Pedeapsa cu moartea

Posted: octombrie 22, 2009 in etica crestina, politica
Etichete:, ,

Unii oameni sustin ca unii oameni trebuie sa fie pedepsiti pentru unele fapte la pedeapsa cu moartea.
Acum am citit in cartea Levitic capitolul 20 „pedepse” cu moartea care erau poruncite de Dumnezeu pentru fapte la care nici nu ne gandim astazi ca ar merita o asemenea rasplata : blestemarea parintilor,adulterul,zoofilia,homosexualitatea,incestul,mersul la ghicitori si vrajitori, etc.
America este unul dintre cele 94 de state din lume care in prezent foloseste pedeapsa cu moartea. Cei care usutin aplicarea pedepsei cu moartea argumenteaza ca societatea are dreptul de a folosi aceasta pedeapsa pentru a determina pe altii sa nu comita crime sau ca societatea trebuie sa razbune victimile.
Dar aplicarea pedepsei cu moartea poate fi administrata in mod gresit si unor oameni nevinovati,fara a mai avea sansa de a li se suspenda pedeapsa .
In ultimii ani evolutia stiintifica in determinarea cauzelor incendiilor sau testarea DNA au dus la dezvaluirea erorilor comise la determinarea vinovatiei unor oameni unii care urmau sa fie execuati sau deja au fost executati.
Un exemplu recent este cazul lui Cameron Todd Willinghan, care a fost condamnat la moarte de juriu in mai putin de o ora. A fost executat in 2004.
Ultimul raport scris de David Grann,in 7 septembrie 2009 arata ca toate evidentele folosite impotriva lui in 1992, au fost invalide,raportul privind cauzele incendiului in urma caruia au murit cei trei copii ai sai,marturia unui coleg de celula,circumstantele suplimentare si marturia altor oameni.
Condamnarea la moarte depinde si de factorul politic, de politicieni si de alegatori. Primul raport care arata eroarea argumentelor privind provocarae intentionata a incendiului de catre tatal fetitelor, a fost adus la cunostinta autoritatilor cu cateva zile inaintea de executia lui in 2004.
Acest raport a fost ignorat atunci asa cum acum guvernatorul actual al statului Texas a blocat audierile in fata comisiei care trebuia sa discute noul raport(al lui David Grann) in octombrie anul acesta, 2009.
In mesajul video David Grann prezinta argumentele sale privind nevinovatia lui Cameron Todd

In urma testului DNA in America au fost declarati nevinovati 17 oameni,care isi asteptau executarea sentintei la pedeapsa cu moartea. Poti citi despre ei HERE
Un articol despre povestea lui Cameron Todd Here

PS > Mi-am adus aminte ca Isus a decretat pedeapsa cu moartea pentru lucruri chiar minore in ochii nostrii „…oricine-i va zice(aproapelui sau):”Nebunule!” va cadea sub pedeapsa focului gheenei”(Matei 5:22)

Comentarii
 1. Octi spune:

  „In urma testului DNA in America au fost declarati nevinovati 17 oameni,care isi asteptau executarea sentintei la pedeapsa cu moartea.”

  Nu ai continuat fraza. Au fost executati sau nu? Daca nu, inseamna ca sistemul functioneaza. Daca da inseamna ca nu functioneaza. Eu totusi cred ca nu au fost executati.
  Noi crestinii este adevarat trebuie sa iertam. Nu vad nici un rost sa continuam sa nu iertam pe cineva care a fost deja executat pentru o crima oribila.

  • „… Poti citi despre ei HERE.”

   • Octi spune:

    Am citit si este asa cum am crezut. Sistemul functioneaza. Nu au fost executati pe nedrept.
    Si acum te intreb Daniel daca Isus ii condamna pe unii la ceva mai rau decit moartea si anume la „Tortura Vesnica” si pentru fapte mult mai minore, cu atit mai mult noi sintem obligati sa ii executam pe cei ce nu respecta viata.
    Ce zici?

 2. Recunosc sistemul (democratic) functioneaza,ca dovada ca ne putem permite sa criticam greselile comise de unii oameni si sa vedem nevoia de ajustare sau de schimbare.
  Dumnezeu si „NOI” ! Nu stiu in ce masura putem sa ne substituim lui Dumnezeu, atunci cand recunoastem ca decizia cu privire la destinul pamantesc(viata si moartea) , inclusiv cel ceresc sta in controlul lui Dumnezeu care cunoaste mai bine decat noi si inimile oamenilor.
  Ma gandesc ca atat timp cat il lasa Dumnezeu pe cineva sa traiasca noi trebuie sa fim cei care sa le spunem ca:”Dumnezeu nu doreste moartea pacatosului ci mai degraba sa se intoarca de la cale lui cea rea…” In orice circumstanta m-as afla voi incerca sa pastrez viata cuiva si sa il ajut sa cunoasca dragostea lui Dumnezeu descoperita in Isus.
  Avand acestea in minte sunt gata sa votez si sa promovez acele legi si idei si conceptii care duc la pastrarea vietii cuiva pentru a-i da o sansa pentru adevarata viata, „viata vesnica”.
  Situatiile care au descoperit erorile(juridice,politice,stiintifice) comise in pedepsirea unor oamnei la moarte ma duc la gandul de a sustine eliminarea totala a aceastui tip de pedeapsa din sistem.

 3. remo spune:

  Octi ,

  gresesti . Invatatura Noului Testament ne arata ca Dumnezeu a abolit pedeapsa cu moartea ca lege Biblica . Pe un om care se pocaieste inaintea lui Dumnezeu de o crima sau mai multe crime comise , acela capata iertare de la Dumnezeu pentru pacatele comise , si pe acela Dumnezeu nu il mai osindeste la moarte fiindca este iertat .

 4. Octi spune:

  Remo,
  Plata pacatului este moartea. Acesta este principiul. Cetatenii nu au dreptul de a condamna si executa pe cineva. Cetatenii nu au dreptul la razbunare. Razbunarea este sanctionata de lege. De ce? Pentru ca principiul biblic spune ca razbunarea este a lui Dumnezeu. Deci Dumnezeu lasa autoritatea guvernului de a pedepsi cu moartea autoritate pe care indivizii nu o au. Stalin si in general tarile comuniste au abolit pedeapsa cu moartea. Nu pentru ca le era frica sa nu omoare oameni nevinovati. Ci pentru ca natura lor era potrivnica naturii lui Dumnezeu. Daca tu spui ca principiul este sa iertam pe cei ce pacatuiesc atunci daca un criminal isi cere iertare el ar trebui in conformitate cu principiul sa fie eliberat. Crezi ca e bine sa mergem pina acolo?

  • remo spune:

   Octi ,

   pe criminalul iertat de Dumnezeu , nu are voie sa-l mai condamne nimeni . Tu sti ce inseamna cuvintul iertare sau gratiere ? Apostolul Pavel a fost un prigonitor si a participat la omorirea lul Sfefan in mod indirect . Si dupa ce l-a iertat Dumnezeu de pacatele comise , nu l-a trimis la inchisoare ci a facut din el un apostol la nivelul celor 12 apostoli care au umblat cu Domnul ( asta bineinteles in ce priveste slujirea ) .

