cum doresc)
  -D( dacă) Jc (lumina, sau Ri ) ze (zenit = în cerul pe verticală deasupra observatorului se află. Rî . sau Lumina . Rî de la Rîţu, adeca zeul Ri ),,,
  -5.. Re ( martorul a pronunţat de 5 ori „ Re”.Numele zeului .:Numele Duhului Sfânt ?? –Posibil !. )
  -Yr (Ry inversat) z-â7 ( scadenţa zilei de condamnare a lui Ri. era păstrată secret )
  Dovezi:
  – Matei Cap. 27/63..Te jur pe Dumnezeul cel viu să ne spui dacă eşti Hristosul Fiul lui Dumnezeu,Isus a răspuns:Da sunt !( Rezultă :: Marele Preot nu era sigur de idetitatea lui Isus Cristos )

  -Bz ( sau SSz zgomot care-i întrerupe gândirea ).
  -uc( de la ucaz . Sentinţă )Ndj ( fapte neadevărate supuse judecăţi) + jâb ( gândirea jâmbă a judecătorului, …)
  -Ua ! (ţipăt de groază, a urmărilor care vor apare în cadrul speciei umane )
  -Uş (uşa ) i ( e deschisă şi ) ke ( cheamă la pedeapsa procurorului care au efectuat crcetarea şi a judecătorului care a pronunţat sentinţa..Pentru câte generaţii nu se arată în acest segment de piesă ) ).
  O ! (exclamaţie de groază) …
  -Nu (nu)-ma( am)-vo (motive de groază )ca ( că asupra lui ) rH ( (rH numele inversat a lui Hristos,nu m-am pronunţat) …
  -Hnce (încă)

  – E (e ) vBa ( vorba ) c0 (că) rK ( rK =Ri=Kistos) E (este ) R (Ra )
  – R uz ( Ra sub care este cunoscut Creatorul ,este ) uz ( uzat sau neclar )
  -Yui ! ( strigăt de spaimă)
  OBSERVAŢII :
  1 NUMELE LUI RA a fost EXPLICAT şi folosit ERONAT , CONDUCÂND LA UZURĂ Astfel, numele , existenţa şi ce este Dumnezeu diferă ,de la religie la religie şi adesea de la om la om . Exclamaţia de spaimă „:yui „ relevă consecinţele acestor erori asupra speciei umane(războaie şi măceluri de oameni)
  2 „.Sfânta Scriptură „ nu a fost văzută şi citită de oameni.Frânturile pe care le prezentăm descriu probleme esenţiale din domeniul creaţiei şi a existenţei lui Isus Cristos Tragedile ,care apar sub cuvântul „ yui” desvăluie părerile de rău ale lui Dumnzeu Arată că acestea nu se produc din cauza Sa ci din rebeliunea lui Lucifer
  Continuăm gândirea Procurorului :
  – J face IR( Lumină se face de IR . adică de Ri ..Astfel Ri se confruntă cu ) Duz -z (multe teorii despre lumină) .
  Regăsit în Ioan:
  Cap-I/9 „ Lumina aceasta era adevărata lumină care luminează pe orice om,venind în lume . (Este vorba de lumina conştiinţei )
  Cap VIII/12” Eu sunt Lumina lumii;cine mă urmează pe mine nu va umbla în întuneric ,ci va avea lumina vieţii „
  Cap.XII/ 46 „ Eu am venit ca să fiu o lumină în lume,pentru ca oricine crede în mine Mine,să nu rămână în întuneric”.
  Procurorul continuă comparatiile din care rezultă răspunsul :
  – or.. ( sau… ) ie ( este ) Ea ( El ) J ( J=lumină ) ,or (ori) ny( nu este) z (lumină ).
  -Yui ! (ţipăt de groază generat de cuvântul pronunţat „Ny”) Acest ţipăt atenţionează omenirea ,pe toţi aceea care vor nega pe Ra şi pe Ri (pe Dumnezeu şi pe Fiul Acestuia cunoscut cu numele de Isus Cristos)

  -ţâR (un R mare Dumnezeu,Tată, şi un r mic. Fiul „Isus Critos „..Ţâr :dimensiune mică .Vezi Vol .Creaţionism Ştiinţific Arheologic,Istoria nefalsificată a omenirii,Manual internaţional cu exemple de formarea cuvintelor în Ţara Zărandului .Explicaţia se află în Noul Testament )
  – Duiy.. ? ( doi ? exprimat întrun cuvânt „ ţâR „ Remarcaţi : Scriptura dezvăluie taina Dumnezeirii )
  Regăsit în Ioan :
  Cap XIV/ 10-11 „Tatăl este în Mine şi Eu sunt în Tatăl; dar Tatăl este mai mare decât Mine „
  -Un ( unul ) zu (zu = pe acelaşi loc ) R (Ra Tatăl şi ) r ( Isus Cristos )
  – sino ( în sine )

  Reţinem: procurorul pronunţă concret substantivul propriu Ra, Rî Re ,La, Hristos de 13 ori La acest număr se adaugă aluziile care se fac , plus folosirea numelui Lumină Deci, ,acest segment de Scriptură-Piesa arheologică conţine informaţii despre creaţie,,despre Ra -Dumnezeu -şi despre Ri -Isus Cristos din perioada cand nu era nici materie nici timp. În această situaţie Piesa arheologică,Scriptura cu pic- turile ,textul şi simfoniile sale posibil să fi fost creată după creaţia Universului,după cum ,e posibil ,să fi fost realizată chiar înainte acestuia .Biblia nu vorbeşte despre această perioadă „de timp”.Ca atare nu avem nici o sursă de informaţie Ştim atât : Dumnezeu vede trecutul,prezentul şi viitorul a tot ce există ,ce a existat şi va exista.Informaţiile descifrate de pe piesa arheologică,relatate mai sus, confirmă aceste concluzii..În această situaţie ,piesa arheologică conţinând Scriptu-lui Ra posibil să fi aparut în orice periodă de timp şi inaintea existenţei timpului, prin pronunţarea de Ra a cuvintelor „Să fie „ (Aceste cuvinte le aflăm în capitolul I din Biblie pronunţate de Dumnezeu la aparitia luminii corprilor cosmice,,etc. De asemenea în numele cetăţii Zq Jc cic de pe Crişul Alb : „:Zq = Zic =Să fie) Ca atare , materia din piesa arheologică poate fi creată în Cosmosul Originar (în Cer ),inaintea existenţei Universului ,sau din materia existentă pe Terra după formarea planetei „

