Lansarea cartii „Rascumpararea Memoriei” pe Facebook I

Posted: septembrie 6, 2010 in Forum
Etichete:, , ,

Cineva dintre prietenii nostri incerca sa spuna ceva… ca i se pare nelalocul lui faptul ca discutia despre cartea Rascumpararea Memoriei si studiul de caz „Nicky Pop” se intretine si pe Facebook.Mi-am zis atunci sa postez comentariile care s-au facut in urma postarilor pe „Wall” .
POSTARE I.Alin Cristea impartaseste despre lansarea cartii RM
Comentarii
1. DD Oare chiar se rascumpara ceva? Eu cred intr-o singura rascumparare si Rascumparatorul meu nu m-a dezamagit niciodata. Slavit sa fie Domnul!

2. LD Si eu(noi) credem asta …dar…:)

3. IC Amen, @ D D…..Rascumparatorul meu traieste…..dezamagirea este peste toti cei care si-au pus nadejdea in oameni….dezamagire va fi peste toti care acum isi pun nadejdea in oameni…..dar cine isi pune nadejdea in Dumnezeu, nu va fi dezamagit niciodata!!!!!!!

4. LD dar.. nu ne punem nadejdea in oameni dar … Dumnezu foloseste oamnei sa faca lucrarile sale ..

5. IC ….atunci sa acceptam ce fac oamenii ca de la Dumnezeu….chiar daca nu intelegem……nu putem sa ne bucuram de toate privilegiile vietii, ca, botezul, casatoria , binecuvintarile de copii, ORDINARILE,…si apoi sa spunem ca acei oameni …au facut lucrarea celui rau….( prin acelasi izvor nu poate sa curga si apa dulce si apa amara)…..sau TOT ce au facut este de la Dumnezeu, sau TOT de la cel rau….in Proverbe se spune ca…”cine umbla cu BIRFELI, da pe fata lucrurile ascunse”….cui ii plac birfelile, sa citeasca cartea mult cautata, si apoi sa se apuce de birfeli!!!!! Un proverb spune…” Nu dezgropa mortii, ca put”….Dumnezeu ne-a chemat la slobozenie, inclusiv slobozenia de constiinta…..Dumnezeu ne-a chemat sa schimbam lumea din jurul nostru, care moare in pacat, nu sa cautam „dreptati” si „adevaruri” de zeci de ani!!!!!

Pe crestinul adevarat, il intereseaza numai TRECUTUL SAU personal, nu trecutul altora!!!!!!!

6. DD Foarte adevarat. Noroiul tradarii si al asa zise-i rascumparari, murdareste ambele tabere. Doamne ai mila.

7. MLD aveti dreptate frate C,e trist:unul la vindut pe HRISTOS DOMNUL.alti au vindut pe frati,iar unul acum din nou pentru banii si popularitate pescuieste in marea uitarii si isi tradeaza frati[ii vinde],ce gust amar cind sute mii de oameni…i au fost botezati,au fost casatoriti,binecuvintatii,mii de poze ,cu pastori indragitii si iubit de noi acum cineva incearca sa arunce cu gunoi in ei=trist.
ce ne mai ramine sa ne rugam pentru Croitorul sa nu mai croieasca ceva pentru banii,sa ne rugam pentru fratii scriisi in carte,si pentru famiile lor;sa ne rugam si pentru cei de vor ajuta la lansarea carti ca BUNUL DUMNEZEU SA II IERTE PE TOTI ,si prin pocainta sa le de-a mintuirea .O CHEMARE DE URGENTA LA RUGACIUNE SI POCAINTA PENTRU NOI TOTI.

8. IC Amen, D……sa ne rugam pentru familiile incercate, care vor purta de acum incolo, exact ca evreii in anii 40, stigmatul rusinii, fara sa fie cu nimic vinovati, in afara de a fi copilul sau nepotul lui X sau Y….amanunte care sunt sig…ur, au scapat „groparilor” de morminte! Poate acum sunt printre acesti urmasi, oameni de caracter, cu pozitii sociale sau bisericesti, cu familii incuscrite poate cu necredinciosi……nu cred ca o asemenea „evanghelizare” ii v-a apropia mai mult de Christos, caci de biserica orisicum nu-i apropie!!!!! Sa ne rugam……

9.LD vad ca aveti in final mai multa compasiune pentru cei care au colaborat cu regimul comunist dacat cu victimele cu cei care au fost torturati etc. Inteleg ca tuturor ne este greu sa acceptam ca oameni pe care i-am crezut curati si ca oamenii lui Dumnezue sa aflam acum aceste lucruri despre ei.

10. LD este o marturie a unui baptist a carui tata a colaborat cu securitatea si are o atitudine cat se poate de biblica adica orice lucrator poate avea momente bune dar poate si sa cada sau sa devina invatator mincinos . Un lucrator mincinos face aparent aceleasi lucruri ca unul adevarat Si tatal lui a fost informator…!
etc….. pana la 35 comentarii..