 5. Octi spune:

  Remo,
  Hai sa facem un exercitiu simplu. Un cetatean iti violeaza si tortureaza fata sau nevasta dupa care o omoara. Ce merita.
  1. Pedeapsa cu moartea?
  2. Inchisoare pe viata?
  3. Isi cere iertare, si este lassat liber?
  Al doilea scenariu:
  Acelasi individ vine din nou la tine acasa iti violeaza si omoara cealalta fata si tu desi ai pistol, nu il impusti pentru ca asa e crestineste. Ce merita:
  1. Pedeapsa cu moartea?
  2. Inchisoare pe viata?
  3. Isi cere iertare, si este lassat liber?
  Daca e posibil incearca sa raspunzi la aceste intrebari si sa fii cit se poate de onest.
  Cit despre mine cred ca stii ce raspunsuri as da.
  Eu l-as ierta imediat dupa ce a fost executat in primul caz.
  In al doilea, inca mai stiu sa trag cu pistolul si ma si antrenez la tinta in fiecare luna.

 6. remo spune:

  Octi ,

  se pare ca nu ne intelegem . Eu am spus ca pe cel iertat de Dumnezeu nu are voie sa-l mai condamne nimeni . Si in aceste cuvinte se incadreaza un om care s-a pocait cu adevarat de raul pe care l-a facut . Asta insemnind ca el a devenit un copil a lui Dumnezeu , care nici nu mai violeaza , nici nu mai ucide .
  Pentru fapte deosebit de grave optez pentru inchisoarea pe viata , aceasta optiune dind posibilitate infractorului la pocainta in timpul vietii . As vrea sa iti aduc aminte caci foarte multe fapte rele pe care oamenii le comit pe pamant , sint influiente demonice , oamenii cazind doar victime acestor influiente, care ii indeamna la comiterea unor infractiuni . Nu toate faptele rele pe care le fac oamenii sint izvorite din inima lor . Vina omului in anumite cazuri este aceea ca a ascultat si a infaptuit ceea ce l-a influientat un demon . Oamenii trebuind sa asculte de Dumnezeu si nu de demoni .
  In ceea ce priveste armele de foc , daca nu te pazeste Dumnezeu poti muri linistit cu 5 pistoale la tine .

  Cele bune .

 7. Octi spune:

  Remo,
  Daca eu am inteles bine din raspunsul tau tu nu l-ai omori pe un individ care iti intra in casa sa iti violeaze sau omoara nevasta. Stii povestea cu omul care s-a rugat la Dumnezeu sa il scape de la innec si dupa ce a refuzat o barca de salvare si elicopterul Coast Gard pe motiv ca Dumnezeu il ajuta a ajuns rapid la poarta raiului. Acolo Dumnezeu l-a intrebat de ce nu a sarit in barca si elicopterul pe care i le trimisese ca raspuns la rugaciuni?

  P.S. Poate ca e mai bine sa nu o lasi pe sotia ta sa citeasca acest blog.

  • remo spune:

   Octi ,

   in primul rind , pe mine Dumnezeu nu m-a pus sa omor oameni . Niciodata Dumnezeu nu v-a ingadui ca o femeie crestina sa fie violata , fiindca ea este un copil a lui Dumnezeu . Ca , Dumnezeu poate ingadui ca un copil al lui sa fie omorit de un rau facator asta este altceva , insa despre viol nu poate fi vorba deloc . Oricine iubeste pe Dumnezeu si traieste in sfintenie , nu poate avea parte de asa ceva in viata . Daca totusi Dumnezeu ingaduie ca o femeie sa fie violata si apoi ucisa , inseamna ca acea femeie a comis pacate grave in trecut , motiv pentru care Dumnezeu a ingaduit-o pe mina satanei . Invatatura Noului Testament arata ca Dumnezeu a abolit pedeapsa cu moartea , pe latura ” legii civile ” . Nici o lege pamanteasca nu se poate ridica deasupra Cuvintului lui Dumnezeu .
   Dupa modul in care gindesti in aceasta latura , care este una destul de serioasa ( pedeapsa cu moartea ) , se vede clar ca ai probleme serioase cu pocainta . Cauta si rezolvati pacatele din viata ta si apoi ti se va lumina mintea , ca sa judeci duhovniceste si nu fireste .

   Cele bune .

 8. Octi spune:

  Remo,
  „Cauta si rezolvati pacatele din viata ta si apoi ti se va lumina mintea”
  -Stii povestea cu paiul si birna?

  „Daca totusi Dumnezeu ingaduie ca o femeie sa fie violata si apoi ucisa , inseamna ca acea femeie a comis pacate grave in trecut”

  -Ai vreun citat din biblie care sa suporte aceasta aberatie?

  „Niciodata Dumnezeu nu v-a ingadui ca o femeie crestina sa fie violata , fiindca ea este un copil a lui Dumnezeu”.

  -Asta este o zicala populara sau citezi biblia din memorie?

  Sa auzim de bine

  • remo spune:

   Octi ,

   se pare ca tu te ti , mare inteligent . Spune-mi si mie un caz , in care o femeie crestina , a fost violata si apoi ucisa !!!!! Evenimente de acest gen se intimpla de regula ,la femei ” necrestine ” care nu cunosc pe Dumnezeu . In principiu cele mai multe femei necrestine comit pacate grave cum ar fi : avortul si adulterul .

 9. johnny dragan spune:

  pedeapsa cu moartea – e subiectul

  nu incape indoiala ca de multe ori trebuie sa pasim inapoi destul cit sa vedem „the big picture ”

  deci … daca 17 oameni au fost declarati acuzati pe nedrept , citi au fost acuzati pe drept in acelasi interval de timp ?
  repetati cu voce tare dupa mine
  EXCEPTIILE INARESC REGULA
  e foarte simplu pedeapsa cu moartea are acelasi rol ca si frica de iad – „if you can’t do the time , don’t do the crime”

  majoritatea din lumea de azi se fereste de pacate nu neaparat ca sa ajunga in RAI atit cit sa scape de IAD, in ignoranta lor oamenii vor dezvalui instinctul de prezervare , de aceeia DA DA DA – pedeapsa cu moartea isi are rostul ei
  pentru REMO in mod special ! ! ! !
  poate ar fi bine sa cauti pe google or pe search-engine-ul tau preferat daca exista cazuri de femei crestine violate etc inainte sa vorbesti .
  uite aici un link rapid care mi-a luat doar 15 secunde , si asta e un caz din 470,000 de rezultate gasite de winamp search engine
  .http://www.asianews.it/view.php?l=en&art=7450

  • remo spune:

   Jonny Dragan ,

   cred ca te grabesti la gindire . Imi mentin afirmatia pe care am facut-o , caci Dumnezeu nu ingaduie niciodata ca o femeie crestina care este o ” fiica a Lui ” sa fie violata .
   Apoi in ce priveste pedeapsa cu moartea , arata-mi o dovada biblica din Noul Testament .