  Pag.158 rînd 21-la pag.160 rd-79 :
  2) Un martor declară
  – ano.,(anul ) ,.z (ziua ) , lo (localitatea.Textul nu a fost tradus.Astfel ,cuvintele netradu-se ,posibil, să conţină informaţii despre localitatea martorului)
  -noi ( noi,echivalentul pronumelui eu când subiectul îşi dă importanţa) -n ( în ..) jă ( jurul ) 9 ş( şi ) 26 . …
  – vz (văd) jb ( jâmb ) ? Q ( Ce ? ) … E…! ( este ceva ! Neaşteptat ,ar dorit )
  -Mă !. (mă ,)… îm (îmi) dş (zic ) qc 2 (expresie de atenţionare „Mă” de două ori îmi zic ) ,Această expresie se întâlneşte şi azi în lumea ţărănimii romîne din Ţara Zărandului. Se utilizează
  de povestitor: Mă!..îmi zic….)
  -Z (Lumina) o ..( o fi ) ? Eâ:q/zJ: ( El,care îşi zice lumină ?) – ABZ TTSO ( De la A la Z, vorbeşte despre Z lumină)
  Regăsit în:Ioan Cap VIII/12 „ Eu sunt Lumina lumii ..”
  Martorul continuă:
  -Eu(eu)….. da (…da ) – sbrd @ ( zbor la El cum zboară sunetul de la coarda unui instrument muzical ) pc (pocnitură din degete cu semnificaţia punerii în executare a hotărârii, luate,în speţă deplasarea până la El)
  -Yt,(iată) e ( este El) %o ( la 1000 ) loe (aseamănă ) Tc (pocnitură de degete) E.. J ( Este Lumina )
  -Zq (zice ) / Ra e cj.. ( Ra este lumină )
  – Ncă (încă ) la %o I ( la o mie este El )

  3) Procurorul :
  -Î CE (… ce ? )

  4) Martorul continuă
  – 6 Anze ( 6 exemple )
  – K (Kristos) bu.( este bun);
  Regăsit în Ioan Cap. VII vers 12 „ Noroadele vorbeau mult în şoaptă despre El: Este un om bun
  -C R:n JZ (Kristos şi Ra una sunt ); n ( au născut sau creiat )„ JZ” (Lumina Zilei )
  Regăsit în Ioan :
  1) Cap I vers 1La început era Cuvântul ,şi Cuvântul era cu Dumnezeu şi Cuvântul era Dumnezeu
  2) Cap. I vers 2 )El era de la început cu Dumnezeu
  3). Cap.I/10 „Lumea a fost făcută prin El „
  4).Cap.XIV/11: Credeti.-Mă Eu sunt în Tată şi Tatăl este în Mine
  5) Cap. XIV /6 Eu sunt calea,adevărul şi viaţa . Nimeni nu vine la Tatăl decât prin mine”

  Bz ( SSZ zgomot care întrerupe expunerea.)

  Martorul continuă:
  -u=an ( ,în acest an ) :cy ( aci) -4 ară( împlineşte ) Ceo Zn (Ce a spus ) 3 (3) Zs … ( zise ori spuse ….) ns (nouă)
  Regăsit în Ioan Cap. XX vers 9: căci, tot nu pricipeau că după SCRIPTURĂ,Isus trebuia să învieze din morţi a treia zi după înmormântare.)…

  Reţinem: martorul pronunţă concret substantivul propriu K,C sau R

  5) Procurorul analizează declaratiile date de martor
  In calcule acestuia apar printre altele următoarele cifre şi cuvinte:
  -R=4 (cm 6 YTC,patrat, ¼ , 3 ) I-X, -UOS R w= fk” – TEQ-L R ,Y. tit =puternic ( Ra este puternic ), 3,9 ?? (Potenţă reeşită din calculul pentru R=4)
  Z 7= 7 ( În 7 zile,,,,, ):aÂmb (îmi termin misunea ). s/u Eo (Eu nu sunt sau nu am putere să lupt cu Z lumina ) ;
  2 u (2 ucaz= ACTE , TREBUIE SĂ FAC ) pne ( până )segut Ra (nu acţionează Ra). Ţn e Rr ( Ţîn la Ra. şi la Ri,Dumnezeu şi Fiul)
  Az( acum) Boigz ( ameţesc ca de gaz )
  -ăcum ( acum ) UKZ ( la documente ) la huse (acoperitoare )ct ( câţi) tuy ( zăpăciţi) răwn (rvnesc pentru a scăpa de pedeapsă)
  -Î CE (… ce ? )

  4) Martorul continuă
  – 6 Anze ( 6 exemple )
  – K (Kristos) bu.( este bun);
  Regăsit în Ioan Cap. VII vers 12 „ Noroadele vorbeau mult în şoaptă despre El: Este un om bun
  -C R:n JZ (Kristos şi Ra una sunt ); n ( au născut sau creiat )„ JZ” (Lumina Zilei )
  Regăsit în Ioan :
  1) Cap I vers 1 La început era Cuvântul ,şi Cuvântul era cu Dumnezeu şi Cuvântul era Dumnezeu
  2) Cap. I vers 2 )El era de la început cu Dumnezeu
  3). Cap.I/10 „Lumea a fost făcută prin El „
  4).Cap.XIV/11: Credeti.-Mă Eu sunt în Tatăl şi Tatăl este în Mine
  5) Cap. XIV /6 Eu sunt calea,adevărul şi viaţa . Nimeni nu vine la Tatăl decât prin mine”

  Bz ( SSZ zgomot care întrerupe expunerea.)

