Isus si razboiul-Jesus and War

Posted: ianuarie 5, 2010 in etica crestina
Etichete:,

Reclame
Comentarii
 1. vali spune:

  pace
  100% adevarat.
  adevarul este ca biserica crestina a fost folosita ca unealta pt. manipulare de catre latini, europeni, mai putin de americani a caror constitutie e iluminista. Chiar daca noua, crestinilor, nu ne place sa recunoastem asta, ateii au totusi dreptate cand ne condamna.
  Problema este insa f. profunda. Statele asa-zis crestine au interpretat gresit tot ceea ce Isus a zis. D-l Isus nu ne-a chemat sa facem o imparatie a sa aici pe pamant. Imparatia Sa nu e de aici, dupa cum El a spus lui pilat, nu e mancare si bautura, nu e $$$. E neprihanire, pace, si bucurie in Duhul Sfant si mai presus de orice, e in noi. Asa ca, oricat ne-am stradui, nu vom putea creea un stat eminamente crestin. Iar razboiul… razbouil e trist. Mai trist, insa, mi se par razboaiele sfinte, duse in numele lui Cristos.
  „Dumnezeu o vrea!“-papa urban al II-lea despre cetatea Ierusalimului

  • Ce spui cind unii justifica razboiul cu exemple din Vechiul Testamanet cum ca Dumnezeu le-a ordonat evreilor sa duca anumite razboaie. Dar oare razboaiele de azi si sunt in aceeasi categorie? Sunt razboaiele Domnului ? Imi amitesc cum Dumnezeu nu i-a ingaduit lui David ca sa construiasca Templu, unul din motive fiind ca a varsat mult sange in razboaile care le-a purtat.

 2. paul spune:

  Nu cred.!- ca daca crestinii s-ar opune razboiului ar fi pace in lume..trebuie sa fi copil sa crezi asa ceva. Biblia spune clar ca in vremurile din urma veti auzi de razboaie, vesti de razboaie ,,etc..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s