 10. johnny dragan spune:

  dragul meu :

  daca cel putin te uitai pentru tine inainte sa ma provoci !

  Anania si Safira au fost condamnati la moarte pentru un lucru mult mai efemer decit ce am fi considerat noi demn de pedeapsa cu moartea , fara evidente si fara DNA, si mai ales fara cel putin sansa de a aduce martori sau sa-si incerce sa-si dezvinovateasca situatia … ce parere ai !?!?!?!

  situatia ta e foarte comuna in lumea de azi si se numeste „DENIAL”

  step into the real world !

  uita-te in mod special la torturile si violurile prin care trec crestinii din tarile persecutate – numai pentru ca s-au convertit, sau mai bine zis motivul primordial pentru suferintele lor e insasi credinta lor in Cristos.

  dar ca sa nu deviem de la subiect , pedeapsa cu moartea e biblic dovedita de existenta gheenei sau iadului.

  tocmai faptul ca Dumnezeu a creat pedeapsa cu moartea vesnica a creaturii sale care s-a departat de El , implementeaza logica existentei unei pedepse capitale a celor care,in mod premeditat, fac niste crime oribile … daca vrei parerea mea , cred ca pedeapsa cu moartea e prea rar implementata .

  • O mica precizare Anania si Safira nu au fost condamnati la moarte de oameni ci de Dumnezeu si daca astazi nu mor altii(sau noi) este pentru „bogatiile bunatatii ,ingaduintei si indelungei rabdari” a lui Dumnezeu ne dau ocazia, ne indeamna la „pocainta”.

   • johnny dragan spune:

    daca ia fost atent …asta mi-a cerut REMO … un caz in care Dumnezeu sau cineva cu autoritatea Lui, a condamnat pe cineva la moarte in noul testament

 11. Mely spune:

  Mi se pare logic si normal ,ca atunci cand un om greseste sa fie pedepsit de autoritati ca de aceea sunt lasate de Dumnezeu,dar a merge pana acolo incat sa fie pedepsit cu moartea nu cred ca e ok.Chiar daca este un criminal ,consider ca trebuie sa-si ispaseasca pedeapsa in inchisoare ,pe viata ,dar sa nu fie executat,pt.ca atunci are sansa si oportunitatea sa se reabiliteze,sa se pocaiasca si sa fie salvat,chiar in inchisoare fiind.Bineinteles ca e greu sa intelegem aceste lucruri atunci cand ni se intampla noua,dar daca cineva din ai nostri ar gresi si ar fii pasibil de asemenea pedeapsa nu cred ca am mai gandi asa.Intelegerea noastra este limitata,dar Dumnezeu lucreaza de multe ori .intr-un mod in care ratiunea noastra nu are acces.Apoi daca ne gandim la cuvintele Domnului Isus care spunea;Ceea ce doriti sa va faca voua oamenii.faceti-le si voi la fel.Poate ca pt. noi este greu si imposibil sa admitem si asemenea evenimente,dar Dumnezeu sfideaza orce imposibilitate si logica a noastra,de multe ori.
  Multa pace!!!

  • johnny dragan spune:

   hello mely

   ceea ce spui e tot atit de adevarat cit si usor de inteles , desi daca citesiti my posting de mai inainte, incerc sa aduc in perspectiva tocmai faptul ca pedeapsa cu moartea isi are validitatea inradacinata in scripturi prin insasi faptul ca Dumnezeu a stablit-o prin pedeapsa Lui fnala

   am niste vesti cam proaste pentru tine , si tu esti condamnta la moarte , si eu si toata omenirea … deci asa dar si prin urmare , unui condamnat la moarte ai putea spune intr-un mod destul de ironic ca isi cunoaste ceasul morti (ceea ce, daca nu ma insel , imparatul solomon ar fi tinjit sa stie dinainte ) si avind in prospectiva lucrul acesta , are un timp destul de bine definit in care sa se impace cu Dumnezeu.
   nu e bine sa ne ascundem dupa deget si sa pretindem ca sintem mai umanisti ca Dumnezeu … adevarul crud e ca sint pacate sau crime demne de pedeapsa cu moartea (as incepe cu doctorii care fac avorturi – but that’s me) si sa pretindem ca e altfel ne bagam doar capurile in nisip ca strutii pretinzind ca lumea e mai roza de cit e de fapt .

   cele mai mari si animalice desfasurari de violenta in puscarii sint comise de condamnatii la inchisoare pe viata, tocmai pentru ca factorul „speranta de viitor ” lipseste – dar unui om caria ii dai o sentiinta de moarte cu data de executare de citeva luni sau ani , e mult mai inclinat inspre reabilitare ca oricare dintre noi .

   • remo spune:

    Jonny Dragan ,

    sa presupunem ca tu care te numesti crestin si esti un copil a lui Dumnezeu , lucrezi ca lucrator public intr-o institutie de stat care se ocupa cu executarea condamnatilor la moarte . Sa zicem ca a sosit ceasul in care un condamnat la moarte trebuie executat pe ” scaunul electric ” , insa executarea condamnatului t-i se incredinteaza tie ca sa pornesti sursa de curent cu mina ta . Ce faci tu , ca copil a lui Dumnezeu in aceasta situatie ? Executi ordinul ? Sau te retragi ?

    • johnny dragan spune:

     sa presupunem ca esti pe front si daca nu apesi tragaciul apasa cel care te ataca

     raspunde-ti tie cinstit si ai sa afli ca esti la fel ca mine .

     fiecare are un job de facut …eu nu am cautat cariera asta , dar daca as fi platit sa trag de o manivela , as face-o .

     noi nu avem habar ce inseamna deciziile noastr sau daca deciziile noastre afecteaza viata cuiva … daca de exeplu l-ai votat pe obama , ai condamnat si tu (indirect) la moarte o multime de oameni , ca el face deciziile care le face ca tu l-ai pus in putere …(vorbes doar ca exemplu )

     si totusi interesant si ironic e ca nimeni nu moare pe pamintul asta fara voia lui Dumnezeu …daca trag de manivela sau nu

  • remo spune:

   Mely ,

   felicitari pentru modul de gindire .