  Martorul continuă:
  -u=an ( ,în acest an ) :cy ( aci) -4 ară( se împlineşte ) Ceo Zn (Ce 0i zis nouă) 3 (3) Zs … ( zise ori spuse ….) ns (nouă)
  Regăsit în Ioan Cap. XX vers 9: căci, tot nu pricipeau că după SCRIPTURĂ,Isus trebuia să învieze din morţi a treia zi după înmormântare.)…
  Reţinem: martorul pronunţă concret substantivul propriu K=Kristos,C=Cristos sau R=Ri

  5) Procurorul analizează declaratiile date de martor:
  In calcule acestuia apar printre altele următoarele cifre şi cuvinte:
  -R=4 (cm 6 YTC,patrat, ¼ , 3 )
  I-X, -UOS R w= fk” – TEQ-L ; R ,Y. tit =puternic
  ( Ra este puternic ), 3,9 ?? (Potenţă reeşită din calculul pentru R=4)
  Z 7= 7 ( În 7 zile,,,,, ):aÂmb (îmi termin misunea ). s/u Eo (Eu nu sunt sau nu am putere să lupt cu „ Z „lumina.Prin „ Lumină” se înţelege Zeul Ri numit „Lumină „ ) ;
  2 u (2 ACTE , TREBUIE SĂ FAC ) pne ( până )segut Ra (nu acţionează Ra). Ţn e RR ( Ţîn la ambii Ra.Ra. ,Dumnezeu şi Ra Fiul sau Ri)
  Az( acum) Boigz ( ameţesc ca de gaz )
  -ăcum ( acum ) UKZ ( la documente ) la huse (acoperitoare )ct ( câţi) tuy ( zăpăciţi) răwn (râvnesc pentru a scăpa de pedeapsă)
  -K (chemare ) 1Ne SR .( unul în şir nu are ) Cz U.( În U=Rugăciune , Cz=nu cred )
  -Vuc (zgomot )
  Apoi, reia gîndirea :
  -Qu zur ( cu zgomot ) zic ( strigă …,să fie auziţi şi văzuţi de alţii)
  Regăsit în
  -Matei Cap. VI/5: Când vă rugaţi,să nu fiţi ca făţarnicii,cărora le place să se roage stînd în picioare în sinagogi şi la colţurile uliţelor pentru ca să fie văzuţi de oameni.
  -Mate iCap.VI/7 Când vă rugaţi să nu boloborosiţi aceleaşi cuvnte ca păgânii,cărora li se pare că dacă spuns o mulţime de vorbe vor fi ascultaţi ..)
  -O ! ( o ,exclamaţie de spaimă ! Reamintim: textul dinSfânta Scriptură se referă la spcia om care va apare pe scena istoriei duppă mii de anu de la vederea acestor evenimente de catre Dumnezeu. Cauza degradarii omului se află in activitatea lui Lucifer Din expresia yui ,o, rezultă din nou că omul cade din cauza actiunii lui Lucifer, a unui spirit de rang superior care se opune creatiei lui Dumnezeu Tatăl şi Isus Cristos Fiul )
  Pag.159 rând 41-50
  – HN ( în rugăciunea către ) R ( Ra şi către ) HR ( (Hristos se adresează cu cuvintele ): Vă rog… ( vă rog… ca în afacerile lor, prin care se înşeală unii pe alţii, considerându-se egal sau chiar că pot face lucururi mai mari decât Ra sau Ri nu cer îndurare şi ajutor pentru salvarea sufletlui lor de la răspundere pentru faptele săvârşite ) Oczu Y e (Ocazia s-a ivit să arate că cred în Dumnezeu şi în Hristos. ) Regăst în Ioan Cap.2 /24 Dar, Isus nu se încredea în ei pentrucă îi cunoştea pe toţi.;Vezi şi Ioan Cap.7/48.

  -Eu..UD (sunt transpirat complet )..

  -J Ăe ??( Data acelei zile ??) Nu (Nu nu se arată pe piesa arheologică. Presupunem : e data vânzării lui Isus Cristos sau judecata omenirii şi a spiritelor negative ) ..
  – 7 EE .s ?? Y/an (sunt 7 Y pe an.) ????

  -K/ vânzarea SZA (Kemare la vânzarea Sa i Textul s-a identificat în anul 2013 )
  Regăsit în Ioan Cap.XIII 21 Adevărat,adevărat vă spun că unul din voi Mă va vinde „…
  -..AO…ZC ( Ao ! strig de groază )

  – Cât ! SMT ?? O ! Ă %o … că Jur Py ZZ (Câţ simt ,O! la %o ,că jură pe Lumina Zilei !
  Procurorul pronunţă numele de R,Ra, Hr in total de 9 ori.