POSTARE II. Daniel Lucescu „Daca Niky Pop a fost colaborator al securitatii declaratia (scrisa si tv) lui nu este credibila.”
1. NA daca ai fost sau nu ai fost, dai o declaratie ca te lepezi de satana si gata. daca cineva te iarta bine, daca nu iar bine. viata merge inainte. daca negi, totul se complica si viata devine un iad cu satana cu tot. atunci sa vezi circulatie de draci…

POSTARE III. IC posteaza pe DL „Wall” Cu ce sunt mai credibile declaratiile (inclusiv cele scrise) securistilor?????
Punem la indoiala declaratiile fratilor nostrii, dar dam credit maxim celor care ne-au vrut raul intotdeauna???????

1.GC Dupa ce am citit cartea imi pun intrebarea daca nu face mai mult rau decat binele asteptat. Cat despre dosarele de colaboratori/informatori ale unor frati, dupa parerea mea, ar trebui socotite o unealta a sistemului diabolic- comunist. Se pare ca unii il rascolesc facand jocul diavolului folosind alte unelte…. Regret ce s-a intamplat atunci si sper sa nu fie acum un alt tip de joc diabolic in care unii frati sa cada si, in loc sa zideasca biserica o distrug..

2 IC Asa este frate Costel……de acord in totalitate cu aceasta opinie…..

3.LD Credibilitatea este o chestiune fluida; se pierde si se castiga ,sunt diferite grade de credibilitate dupa cu spunea-i.In judecarea trecutului comunist al oamenilor din Romania si alte tari fost comuniste arhivele securitatii si departamen…tului cultelor au fost folosite pentru a declara o persoana daca a facut sau nu politie politica. Daca numele lui Nicky Pop nu aparea cu acele acuzatii in aceste arhive credibilitatea lui era mare. Dar acum credibilitatea lui s-a redus mult pana acolo in opinia mea incat ca sa socotesc adevarat ceeea ce sustine el acum ar trebuii sa fie de acord sa isi publice dosarul personal aflat la CNSAS care administreaza dosarele fostei securitati.

4.GC ar trebui sa-i credem mai mult pe fratii nostrii care se pocaiesc de faptele lor. si sa-i iubim…lucru care lipseste intre frati.
Apoi, cu privire la trecut si la unii care au colaborat si nu mai sunt printre noi, sa fie lasati in grija Dom…nului.
In final, securitatea cu dosarele ei n-ar trebui crezuta asa de tare, cu toate ”documentele” ei

5.CA Comentariul lui GC este mostra de sofism (gindire falsa).
1. Daca nu exista iubire intre frati (ceea ce e adevarat doar intr-o anumita masura, trebuie discernamint in a exprima potrivit o asemenea situatie), asta ARE DE A FACE to…cmai cu istoria confesionala pe care o prezinta cartea Rascumpararea memoriei.
2. De ce unii care au colaborat si au murit sa fie lasati in pace? DIMPOTRIVA. Marx a pus in circulatie idei care au avut consecinte dramatice – genocid. Crestinii ar trebui sa fie primii care sa sublinieze faptul ca IDEILE au consecinte. Francis Schaeffer spunea ca batalia e la nivelul ideilor. Nu, oamenii sa nu creada cumva ca nu vor exista consecinte pentru ideile si faptele lor.
3. Nu e vorba de „securitatea cu dosarele ei”, ci e vorba de unul dintre modurile in care omenirea pastreaza informatii despre trecutul ei. Altadata se scria pe tablite de lut sau pe papirusuri. Si acolo sint si mai multe discutii despre autenticitatea lor si relevanta lor. In cazul documentelor, acestea nu mai sint in posesia securitatii, deci documentele nu mai au acelasi statut precum in regimul comunist. Ele devin ALTCEVA decit erau in regimul comuinist.
Dar daca nu dam crezare documentelor (nici nu trebuie in totalitate, ele trebuie verificate), de unde stim care sint „unii care au colaborat”? Daca nu stim, atunci ii lasam pe toti in pace, nu? Si pe cei morti si pe cei vii. Dar daca ii lasam pe TOTI in pace, atunci nu este iubire intre frati! Ca sint suspiciuni, neclaritati, relationari false etc.
Iata sofismul!
conversatia continua…

POSTARE IV Daniel Lucescu: audienta la interviul dat de Nicky Pop pe RTN si Blog Rascumpararea Memoriei Ora 12 06 am Chicago ! RTN interviu cu Nicky Pop 50 vizitatori online ; Blogul Rascumpararea Memoriei 85 vizitatori on line !!!
1. LD. Statisitica : Ora 12 40 AM Chicago :: Blog RM 100 vizitatori on line -RTvN 54 vizitatori live !

2. IC. Cine a dorit sa auda ambele opinii, a profitat de ocazie sa urmareasca Chicago……ci nu, a stat in manipularea RM-lui…

3. CA. Manipulare RM? Ce manipulare? Cartea RM nu este despre Nicky Pop!

8 pagini sint despre Nicky Pop!

Celelalte peste 400 sint despre Cultul Penticostal!

Da, ce?, Chicago conteaza in chestia asta?

Discuita pe Facebook este aprinsa, dar ca intre „prieteni de Facebook”…!

Comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s