 12. Mely spune:

  Dumnezeu protejează proprietatea privată şi apreciază mult viaţa omului. Cred că mai mult decât o facem noi.Societatea tolerează păcatul şi sunt fără milă faţă de victime. Cărturarii şi Fariseii erau fruntea societăţii în vremurile descrise în Evanghelii şi aveau multă influenţă religioasă şi politică. De la aceşti oameni se aşteptau decizii drepte, discernământ şi integritate. Dar ei erau departe de acestea, tot aşa cum şi majoritatea politicienilor din zilele noastre sunt departe de calităţile menţionate. Cei de la care se aştepta să facă dreptate, comiteau cele mai mari crime pentru că tolerau păcatul şi asupreau victima. Când au adus femeia la Isus, ei au spus: “Învăţătorule, femeia aceasta a fost prinsă chiar când săvârşea preacurvia . Moise, în Lege, ne-a poruncit să ucidem cu pietre pe astfel de femei: Tu dar ce zici?” Este interesant că Isus nu le-a răspuns dar s-a plecat în jos şi scria pe pământ. Biblia nu specifică ce scria El,m-am gandit mult,oare ce a scris Domnul Isus si am ajuns la concluzia ca ar fii posibil sa fii scris:,,IERTARE”(parerea mea).
  Lucrurile nu s-au schimbat ci chiar au ajuns mult mai grave în zilele noastre. Societatea este tolerantă faţă de femeile care îşi omoară copiii prin avort. Prin această tolerare liderii şi legislatorii acestei lumi încurajrează femeile să devină ucigaşe pentru că ele acceptă în minţile lor ca ceva normal avortul, acest omor premedidat. Pe de altă parte, societatea, politicienii, medicii, părinţii sunt lipsiţi de orice fel de toleranţă atunci când omoară milioane de copii nevinovaţi. Valoarea vieţii acestor copii este tot atât de mare ca şi cea a vieţii fiecărui din noi. De ce sunt oamenii atât de răi şi lipsiţi de toleranţă faţă de ei? Doar pentru că nu i-au văzut încă? Doar pentru că aceşti copii încă nu pot să vorbească şi să spună despre dreptul pe care îl au la viaţă?
  Eu sunt de acord că trebuie să iubim pe toţi oamenii şi să îi acceptăm aşa cum sunt ei şi pe măsura posibilităţii să-i ajutăm să se schimbe spre bine dacă este cazul. Dar nu putem accepta „toleranţa” în sensul care este promovată în ultimiul timp, adică o cale prin care se poate promova imoralitate, o cale prin care o mână de destrăbălaţi caută să discrimineze o societate întreagă.
  Fiecare om doreste sa I se faca dreptate. Biblia ne învata ca numai Dumnezeu este drept. Oamenii sînt subiectivi.Dreptatea este parte din caracterul Lui Dumnezeu. El este numit ” Judecatorul cel drept”.In psalmul 11.7 avem scris :” Domnul este drept , iubeste dreptatea.
  Sa fim oameni drepti, pentru ca Dumnezeul nostru este drept. De ce sa fie ochiul nostru rau cînd Dumnezeu este bun. Sa fim în stare sa marturisim împreuna cu psalmistul:” Judecatile Domnului sînt adevarate, toate sînt drepte.

 13. johnny dragan spune:

  probabil ar trebui sa discutam de drepturile victimelor si nu de drepturile srticatilor la minte, criminalilor , perversilor sau mai inclusiv viermilor si putregaiului societatii

  ASTA LIBERALII O FAC !!!

 14. daniel spune:

  Din nefericire si pe timpul cind Israel era condus de judecatori au fost cazuri de abuz din partea sistemului inpotriva cetatenilor fare de putere. Sint greseli ireparabile in cazul in care un nevinovat este condamnat la moarte si exetutat. Noua sa ne para rau si de cel mai mare ticalos care moare pentruca in natura noastra ar trebui sa predomine iubirea. Si cu toate acestea sustin pedeapsa cu moartea. Anumite fapte sint oribile si indivizii respective trebuiesc eliminati. Ma refer la crime perverse inpotriva copiilor, violul, crime de o violenta animalica, etc.

 15. remo spune:

  Jonny Dragan ,

  orice om care ucide bineinteles ca trebuie sa plateasca pentru fapta sa . Vreau sa-ti amintesc ca unii dintre cei ce alcatuiesc Biserica lui Dumnezeu de azi , sint fosti criminali , perversi si altii care in trecut au fost viermii si putregaiul societatii . Aceste categorii de oameni au fost transformati de Dumnezeu intr-un mod deosebit , au fost adusi din moarte la viata si din intuneric la lumina , si astazi cei mai multi din ei sint lucratori de valoare in Biserica lui Dumnezeu care aduc mult rod pentru Imparatia lui Dumnezeu .
  Modul tau de gindire si atitudinea pe care o ai lipsita de mila , fata de cei care au cazut prada inselaciunii satanice si care au facut rele mai grave , imi vorbeste ca starea ta de sfintenie inaintea lui Dumnezeu nu este prea stralucita .
  In ce priveste treaba cu frontul , daca ar fi sa fiu obligat sa ma duc pe front in situatie de razboi ,macar ca am trecut in rezerva la gradul de sergent comandant de grupa , ma voi duce . Insa in mod sigur nu cu arma in mina , fiindca nici o lege paminteasca care este in contradictie cu Biblia sau o persoana oricare ar fi functia ei in stat , nu ma poate obliga sa ucid oameni impotriva vointei mele . Ma voi angaja la alte activitati pe front , ca de exemplu : sa transport raniti , sa sap transee , sa duc alimente sau sa fac alte activitati , insa in nici un caz una care are de-a face cu uciderea de oameni .
  De ziua mortii nu poate fugi nimeni . Ea cind vine , trebuie doar sa fim doar pregatiti in ce priveste starea de sfintenie , ca sa putem intra in Imparatia lui Dumnezeu .
  Deci Jonny , sfatul meu este : Grabeste-te incet la gindire .

  • johnny dragan spune:

   ce bine ca nu esi in juriul judecatii de apoi …. ca dupa tine … eu sint deja condamnat la moarte …. ironic nu e asa … tu care crezi ca incerci sa argumentezi contra pedepsei capitale :):):):)

   un lucru este cert Dumneseu e echilateral de DREPT , IUBITOR, INTELEPT SI PUTERNIC

   de ce refuzi sa te uiti la dreptatea Lui care asa de fromos si vadit transpusa in constitutia legilor americii….

   baga-i bine in cap pedeapsa cu moarte isi are rostul ei , tot asa cum frica de iad isi are rostul ei … chiar daca tu si nici eu nu sintem pregatiti moral s-o implementam .

   de ce ma crezi imoral si nemilos … daca m-as afla in postura de a trage de maneta , asta nu inseamna ca vreau ca omul respectv sa ajunga in iad .

   si inca un lucru :

   mai lasa-ma cu membrii bisericii -fosti criminali-transformati de Dumnezeu … asta-i chiar bisnisu LUI Dumnezeu nu al meu … bagi tu mina in foc pentru ei ? ii angajezi tu de babysiters? ba mai mult – ai incredere sa-ti taie iarba la casa cind tu nu iesti acolo dar copiii tai si sotia ta sint ?… ca daca nu esi la fel de pierdut cit sustii ca sint eu .
   ba mai mult hai sa discutam de victimele lor care de multe ori duc o viata pe veci marcata de ce au facut ei …ma rog sa nu ajungi tu unul din acestia ca va fi prea tirziu sa-mi dai dreptate

   nu-am nimic cu criminalii care vor ajunge in cer , caci acolo nimic intinat nu va ajunge , dar cit sint pe pamint …guess what : daca-mi invadeaza sobolanii casa – chem exterminatorii, daca imi vine o goanga in casa – iau slapu si dau in ea … its all about justice

   suna-ma cind te duci sa iei un violator care numa ce o iesit din puscarie , s-a pocait , dar nimeni nu-i da nici o sansa , si tu te duci sa-l duci la tine in casa … vreau sa o vad si pe asta