  Volumul .Strigăte în Eden
  Pag .107 rd. 80 – pag 116 rd.440
  Procurorul continuă examinarea
  – Z-t (Lumină. t ) RŢ t (Riţu) – şi Ra ( Ra)
  – Dku …( Dar) Dacă ( Dacă) C ?? UC Ri E. E pR ?? Zy. (Cristos ?? este adeverit prin ) Uc (ucaz, – documente-că )Ri (este ) El ,(El şi ) El (El) este ) pR ( Hr ?? ) zy (zis Lumina ) ?
  -C (Cristos) Da ,nme e za ( Da, numele e Lumină ) Oa !(ţipăt de spaimă )
  Reţinem: procurorul pronunţă concret substantivul propriu Riţu,Ra, Cristos

  Pag.108 rd 90 –
  6) Un martor :yns ( ins ):
  -ya ăuz (am auzit ) zu (strigând) a oa l kk ! ( veniţi la
  mine !) Regăsit în Matei 11(26 Veniţi la Mine ,toţi cei trudiţi şi împovăraţi Eu vă voi da odihnă .

  -Vu (zgomot )
  Martorul continuă:
  -O (o) sz ( zis ) Ţ ( de la Riţu) ş (şi) .- t Ra ( t RA ) !
  – w,ekîcr (? )
  – ohz,O @ oz ,k ………R On Ok.
  .Reia acelea cuvinte pe care nu le poate pronunţa In cele din urmă reuşeşte să spună
  -O Z KY H ! ( O Z : o zis . Ky=veniţi la . H= Hristos ! )
  7) Procurorul :
  – QE ? / 0 ?? (Ce ? Străfulgerător îi vine ideea: „Eau…. Oka -okaua -metodă prin care se scoate din individ adevăruri ascunse .Este formată din cuvinte din specialitatea cercetărilor penale alese şi folosite ) Se adreseză martorului :
  -Ura (Bravo ), i lot ( sclav decăzut din drepturi ) i fve ( şi fără bani )
  8)Martorul-sclavul :încurajat:
  – RY (Ri )
  – Ioel (prorocul Ioel -care se va naşte peste mii de ani -va spune în sinteză ideile sclavului imprimate pe piesea arheologică ca profeţie ) :
  – Isc(lăcusta )
  – Ăn aetezz ( în .., s-a aşezat )
  – Isc ( lăcusa este l ) oc (ocaua ) Ta (ta,.Mijlocul prin care încerci să dovedeşti prin mine inexistenţa adevărului în persoana lui Ri
  Regăsit în Vechiul Testament . Vezi „Ioel Cap I /2-4”
  9) Procurorul : Exil ! ( te trimit în exil )
  Reţinem : martorul pronunţă concret substantivul propriu Ra ,R-ţ ,H !
  .

  10) Procurorul,rămas singur meditează asupra declaraţiilor :
  – Muco (mucosul)…
  – Dacă (dacă ) Tu ( el ) mai puţin de 0,1 /%o ? ( spune adevarul ? )
  -Bî (bine) Z (lumina este El ):
  . U en %o R z/o ( în 1000 de cazuri R este lumina.…)

  – k (chemarea) un honţ ( unui hoţ Avem nenumăraţi oameni care zic că sunt chemaţi şi se prezintă sub un alt nume decât sunt în realitate).
  -Ct e ?? (Câţi sunt .? ) N ( ei între ei nu se cunosc)
  -N ? ( din ai noştri ?) Nu !(Nu ! adeca acei hoţi nu fac parte din categoria celor de care aparţine procurorul)
  Reţinem : procurorul pronunţă concret substantivul propriu R

  Pag 109 rînd 140 l- 220)
  11) Un martor
  – EA 7 Am auţ Y zî ( Eu , la orele 7 a zilei ) am auţ (am auzit ): K (chemând).Z ( la lumină .Procurorul voia să afle ora zilei şi locul unde Isus ţinea cuvântări )
  Regăsit în Fap.Apost..Cap.II vers 39: „Căci făgăduinţa aceasta este penru voi şi pentru toţi în oricât de număr mare îi va chema Domnul Dumnezeul nostru..

  Martorul continuă :
  – e ( e ) ee (El este ) KT (Cristos) CCH (Cristos,Cristos,Hristos ! )
  -Ra. (Ra )—zss vi ( a zis că învie )
  ( Regăsit în Matei Cap.16/21,,17/23, 20/19” a treia zi va învia „)
  – Procurorul ?? ascultă cu mare interes
  Martorul se bâlbâie : pronunţând
  – oo3 o Z /zle ( după 3 zile ) o Z/zle (…) ad ( când ) Kj (lumina y,soarelui apare, ) 6 A El iaşu ( la 6 iese El iese ) a C (din mormânt )
  (acest text s-a remarcat de noi în anul 2013 )- ,
  Reţinem : martorul pronunţă concret substantivul propriu KT= Cristos Christos,,Ra

  12 )Procurorul : meditează :
  – IE…. (El este ….)
  – 2 şu ( Şuşuie de două ori) C (Cristos)… E (Este )
  Regăsit în Matei Cap. XVI/16-17:Apostolul Petru a răspuns lui Isus Cristos „Tu eşti Hristosul, Fiu Dumnezeului Celui viu.La aceste cuvintne Isus a luat cuvântul şi i-a zis :,Ferice de tine,Simione fiul lui Iona,fiindcă nu carnea şi sângele ţi-a descoperit lucrul aesta ci Tatăl Meu care este în ceruri „
  Procurorul:
  . – Udu ( sunt transpirat) în banc sz (pe bancă mă aşez). Vorbeşte singur :
  -K (Kristos ). Oua ! (Ţipă de spaimă.)
  – Eu ( eu ) Ruş %o (ruşinat 1000 la 1ooo )
  -ţîu (ţin ) : r: ?? em ne 0,8 ( Ra ?? nu emană a fi . Din calcule emanaţia se situiază la 0,8 ) EE (El este ….)
  Despre această analiză şi ruşine aflăm în Romani:
  – Cap 9/33 _Cine crede în El nu va fi dat de ruşine.
  -Cap. X/17 Credinţa vine în urma auzirii.
  Procurorul continuă :
  -Yc ( o mică ) ves ( veste ); Ambiggsbl,( ambiguă) Uy ! (vai ) 3 Bq (după 3 zile va învia ) Această informaţie „înviere după trei zile de la înmormântare „ se regăseşte în toate lucrările Noului Testament ,ca eveniment real cunoscut de mulţi martori)
  -zloţi (bani de argint. pentru vânzarea lui Cristos .Monedele de argint s-au numti zloţi .Circulau pe timpul lui Isus Cristos.(Denumirea banilor „zloţi de argint „,s –a remarcat în traducerea facută în anul 2013 Astfel, nu apare în volumul Strigăte din Eden )
  – Oa !!! .Ţipăt de spaimă
  Regăsit în Matei Cap. 26/ 14-15,.Iuda ,s.a dus la preoţii cei mai de seamă şi le a zis :Ce vreţi să-mi daţi şi-l voi da în mânile voastre ? Ei i-au cîntărit TREIZECI DE ARGINŢI .
  .REŢINEŢII METALUL DIN CARE VOR FI CONFECŢIONATE MONEDELE –conform piesei arheologice -va fi A R G I N T . Monedele pentru realizarea vânzării, scrie în Noul Testament erau tot din argint !!!
  – O,azi,zob ( o,azi sunt făcut zob, zdrobit)

