Libertatea in lumea academica

Posted: iunie 14, 2010 in Uncategorized
Etichete:, , , , , , ,

In ziarul Adevarul a fost publicat un interesant articol despre libertatea profesorilor din lumea academica. Interesant este ca profesorii din Romania se bucura deocamdata de mai multa libertate decat cei din restul Europei sau America. Ambele teorii despre originea lumii evolutionismul si creationismul (inclusiv variantele acestora) cer o anumita credinta pentru a fi acceptate.
Dar creationismul in sesn crestin cere o credinta din aceea care sa accepte ca „La inceput Dumnezeu a facut cerurile si pamantul….” si ca „Cine se apropie de Dumnezeu trebuie sa creada ca El este si ca rasplateste pe cei cel cauta.. si ca „..prin credinta pricepem ca lumea a fost facuta prin Cuvantul lui Dumnezeu…”
Excluderea din discutie a teoriilor care il au pe Dumnezeu ca si element activ in creatie dovedeste ca lipseste aceea credinta mantuitoare .”dar cand va veni Fiul omului va gasi oare credinta pe pamant …” Oare mai este credinta biblica in lumea academica sau numai credinta „stiintifica” ?
Aveti un extras din acest articol

In România, libertatea profesorilor de a spune ce gândesc şi de a cerceta diferite aspecte, oricât de sensibile şi controversate ar fi, este mai mare decât în America şi Europa, unde libertatea academică este drastic amputată. În Occident, cenzura a pornit odată cu contestarea teoriei lui Darwin. Zeci de profesori universitari care pun la îndoială teoria evoluţionismului sunt alungaţi din universităţi americane şi europene. Un exemplu concret de „execuţie” este al cercetătorului Raymond Damadian, inventatorul investigaţiei moderne RMN – Rezonanta Magnetică Nucleară. În urma invenţiei lui Damadian, recunoscută a fi una din cele mai mari invenţii ale secolului XX, s-au construit peste 500 de milioane de aparate de scanare RMN, reprezentând o industrie de peste cinci miliarde de dolari anual.

Citeste restul articolului AICI

Comentarii
  1. […] domnului Dan Lucescu pentru semnalarea articolului. 46.776306 23.604290 from → Anunţuri ← Concertul […]

  2. […] Libertatea in lumea academica Mon Jun 14, 2010 9:43 am In ziarul Adevarul a fost publicat un interesant articol despre libertatea profesorilor din lumea academica. Interesant este ca profesorii din Romania se bucura deocamdata de mai multa libertate decat cei din restul Europei sau America. Ambele teorii despre originea lumii evolutionismul si creationismul (inclusiv variantele acestora) cer o anumita credinta pentru a fi acceptate. Dar […] […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s