 16. remo spune:

  Mai Giovanni ( Jonny Dragan ) ,

  deja devi obraznic . Eu , cel care vorbesc cu tine sint unul din categoriile enumerate de tine mai sus transformat de Dumnezeu , care dintr-un om nenorocit a facut un copil al Lui . Am tuns iarba la familii unde barbatii nu erau acasa , si am lucrat pentru femei singure fara sa l-i se intimple vreun rau din partea mea . Tin sa te anunt ca in principiu clientii mei ma apreciaza ca om , apreciaza comportamentul meu si calitatea muncii mele , asta bineinteles ca nu exclude , ca uneori nu gresesc si eu . Si ca incheiere pot sa-ti spun ca , pot sa vin la tine in America sa-ti tai iarba fara ca tu sa fi acasa , si te asigur ca nu se va intimpla nici un rau cu membri familiei tale . Deci , daca tu ai avut fericirea sa nu treci in viata pe unde am trecut eu , ferice de tine . Insa ma indoiec ca tu poti sa intelegi un sector , mai bine decit cel care a fost atins de el in mod personal .
  Cit despre consecinte , cred ca inteleg mai bine decit tine cum stau lucrurile . Si ca sa afli putin ceva despre persoana mea , cauta un articol publicat in ziarul Replica si Jurnalul National , despre : ” Ovidiu Hada si evadarea din lagarul comunist ” , marturie a actualului primar al Hunedoarei , care vorbeste de fuga noastra din Romania in 1989 . Eu sint Remus , cel care locuieste in Germania .

 17. johnny dragan spune:

  Remo dragule … eu te cred pe cuvint … pina cind e vorba sa te angajez , si te rog sa ma crezi nu vreau sa te jignesc in nici o forma … dar si eu mi-am mincat onoarea cu multi cind i-am mintit sau i-am furat …si char daca toate astea l-am lasat la crucea lui Cristos acu 17 ani cind l-am primit pe Isus ca domn in viata mea , nu pot pretinde oamenilor care le-am gresit sa aiba incredere in mine …

  se la vie ! traiesti cu consecintele … oricit ai fi de bun acuma doar tu si Dumnezeu o stie … de ce imi ceri sa am eu incredere .

  nu sint obraznic , sint doar crud cu onestie – ca si in cazul pedepsei cu moartea

  daca nu vrei onestie cruda – nu ma mai provoca … du-te la cine-ti spune ce-ti place

 18. remo spune:

  Jonny ,

  eu nu caut sa te provoc si nici sa te jignesc in vre-un fel , insa daca zici ca nu esti obraznic , atunci cauta sa nu fi absurd . Tu poate in mod inconstient , fara dovezi , doar bazat pe niste prejudecati nascute in mintea ta , nu faci altceva decit sa anulezi lucrarea lui Dumnezeu pe care El a facut-o in viata unor oameni care au fost robiti de pacate intr-un mod mai aparte ca altii , prin aceasta lipsa de incredere .
  Deci , eu si tu trebuie sa intelegem ca , ce a fost in trecut s-a dus si nu mai trebuie sa permitem sa se intoarce vreodata .
  Noi trebuie sa avem incredere in oamenii care au fost transformati . Noi nu avem voie sa ne incredem in oameni , insa fara incredere reciproca relatiile nu pot functiona . Se observa la tine o stare de suspiciune accentuata care , in conditiile in care ea nu este bazata pe adevar se produce o denigrare la nivelul unei persoane sau a mai multor .
  Aici in Germania am frati de credinta care au avut un trecut cu patimi insemnate , unul din ei fiind bandit , care era implicat in spargeri de bijuterii . Om pe care Dumnezeu l-a cercetat , l-a iertat si l-a mintuit . Acum are o familie cu doi copii , si este un credincios exemplu , care s-a lasat de rele . Altul deasemenea care era patimas pe lucruri rele , este diacon si este un credincios care se straduieste sa faca voia lui Dumnezeu .
  In ce priveste persoanele carora le-ai facut rau , in masura posibilitatilor ar fi trebuit sa te repari cu acei oameni , si daca ai facut pagube financiare pe care nu le mai poti acoperi, poti totusi sa-ti ceri iertare de ele . Sa le spui ca iti pare rau si ca nu mai esti cel care ai fost inainte .
  Si daca totusi ei nu mai au incredere in tine , lasa ca viata ta sa fie marturie in fata lor , ca ei sa vada transformarea pe care Dumnezeu a facut-o in viata ta . Indiferent de conceptul tau despre transformarea unui om , sa sti ca Dumnezeu in ziua de azi , transforma criminali , violatori , perversi si putregaiuri , in copii si slujitori a Lui , si El le da o masura de incredere acestor oameni , pe care ii pune in slujba Lui .
  Cita vreme un copil a lui Dumnezeu este credincios si corect , el este un om de incredere in fata lui Dumnezeu si cu o viata traita in sfintenie , el cistiga incredere si din partea oamenilor , si nu mai conteaza parerile celor suspiciosi in conditiile in care acel om a fost schimbat .

 19. johnny dragAn spune:

  Cred ca e cazul sa stam pe subiect si sa nu deviem daca mai vrem sa continuam

  Egocentrismul tau REMO a transformat toatA dezbaterea unei idei intRo vendetA impotriva mea

  Imi pare rau ca te simti bagat in colt de mine , dar tu in loc sA-ti dovedesti punctul de vedere ai inceput sa-ti relatezi viata ta

  Tot asa cum eu nu mi-as dori sa port crucea tA sau a altuia , sint sigur ca nici Tu nu vrei sa o duci decit doAr a tA

 20. remo spune:

  Jonny ,

  in comentariul 16 se observa ca tu nu ai incredere aproape in toata lumea , fie credinciosi , fie necredinciosi . Eu cel putin asa observ . Gresesc eu ?

 21. remo spune:

  Jonny ,

  eu in commentul 18 ti-am dat niste exemple ca sa te ajute sa intelegi corect cum stau lucrurile . Se pare ca tu nu vrei sa renunti la conceptul tau pe care l-ai stabilit in mintea ta . Totusi dupa cum te exprimi tu , eu gasesc ca tu ai ceva probleme . Nu interpreta asta ca o jignire sau o denigrare , insa eu cam asa vad situatia ta .