  – i e 5 z + (Mai sunt 5 zile.) …6 Z Jar (6 zile de jar )

  – %o (La 1000) tţa (porecla ) aom ( de neom) ş (şi) uz ( fiinţă nefolositoare Reţineţi acestă caracterizare a multor oameni este consemnată în Scriptură .Numărul lor se află în creştere.Meditaţi asupra acestei profeţii şi destinul omenirii)
  )
  Regăsit în
  – Matei Cap.15/8”Norodul acesta mă cinsteşte cu buzele,dar inima lui este departe de mine”
  -Romani Cap. XI/32 Dumnezeu a închis pe toţi oamenii în neascultare
  -:Ioan Cap VI/64-65. Între voi sunt unii care nu cred.- Tocmai de aceia v-am spus că nimeni nu poate să vină la Mine,dacă nu ia fost dat de Tatăl Meu.)

  Procurorul meditează mai departe:
  -Jz (Lumina zilei )
  – kors Y ( Lumina constrânge pe toţi )

  Reţinem : procurorul pronunţă concret substantivul propriu K .

  Pag 112 rd 220
  13) Un martor ( O femeie certată cu legea şi cu morala) intra la procuror.
  Pocurorul:Oa !(exclamare plăcută )
  – ziţio ( frumoasă) Zi ! ( spune )
  – 15) Martorul :
  – Dacă r, „RC” si ( Dacă ) r (Riţu ) Rc (mă râcîie )
  – Viu (viu ) .az (azi) Ra + R(văzui azi,viu pe Riţu şi pe Ra)
  – Riţu este Ra !
  Reţinem : martorul pronunţă concret substantivul R , Ra şi Riţu .

  14 Procurorul din nou se frământă şi meditează în stilul relatat mai sus. Din aceste frământări ,redate la pag. 112-116 din volumul Strigăte din Eden exemplificăm:
  a) Pag. 113 rd. 280-
  -I,H-E şz, xono, ose (:I =El , H =Hristos E =Este ) şz ( stai,opreşte ) xono şi ose (Osea va fi profet al Vechiului Testament El va vorbi despre păcatele oamenilor. Vezi Osea cap. 1 şi urm. din Vechiul Testament .)
  Reţinem : procurorul pronunţă substantivul propriu H odată)

  b)Pag 114 rd, 280
  -Ra (R)astăzi (zi) yzg (iygoneşte ) loo la loo C ( contrariile.) Regăsit:
  : Matei Cap. 21 vers 12.-13 Este scris: casa Mea se va chema o casă de rugăciune,Dar voi aţi făcut din ea o peşteră de tâlhari ) Mediaţi asupra cuvântului „peşteră „
  Reţinem : Piesa arheologică consemnează substantivul propriu Ra odată

  c) Pag.114 rd,300-
  -Az (astăzi) şz (rămâi,şezi ) or (ori ) frz (pleacă,). La o%o nu ( La looo de cazuri ,sigur nu pleci din cauza avantajelor materiale .Nu ţi dai demisia din funcţia ce o deţii şi prin ea calci în picioare demnitatea de om Atunci,…),zup (la închisoare ) cu ( tine )
  – ăoo ( exclamare de spaimă !. Ai fost avertizat de ce ţi se întâmplă ) BUZ D .(NUMELE PROCURORULUI )
  Vă rugăm reţineţi :
  Acest avertisment este scris în Scriptură A fost şi este valabil pentru toţi judcătorii,procurorii şi acei care au obligaţia să respecte legea dată de Dumnezeu .
  d) Pag. 115 rând 430 – 116 râmd. 441
  Procurorul meditează asupra şefilor lui:
  – Tus ( toţi) D !(da, ) iy ( confirmă actele sale , pentru că sunt făcute pe placul lor )
  Regăsit în :
  – în Ioan Cap.7/48 Au crezut în El vreunul din mai marii noştrii sau din Farisei ?
  – în Ioan Cap. 7/49 Norodul acesta care nu ştie Legea este blestemat.;
  (Reţineţi din nouă profeţia: „ necunoaşterea legii şi nerespecarea adevărului „ nu scapă de pedeapsă .Codul penal arată că necunoaşterea legii nu este motiv de apărare a infractorului .Pentru aceasta în volumul Creaţionism Ştiinţific Istoria nefalsificată a omenirii Manual internaţional , Partea a XII a Sfârşitul civilizaţiei speciei umane am descris adevăruri care necesită a fi cunoscute pentru a nu cădea , din cauza necunoaşterii , sub incidenţa acestui text din Sfânta Scriptură )Cunoaşterea şi respectarea adevarului se află pe locul numărul unu în inventarul armăturii lui Dumnezeu pentru apărare omului .(Vezi Efeseni Cap VI vers 14
  – Eu (eu) zc (zic) bl (bînd ,încet) kccăă ( oameni de nimic) ! Ei, Rk ( Ei mă râcâie ,mă provoacă ) ese (să ies ) zoi ( murdar ).
  – Na ( iată) : nu p..( nu „Pa”. salut ca între egali .Ei aşteaptă salut numai de la mine.)
  – Ud ( sunt transpirat ) Uy ( vai), z ( ziua ce mă aşteaptă ! )

  -Rpa ( merge totul pe râpă Este un nou avertisment scris în scriptură )

  e) Pag 116 rând. 430
  -Io ( Eu ) săm ( seamăn),Şe ( şi ) uuunu ( o sămânţă ) căz (căzu ) şef ( să fie şef ).Na (iată taina ) Uyu (exclamare de bucurie ) . R ( este activitatea sau voinţa lui Ra )
  Regăsit în
  – Matei Cap.XIII /23 Seminţa căzută în pământ bun este cel ce aude Cuvantul şi-l înţelege..
  -Romani Cap.IX „Dumnezeu este stăpân să aleagă „
  O(o) Eu (eu) 2 es ( ies de două ori ) ct ( cât ) e ( este ) z ( ziuă,lumină sau posibilitate să scap )
  Acest text ,de salvare,se aplică pentru toţi oamenii
  Reţinem : pe acest rând din piesa arheologică substantivul propriu R se află consemnat o dată.
  Din cuvintele traduse de computer,relatate mai sus, rezultă că procurorul „Buz D” ajunge la concluzie,pe baza mărturiilor şi cercetărilor, că Galileeanu) este Fiul lui Ra .Nu cunoaştem raportul intocmit de acest procuror către mai marii zilei deoarece nu am citit cele peste 40000 de pagini format A/4 cât conţine această lucrare monumentală
  . Împotriva lui Isus Cristos, conform Scripturii , trebuiau efectuate cercetări anterior arestării şi judecării Lui de către Pilat. Undeva mi se pare că am citit despre acel procuror care a efectuat aceste cercetări. Rugăm pe cei care au cunoştinţe despre aceste cercetări să scrie şi publice un articole în mass media ,făcând trimitere la descoperirile noastre, pentru a demonstra din nou că cele consemnate in Sfanta Scriptură s-a împlinit întocmai
  Aflarea pe piesa arheologcă a substantivelor proprii ce conţin numele complet sau numai prima literă din nume (Ra,Rî,Re, Rţ,Ry,H, K,,Ri ) la care se adaugă cuvintele de lumină şi uşă ,precum şi aluziile care se fac la fiinţa ce poartă aceste denumiri de către martori şi de procuror, sunt dovezi că zeul cu aceste denumiri este zeul DIN PICTURILE PIESEI ARHEOLOGICE. Informaţiile de pe piesă se află consemnate, concentrat, în Biblie.
  Numele Zeului Ri,Riuţ Rîuţ,H. de pe piesele arheologice identificat cu numele Fiul lui Dumnezeu din religia creştină C-Ri-stos sau H-Ri-stos , prin textele de pe piese şi Biblie ajungem la cunoaşterea adevărului tăinuit. Zeul de pe picturile ,cu numele de Ri de pe piesa arheologică este Isus Cristos din religia creştină !
  Constatăm că numele zeului Ri de pe piesa arheologică a fost introdus fără nici o modificare în numele de C-Ri-stos şi H-Ri-stos camuflându-l prin cuvintele adăugate. (vezi aceste cuvinte relatate mai sus )
  Subliniem din nou :din miile de cuvinte de pe piesa arheologică,CUVINTE ce ne intereseză în mod deosebit,sunt cuvintele consemnate în DECLARAŢIILE MARTORILOR ŞI MEDITAREA PROCURORULUI CARE NUMESC OMUL CE va ŢINE CUVÂNTĂRI ÎN FAŢA OAMENILOR CU NUMELE DE Râţu,RIUŢ, , RA, Hristos,Lumină,Cristos „ Ri „ . Acestea dovedesc că ne aflăm în faţa Scripturii la care se referă Biblia şi Isus Cristos în persoană !. Piesa arheologică cu aceste informaţii scrise anterior potopului este document juridic,prezentabil în orice instanţă pentru a dovedi că
  -Omul din Noul Testament,numit Isus Galileeanu, Nazarineanu este Zeul de pe Piesa Arheologică numit Hristos …
  -Piesa arheologică descoperită în aceşti ani demonstrează intrarea omenirii în Noua Oră Astrală anunţată de Isus Cristos după înviere şi calculată de Nostradamus.
  -A sosit timpul de clarificare a contradicţiei dintre Creştinism şi Mozaism pe tema lui Mesia şi realizarea profeţiei din Iermia Cap.31 vers 31 şi din Evrei cap.8 vers 8 : Iată,zice Domnul,vin zilele când voi face cu casa lui Israel şi cu casa lui Iuda un nou legământ.