  • johnny dragan spune:

   e ciudat cit de sigur esti pe tine 🙂 mai ales in ce priveste persoana mea … cit despre mine eu imi aplic la viata mea scripturile si asa ma ghidez si incerc sa-mi modelez caracterul … un crimpei de scriptura – „fiecare dar, sa se cerceteze pe sine insusi …” ma face sa stau la distanta de a intra in detaliile vietii tale sa ce cred eu ca e gresit in viata ta , desi deocamdata e usor de vazut ca nu faci economie de cuvinte cind e vorba sa vezi „greselile”din viata altora ( dupa parerea ta greseli)
   asa faci cu toti care nu agreaza cu tine ?
   inseamna ca esti un om dificil de a avea o conversatie
   daca nu te ti de subiecul discutat eu am sa ma retrag din blog … ca poate sint o pricina de potignire pentru tine prin faptul ca te aduc la o stare in care tu , cu o oarecare pizma nu te poti abtine sa acuzi pe unul ca mine ca mintuirea lui sau a ei nu este autentica … OOOO deja ai facut-o .prea tirziu !
   cine te intreaba sa cui ii pasa ce crezi tu despre persoana care are pareri diferite de a tale…? daca discuti sau te legi de ce spunem , atunci apartii aici , dar daca te legi de unul sau altul si incerci cu sfidare sa ne analizezi viata ( fara sa sti nimic despre noi ) atuncii primul rind am un verset pentru tine iar apoi , asa cum am zis , am sa ma retrag de pe acest blog , pina cind am sa-mi pot exprima parerea fara sa fiu judecat de un om nesemnificativ

   Cine esti tu, care judeci pe robul altuia? Daca sta in picioare sau cade, este treaba stapanului sau; totus, va sta in picioare, caci Domnul are putere sa-l intareasca pentru ca sa stea. (Rom.14:4)

   • remo spune:

    Jonny ,

    da-mi voie sa-ti spun ca eu nu te-am judecat deloc . Asa ai tradus tu , insa traducerea ta este gresita . Daca Dumnezeu te-ar fi judecat pe tine cind tu erai nepocait si faceai fapte vrednice de pedeapsa cu moartea , asa cum judeci tu pe cei care comit fapte de crima , ma indoiesc ca azi mai existai pe pamant si mai aveai timp sa te pocaiesti . Sa zicem ca tu poate nu ai omorit pe nimeni din punct de vedere fizic , dar daca ai urit si ai trait in ura fata de oameni , da-mi voie sa-ti spun ca ai facut fapte de ucigas si in dreptatea lui Dumnezeu , El ar fi avut dreptul sa te execute direct fara rezerva .
    Insa se vede ca Dumnezeu nu ti-a facut dupa faptele tale , dovada ca traiesti in ziua de astazi . Si daca Dumnezeu nu te-a omorit pe tine cind ai ucis pe pamant si ti-a dat timp de pocainta pentru faptele tale rele , tot asa sa te porti si tu fata de cei care au ucis un trup de om .

   • Remo sunt de acord cu ce spune Jonny

    „…daca discuti sau te legi de ce spunem , atunci apartii aici , dar daca te legi de unul sau altul si incerci cu sfidare sa ne analizezi viata ( fara sa sti nimic despre noi )…”

    NU atac la persoana chiar dac nu este de acord cu punctul tau de vedere
    Ma bucur ca oarecum Remo incearca sa gaseasca o solutie prin care sa nu mai atace persoana cuiva ci problema pusa in discutie. Voi doi oricum nu va cunoasteti personal si nici eu nu va cunosc decat putin din comentariile de pe blog si pe Jonny si din vedere .

    • remo spune:

     Ce repede sarim noi in sus ca un necredincios demonizat care nu cunoaste pe Dumnezeu omoara un om , dar oare noi cind am fost la fel ca ei nu am comis pacate ?

 22. Ce parere aveti, cei care sunteti de acord cu pedeapsa cu moartea( pentru criminali odiosi si doctorii si femeile care fac avorturi) ar fi ok ca sa fie condamnati la pedeapsa cu moartea si gay sau lesbiene

  • johnny dragan spune:

   daca constitutia si legile noastre s-ar modela in asa fel incit sa pedepseasca cu moartea asemenea atrocitati care le fac doctorii de avorturi … poate am evita anumite pedepse cu care Dumnezeu ne va judeca – ca si popor …
   dar pina atunci, oricit am vrea, nu ne putem abate de la legea pamintului in care locuim .
   Dumnezeu sin absolut sigur ca ia aminte la singele nevinovat varsat de acesti oameni care asa cum scrie in biblie – striga necurmat de sub altar ca sa fie razbunat

  • johnny dragan spune:

   versetul zilei de azi e romani 13 :1 dar mi s-a parut ca si urmatoarele adreseaza tema discutata …
   ce parere aveti ?

   mai ales ultima parte a versetului 4

   „nu degeaba poarta sabia”

   Romani 13
   1. Oricine sa fie supus stapanirilor celor mai inalte; caci nu este stapanire care sa nu vina dela Dumnezeu. Si stapanirile cari sant, au fost randuite de Dumnezeu.

   2. Deaceea, cine se impotriveste stapanirii, se impotriveste randuielii puse de Dumnezeu; si ceice se impotrivesc, isi vor lua osanda.

   3. Dregatorii nu sunt de temut pentru o fapta buna, ci pentru una rea. Vrei dar sa nu-ti fie frica de stapanire? Fa binele, si vei avea lauda dela ea.

   4. El este slujitorul lui Dumnezeu pentru binele tau. Dar, daca faci raul, teme-te, caci nu degeaba poarta sabia. El este in slujba lui Dumnezeu, ca sa-l razbune si sa pedepseasca pe cel ce face rau.

   5. Deaceea trebuie sa fiti supusi nu numai de frica pedepsei, ci si din indemnul cugetului.

   6. Tot pentru aceasta sa platiti si birurile. Caci dregatorii sunt niste slujitori ai lui Dumnezeu, facand necurmat tocmai slujba aceasta.

   7. Dati tuturor ce santeti datori sa dati: cui datorati birul, dati-i birul; cui datorati vama, dati-i vama; cui datorati frica, dati-i frica; cui datorati cinstea, dati-i cinstea.

 23. Din punct de vedere crestin sunt impotriva pedepsei cu moartea. In primul rand Dumnezeu are autoritatea sa decida cand sa moara si cat sa traiasca cineva.
  Iar apoi un argument biblic. In Vechiul Testament incestul, de exemplu, era pedepsit cu moartea prin legea data de Dumnezeu natiunii Israel. Aceste legi au fost date din doua considerente cel putin 1.Sa arate oamenilor standardele de sfintenie la care se asteapta de la ei. 2.Pentru a pastra o societate libera de acte daunatoare.
  Aceste legi au fost intarite de Isus cand a enuntat Constitutia Imparatiei Sale in Predica de pe Munte, prin care sunt condamnate nu numai faptele ci si motivatiile din spatele lor si gandurile chiar fara a ajunge la a infaptuii raul.
  In fata unei asemenea standard inalt pentru crestin nu exista nici o speranta sa fie salvat de la pedeapsa cu moartea pentru pacat.
  Si atunci solutia salvatoare este gratierea celor care prin credinta accepta harul si salvarea lui Isus care a murit in locul nostru.
  Asa se explica procedura la care a recurs apostolul,Pavel cand in biserica din Corint cineva a comis incestul. A procet la disciplinare acelui om in scopul de a fi recuperat si de a pastra integritatea morala a bisericii care trebuia sa invete din acest exercitiu sa nu mai pacatuiasca.
  Si fiindca „toti oamenii sunt pacatosi” si ” iar „plata pacatului este moartea” iar „darul fara plata este viata vesnica in Isus” merita sa acordam aceasta sansa tuturor oamenilor atat timp cat traiesc in acest trup.