  .Orice contestare a Noului Testament în ce priveşte identitatea dintre Galileeanu sau Nazarineanu şi Isus Cristos,Fiul lui Dumnezeu odată cu descoperirea piesei arheologice cade. Combaterea realităţii lui Isus Cristos este distrusă definitiv şi pentru totdeauna de piesa arheologică pentru ca toţi oamenii să fie convinşi că Isus este Hristosul, Mesia ,Fiul lui Dumnezeu.(vezi Ioan Cap.20/31)

  III ) CERCETAREA făcută de Expertul Judiciar Teodor Ardelean cu PRIVIRE LA ARATAREA ZEULUI DUPĂ CE ÎNVIE UCENICILOR CE SE VOR DEPLASA IN AFARA IERUSALIMULUI.
  Piesa arheologică descrie doi ucenici, frati în credinţă numiţi sorra (revedeţi din nou cuvantul Ra din Sor.Ra )Aceştia după mii de ani SE VOR deplasa in afara Ierusalimului ,unde vor întâlnii Zeul care a inviat . Era seară .Îl vor invita să rămână la ei până a doua zi „ ca sol a lui Ra „ După rugăminţi zeul va intra in casă şi în timpul când se ruga,binecuvântând mâncarea, cei doi ucenici îl vor recunoaşte..În clipa în care vor pronunţa cuvântul Tu ? (adică, Tu eşti Isus care a înviat ?) El va dispare.Fenomenul este descris în Noul Testament dar utilizând cuvinte mai puţine decat cele de pe piesa arheologică,
  Redăm o parte din cuvintele cheie imprimate pe Piesa arheologică pentru a fi comparate cu Luca Cap. 24 vers 13-25 din Noul Testament cu precizarea : unele segmente cu fotografiile luate în fugă de pe piesa arheologică, care aseamană unui sul, au scăpat de sub unghiul fotografic al aparatelor de fotografiere folosite de poliţie Acestea nu sunt imprimate pe discul magnetic Lipsa se remarcă la compararea textului din discul magnetic cu informaţiile din Biblie ( Luca Cap 24 vers 13- 35.)
  Textul a fost publicat in volumul Strigăte din Eden Editia II –Pag.161 rd.431-162 rd 460.
  Rdăm cuvintele cheie de pe discul magnetic ,în limba Edenului şi,în paranteză traducerea acestor cuvinte în limba română cu explicaţiile de rigoare .Piesa arheologică începe cu cuvântul:
  -Soraa ( fraţi în credinţa lui Ra) şi urmeză cu cuvintele : Eb (ebrei ), asse (aşi, cunoscători ai ) ev (evului sau epocii ,când ) z (ziua) şi jc (lumina soarelui ) ,Jc (soarele coborase către ) sea (seară )..
  – Ac, ( Acum ) şg (subiectul vorbirii oamenilor era învierea lui Isus Cristos .Grupului,celor doi se va alătura şi Zeul întrupat după înviere.Aceste rânduri şi cuvintele schimbate nu se află pe disc).Unul din cei doi ucenici povesteşte folsind urmatoarele cuvinte cheie:
  – Kî ( că) Ga (Galileeanu) îu ( exclamare pentru neaflarea cuvântului potrvit povestirii ).Euf (care inlocueşte o expresie cu alta expresie neplăcută )
  – ts (toţi ) d (despre ) nm ( eveniment). I (acel) şe (ce ) ţc ( atenţia le ţine ) z (ziua la) ts (toţi în procente de ) %o ( la looo )
  T (toti) uj ( de la ujină ,jumîtatea timpului dintre amează şi asfinţitul soarelui ,când oamenii ies în stradă ) pn (pînă ) seîu (seara .Obiceiul ieşirii oamenilor din curtea casei în stradă pentru a discuta cu vecinii evenimente diferite se practica în Zărand până la revoluţia din 1989 )
  Ucenicul continuă:
  -Ia ( El) ucd (ucis,era ) B (bljin şi ). b (bun))
  -Z(zile ) u 3 (au trecut 3 zile de la răstignire şi înmormântare ).
  -Zcu (vorbeşte tot ) IE (Ierisalimul )
  Streinul,(Zeul înviat, ) le-a vorbit şi tâlcuit scripturile care vorbesc despre El.LA un moment dat,unul din cei doi i-a zis :
  -50 N mrew ( Noi 5o de stadii ( ?) am mers. ) atovrs (împreună )
  – Et ( iată) air ( aci) aica (aicea la această casă) ki (mergem ) E (noi)
  – Te ( Te ) afa ( primim cu ) R (Ra)
  – Go( „ loc suficent „) R (Ra a dat ) E ( şi pentru tine )
  Pikase J (Coborâse soarele ).
  – Uc .( gândit,judecat) .Nu. ( nu râmân ) Zs (am zis) d ( de).. iş (( merg mai departe .)
  – Ş ( rămâi ) R.K .sol ( K= te chem,sau numesc, solul lui Ra ) 1 ou (un loc există )
  -E ( Eu) wv (merg )
  -Ot (loc este de la ) Rţ (Riţu ) ,z ( lumina sau zeul) nos. (noastru )
  Subliniem: modul de invitaţie a Zeului să rămână cu cei doi ucenici şi poziţia zeului sunt proprii şi astăzi în cadrul ţărănimii din Ţara Zărandului
  El a rămas .Au intrat în casă. Le-a vorbit despe Isus Cristos ,dar ei nu l-au cunoscut S-au aşezat la masă.
  Când El a pronunţat „şuşuind „ în şoapte rugăciunea ,în modul cunosut de cei doi ucenici, aceştia L-au recunoscut
  (.Acest text lipseşte pe discul magnetic).
  .
  -.Tu ? ( Tu eşti …. ?
  În acest moment a dispărut ).
  -Y (El ) Ce as ! ( Câtă cunoaştere ! )
  Reţinem : în frazele din acest eveniment,consemnate pe piesa arheologică , substantivul propriu Ra este scris de 3 ori, şi Rţ odată
  Evenimentul şi cuvintele ce se shimbă între zeul care a înviat şi cei doi ucenici regăsindu-se ca informaţii trăite de autorii Noului Testament, atestă ,din nou, că Piesa arheologică este Script-u –lui Ra. Că Isus Cristos s-a arătat celor doi ucenici în modul descrierii evenimentului pe Piesa Arheologică; că Galileeanu a fost numele sub care Zeul de pe Piesa Arheologică a venit pe Pământ