 24. ulen spune:

  Din comentariile de la acest post cred ca criticii care spun ca „Orice se poate argumenta cu Scriptura” nu sunt departe de adevar! Atunci cind litera legii este interpretata in abstract poate fi folosita a suporta cele mai ridicole actiuni (precum sclavia, pedeapsa cu moartea, razboiul, etc). Dar cind legea (sau scriptura) este intrepreata prin cuvintul revelat sau incarnat (in Isus, in viata lui, etcc.) se poate vedea cum pedeapsa cu moartea si alte asa zise ‘principii scripturale’, argumentate pe baza legii, devin aberatii!!!

 25. Octi spune:

  Daniel , comentariul tau de la #14 suna asa
  ….”Si cu toate acestea sustin pedeapsa cu moartea. Anumite fapte sint oribile si indivizii respective trebuiesc eliminati. Ma refer la crime perverse inpotriva copiilor, violul, crime de o violenta animalica, etc.

  Cel de la #23 suna asa ..”Din punct de vedere crestin sunt impotriva pedepsei cu moartea.”
  Am o intrebare: Esti familiar cu legea noncontradictiei?

 26. Octi spune:

  Saptamina trecuta 13 oameni au fost executati la Fort Hood. Unde sint principiile crestine ale Americii. Pedeapsa cu moartea trebuie abolita. Cum e posibil sa execti 13 oameni care nici macar nu au fost condamnati. De asemenea si tortura ar trebui abolita. Tot la Fort Hood mai mult de 30 de oameni au fost impuscati cu singe rece si lasati sa singereze pina au venit ambulantele.
  Este inadmisibil ce se intimpla.

 27. ulen spune:

  Interesant totusi ca pedeapsa cu moartea nu detera astfel de crime!

 28. Octi spune:

  Am auzit ca cei 13 ar fi fost inocenti.

  Si ca sa-i raspund lui Nelu. Poate ca pedeapsa cu moartea nu convinge. Si totusi noi romanii ar trebui sa stim ce convinge. Unde esti tu Tepes Doamne? Ca punind mina pe ei, Sa-i imparti in doua cete. In smintiti si in misei. Si in doua temniti large Cu dea sila sa-i aduni. Sa dai foc la puscarie si la casa de nebuni…. (citez din memorie).
  Nelu, ce parere ai: Trasul in teapa ar fi un deterent?
  In timpul lui Tepes le era frica la oameni sa nu isi fure singuri banii ca si pentru aia erau facuti kebab.

 29. ulen spune:

  Nu Octi, dragostea nu se face cu sila. Numai o inima schimbata, numai o persoana transformata de pe dinauntru nu se poate complacea in faradelege! Ce a rezolvat Tepes cu Teapa lui, o societate de infircosati (barbarica), o societate care face lucruri cu sila si nu din inima. Asta a spus si Isus ca dragostea schimba. De asemenea Pavel a spus ca nu legea schimba ci spiritul legii. Stiu si eu am fost odata pe pozitia ta, un conservator – fundamntalist de mina intii, dar cred ca forta doar creaza resentimente. Am invatat sub comunism ca legea, frica nu a schimbat pe oameni. In schimb am invatat din societatea deschisa din Vest (Europa, Vestul liberal, bata-l, sa-l bata…) cum legea pentru multi ii aici (inca) nu sa pedepseasca dar sa protejeze. inca sunt multi care au un respect pt lege nu de frica, ci din faptul ca-i acolo sa ma protejeze.
  Trasul in teapa precum si pedeapsa cu moartea arata barbarismul unei societati si nici decum respectul!

 30. Octi spune:

  Observatia ta in cazul de fata a fost ca pedeapsa cu moartea nu este un deterent.
  De acord cu tine. In cazul teroristilor islamici nu este.
  dar sint solutii.
  1. Sa il omori pe terorist inainte sa te omoare el pe tine.
  2. Dupa ce l-ai omorit il ungi cu untura de porc.
  Sa nu ridem pentru ca israelienii au inceput sa puna pungi cu untura de porc in autobuse ca si deterent.
  3. Sa inarmezi populatia.
  Metoda crestineasca propusa de tine a fost folosita cu succes de Jimmy Carter care a interzis portul de arme in unitatile militare. …..Cu succes pentru teroristi bineinteles nu pentru victime.
  In Israel si in Elvetia armele celor ce serves in armata sint apoi donate soldatilor la eliberarea din armata. Elvetienii au in casele lor armele bunicilor si strabunicilor care au servit in armata.

 31. ulen spune:

  Disgusting!!! Scuze dar imi iau dreptul sa ma scuz de la asemenea discutii!

 32. @Ulen
  Ai dreptate sa faci un asemenea gest. Este trist sa vezi crestini care au luat-o(razna) tare spre dreapta,care vorbesc ca la crasma.
  Ceea ce pot spune este ca intr-o biserica de romani pe care o cunosc aici in America, pastorul principal nu se poate abtine sa nu faca in fiecare duminica o remarca anitpresedinte(Obama) sau impotriva politicii lui(stii vorba aia „nici o masa fara peste). Uneori fara un continut critic real sau obiectiv ci ceva asemanator cu vorbele unora de aici de pe blog.

 33. Octi spune:

  Sint de acord sa discutam inteligent si cu argumente. Este indicat insa sa si actionam inteligent. Cit de „inteligent” ar suna ca atunci cind un fanatic vrea sa se detoneze sa ii spui ca nu e frumos ce face, Isus are un plan pentru viata lui si il iubeste etc etc? Cind teroristii ceceni au ocupat teatrul din Moscova o fata de 23 ani s-a dus la ei sa ii convinga ca nu e bine ce fac in ciuda protestelor mammei ei. Ea era convinsa ca o sa-i induplece pe teroristi sa se predea. Au inmpuscat-o in cap si au aruncat-o pe fereastra. Teoria e frumoasa dar practica te omoara. Intre timp rusii au aplicat tactica cu untura de porc si se pare ca lucreaza. Cu imbecilii trebuie sa folosesti metode pe care le inteleg ei. Altfel tu dovedesti a fi mai idiot ca idiotul.

  „According to the Moskovski Komsomol newspaper, Russian security have been burying Chechen terrorists wrapped in pig’s skin ever since the siege on a Russian theater last year. Reportedly, the actions have become a deterrent amongst Chechen Muslims but have done nothing to deter nationalist terrorism”.

  „Israeli police have come up with plans to put bags of pig lard on buses in a bid to deter Palestinian militants from carrying out suicide attacks.

  Rabbinical authorities have given their approval to the idea on the grounds that it could be a life-saving measure, even though pigs are considered impure by Jews as well as Muslims.

  Authorities believe the plan could discourage Palestinians from carrying out attacks as pieces of their exploded body could come into contact with the pig fat, prejudicing their chances of entering paradise.