  IV ) CERCETAREA făcută de Expertul Judiciar Teodor Ardelean CU PRIVIRE LA COBORÂREA DUHULUI SFÂNT ASUPRA APOSTOLILOR
  Redăm cuvintele cheie scrise în limba Edenului pe piesa arheologică şi în paranteză traducera cu explicaţiile de rigoare în limba romană ,(Cuvintele care nu sunt considerate cheie din limba Edenului nu sunt traduse în limba română.Ele apar pe piesa arheologică in aceleaşi text cu cuvintele cheie Textul se află înregistrat pe discul magnetic ,publicat în vol. Strigăte în Eden pag 162,rând 461-470 )
  Iată cuvintele cheie :
  Z (ziua) X ( 10) Rslii (Rusalii) 5u ( 5 u= 50 zile de la inviere .Vedeţi informaţia 10 zile x 5 =50 =cincizecimea . Calcul pe piesa arheologică este 50 de zile,iar sărbătoarea Coborârii Duhului Sfânt ste 5o de zile după învierea lui Isus Cristos ) Nu ( nu vă îndepărtaţi de ) zona Iee (zona Ieruslimului)
  D (deci,) , şz (staţi ) acceia (în acel loc ) %o q ,( nu vă îndepărtaţi un pas din 1000 de paşi), izgo ( izgonit, va fi pe ) on ( una ) s (suprafaţa de ) % 1 ( mai puţin de 1 la % tot ce este murdar ) U (uscată sau curată rămâne ) s (suprafaţa. după, ) o (această ) op (. operaţiune ) D, od (De odată ) vau ( sunet şi ,vijelie care mătură totul ) Aţa ( de un capăt de aţă totul va fi spulberat şi scos afară ) T ,(toate obiectele, existente în acea cameră) cz ( vor cădea ) ob (obloacele,ferestrele ) zh..nCs ( se vor deschiide şi închiide ) Yu ( de temă vor striga ,apostolii ) 4 Eeee ( de 4 ori se va repeta fenomenul i) Oa (oa ţipăt de spaimă vor striga apostolii ) , o1 ( se produce mai mult decat se exprimă în cifre,) E ( este va fi, ) S % o (evenimentul se va împlinii looo la looo ) Gâru Ra a zs (Duhul Sfânt, a Lui Ra a zis.)
  Aceste cuvinte sunt imprimate pe piesa arheologică,cu structura de rigoare a literelor care nu pot fi redate perfect cu alfabetul nostru
  Eveniemetul sub formă de sinteză este descris ca realitate în Faptele Apostolilor.
  a) Cap. I / vers 4, Pe când se afla cu ei, le a poruncit să nu se depărteze de Ierusalim ci să aştepte acolo făgăduinţa Tatălui ,pe care le a zis El ,aţi auzit-o de la Mine. şi
  b)Cap.II vers 1 şi 2 În ziua Cincizecimii erau toţi împreună în acel loc Deodată a venit din cer un sunet ca vijelia unui vânt puternic
  Observăm că în Noul Testament fenomenul s-a produs exact cum se află consemnat pe piesa arheologică Până astăzi, biserica ortodoxă ,biserica catolică serbează coborârea Duhului Sfânt la 50 de zile de la invirea lui Is us Cristos…
  Textul conţine numele lui Ra, Dumnezeu.
  Realitatea Duhului Sfânt se demonstrează de noi şi cu fotografiile Satelitului american luate din stratul de cenuşă vulcanică din timpul potopului ( Vezi foto-in culori nr.44 în volumul Creaţionism Ştiinţific arheologic,Istoria nefalsificată a omenirii Manual internaţional,pag 284 )

  RUGĂM ,CONDUCEREA BISERICILOR DE ORICE RELIGIE ,SOCIETĂŢILE ,.UNIVERSITĂŢILE , ,PERSOANELE FIZICE DIN ROMÂNIA ŞI DIN ORICE ALTĂ ŢARĂ, CARE DISPUN DE FONDURI SĂ AFECTEZE O SUMĂ DE BANI PENTRU A TRADUCE ŞI TIPĂRI MANUALUL CREAŢIONISM ŞTIINŢIFIC ARHEOLOGIC ,ISTORIA NEFALSIFICATĂ A OMENIRII,MANUAL INTERNAŢIONAL ÎN TIRAJUL PE CARE -L vor STABILI CU DISTRIBUIRE GRATUITĂ CĂTRE BIBLIOTECILE PUBLICE, BIBLIOTECILE CULTELOR RELIGIOASE ŞI ALTE AŞEZĂMINTE culturale şi religioase din Romania şi din alte ţări
  SCOPUL ACESTEI ACŢIUNI OAMENII SĂ CUNOASCĂ ADEVĂRUL ŞI SĂ ACŢINEZE PENTRU ADEVĂR.

  Persoanele participante la această acţiune,care se va duce la nivel mondial,se vor adresa prin poştă ,în vederea încheierii unui contract legal pentru tipărire şi difuzare în lume a volumului CREAŢIONISM ŞTIINŢIFIC ARHEOLOGIC ,ISTORIA NEFALSIFICATĂ A OMENIRII,MANUAL INTERNAŢIONAL LA ADRESELE :
  – Dr.Hc. Teodor Ardelan Arad Bd.Iuliu Maniu nr.17-21 Bl.D Sc B Ap.15,Cod 310169
  -Ing.Vlăduţ Florin Or-Chişineu Criş Str CuzA Vodă Nr. 37
  -Ing.Iuhas Cristian Timişoara Str.Lidia Nr.37
  -Federaţia Academică a Oamenilor de Ştiinţă Iaşi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s