  The Ma’ariv daily says the rabbinical dispensation could mean that security forces also hang bags of lard in shopping malls and schools.

  Public buses have been a favourite target for Palestinian suicide bombers since the start of the intifada in September 2000.

  The rabbi also said that if the police do not use pig fat in buses, tens of thousands of Torah-observant Jews would arm themselves with spray guns filled with liquid lard, which they would then spray on terrorists as the need arises.

  Deputy Defense Minister MK Yaakov Edri (Likud) came out in support of the new idea. “If bags of pig lard will prevent zealous Muslim terrorists from carrying out attacks, I’m all for it”, he said”.

  Have a nice day.

  • Vorbeam de o discutie inteligenta intre noi, ca si crestini care vrem sa purtam valorile biblice in lumea in care traim. Exemplu pe care il dai(teatrul din Moscova) este situatie limita cand cei care poarta sabia fac tot ce pot sa salveze viata celor aflati in pericol dar fara sa incalce regulile dupa care trebuie sa se poarte. Nu putem sustine ca lupta impotriva terorismului nu se duce dupa nici o regula . Atunci suntem la fel ca ei.
   Chiar daca guvernul este lasat de Dumnezeu asta nu inseamna ca tot ce face un guvern este dupa voia lui Dumnezeu(guvernele comuniste sunt tot lasate de Dumnezeu si nu poti spune atunci ca au facut bine.
   Ceea ce susti tu este mai mult forta bruta, razbunarea, lichidarea tuturor etc.

   Cred ca un musulman daca ar citi unele din comentariile cretinilor s-ar ruga la Dumnezeu sa nu cada pe mana unui crestin devotat ci mai degraba pe mana unui liberal. Asta mi se pare trist. Si ne mai laudam ca vremn sa ducem evanghelia musulmanilor.sau ca vrem sa le oferim o societate mai buna ca a lor.
   Octi limbajul pe care il folosesti nu este potrivit pentru un crestin.
   Oricum chestia cu untura de porc nu raneste pe nimeni dar s-ar parea ca nu lucreaza impotriva nationalismului.

 34. ulen spune:

  Esyte interesant ca The Gurdian a publicat tocmai astazi un articol pe front page „Texas accounts for half of executions in US but now has doubts over death row
  Overturned convictions and growth of DNA forensic evidence shake state’s rock-solid faith in capital punishment”. Vezi articolul aici: http://www.guardian.co.uk/world/2009/nov/15/texas-death-penalty-execution-us

 35. Octi spune:

  Articolul il coteaza pe fostul guvernator DEMOCRAT Mark White care are acum „dubii” in ceea ce priveste pedeapsa cu moartea. El care mai inainte o sustinea are acum indoieli. Mai mare minune eu cred ca este ca un guvernator DEMOCRAT a sustinut vreodata pedeapsa cu moartea. Dermocratii sint ca niste copii incapabili sa se maturizeze si care viseaza cai verzi pe pereti. Motivul indoielii si la ei si la prietenii nostri crestini liberali este ca s-ar putea s fie condamnati oameni nevinovati. Si eu intreb: -Si ce daca? Au murit 13 oameni nevinovati la Fort Hood si dupa toate regulile logicii liberalii crestini si necrestini ar fi trebuit sa sara primii in sus si sa se oripileze. Nu, ei de obicei se ingrijoreaza ca nu cumva sa ii bagam pe toti musulmanii in aceiasi oala. As vrea la fel sa sara in apararea judecatorilor ce condamna la moarte si executa „din greseala” pe cineva, ca nu cumva sa fie ostracizati toti judecatorii din cauza asta. Vorbesc in caz ipotetic pentru ca pina acum sistemul a functionart perfect si au fost executati numai criminali dovediti.

  • De unde stii ca au fost executati numai criminali dovediti? Dovediti de cine sau cum?
   E o tragedie ca au murit 13 oameni nevinovati si cel ce facut-o va fi raspunzator in fata legii.
   Ne ingrijoram ca sa nu fie bagati toti musulmanii in aceeasi oala pentru ca asa este corect . Si apoi pentru ca la randul nostru nu am vrea ca musulmanii sa ne bage pe toti in aceeasi oala.
   Terorismul s-ar parea ca este un fenomen complex.

 36. Octi spune:

  Daniel, este adevarat ca musulmanii nu ne categorisesc pe toti la fel. Ei au prioritatile lor. Prima prioritate la decapitare o au evreii si liberalii atei. Deabia apoi vin la rind crestinii care nu trec la islam.
  Crestinii care trec la islam vor trai in pace cu musulmanii siiti daca trec la islamul siitilor dar vor fi pe picior de razboi cu musulmanii suniti. Viceversa se aplica. Daca nu crezi vezi razboiul Irak Iran.

  In cazul pedepsei cu moartea, un judecator asculta toate depozitiile, se uita la toate dovezile si apoi ia o decizie. Apoi trec ani si ani de apeluri peste apeluri in care se reanalizeaza toate faptele. Abia dupa ce acest proces e terminat se exwcuta sentinta. Bazat pe aceste fapte sustin ca nu este posibil sa fie executat cineva pe nedrept. Acum te rog sa argumentezi tu de ce crezi ca e posibil ca asa ceva sa se intimple. Astept argumente logice si nu intrebari retorice.
  Ma acuzi ca nu folosesc un limbaj crestinesc. Eu cred ca dimpotriva.
  Hai sa vedem ce limbaj folosesti tu: „Cred ca un musulman daca ar citi unele din comentariile cretinilor s-ar ruga la Dumnezeu sa nu cada pe mana unui crestin devotat ci mai degraba pe mana unui liberal”.
  Eu nu imi permit sa ma joc cu cuvintele „cretin-crestin” cum faci tu. Eu consider ca fratii mei crestini liberali sint doar imaturi psihic, niste copii mmari care le este frica de viata si de decizii importante. Prefera sa se scalde intr-o zona de indecizie permanenta, se uita dupa afirmare, nu vor sa ia decizii concrete de frica sa nu greseasca si sa fie ostracizati public. Dar iti dau si tie sansa sa te dezvinovatesti si sa-mi spui poate ca a fost o „greseala” de typing. Pe de alta parte iti dau dreptate cind spui ca musulmanii nu ar vrea sa cada pe mina unui crestin adevarat ci mai degraba pe mina unui liberal.

  • Problema este ca anumiti crestini republicani se cred mai patrioti si mai americani daca sustin pedeapsa cu moartea portul armelor si alte cateva principii crestine morale care vor sa le impuna societatii cu forta.

   • Octi spune:

    Pedeapsa cu moartea, portul armelor, si alte citeva principii crestine morale sint LEGEA DE DREPT EXISTENTA in USA. Cei care vor sa-si impuna morala lor liberala cu forta sint homosexualii, ateii, musulmanii, democratii si crestinii liberali. Noi nu facem altceva decit sa aparam LEGEA DE DREPT EXISTENTA si CONSTITUTIA USA. Categoriile amintite se folosesc de judecatori nealesi ca sa rastoarne rezultatele referendurilor.(see prop 8 in California)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s