Duhul Sfant si informatorii(de azi)

Posted: septembrie 3, 2009 in biserica
Etichete:, , , , ,

Poze citizenship 014
Pentru a sluiji o comunitate crestina ,biserica, este nevoie sa cunosti ce se intampla realmente in inima si mintea fratilor sau cel putin faptele. Cum poti sa cunosti aceasta daca nu ai informatii? Cat de mult este nevoie sa faci „sapaturi” pentru a cunoaste ce se intampla?
Scopul este de sluji nevoilor unii altora, de a pastra integritatea adunarii locale. Dar orice metoda este acceptabila. Barfitorii si paratorii sunt detestati de multi dar in acelasi timp sunt folositori, sunt cei care ne ofera informatii pe gratis, si atunci ajungem sa nu-i condamnam foarte adesea,desi nu ne bucura faptul sa stim ca suntem obiectul lor de barfa.
Faptul ca ajungem sa ne cunoastem prin partasia din adunare ne face vulnerabili, dar in acelasi timp este o mare binecuvantare atunci cand este implinita chemarea de a ne sluji unii altora in dragoste.
Nu stiu cum putem sa-i numim pe „ai Cloei” dar ei sunt cei care l-au informat pe Pavel despre problemele din biserica din Corint(1 Corinteni 1:11).
Pe de alta parte erau lucruri care erau publice, condamnate si arhicunoscute si de cei din afara bisericii,”Din toate partile se spune ca intre voi este curvie…”(1Cor5:1), si au ajuns si la urechile lui Pavel. Aceste informatii au fost folosite de Pavel in mod onest ,public, si cu scopul de a corecta erorile.
Oare avea ap Pavel instituit un sistem de informatii, de informatori sub acoperire, care sa-l tina la curent cu ce se intampla in Corint. Sau daca ar fi trait in veacul acesta ar fi folosit mijloacele moderne de supraveghere ca sa afle ce se intampla . Sau ar fi folosit oameni care aduna informatii pentru alte agentii ca sa-i asigure controlul si lui in biserica.
Pe cei din biserica din Corint, Pavel ii face sa inteleaga ca cel mai bun informator este Duhul Sfant,pentru ca nu este subiectiv ci transmite totul conform voii lui Dumnezeu, pentru construirea spirituala a fiecarui individ.”Dar daca toti proorocesc si intra vreun necredincios sau vreunul fara daruri el este incredintat de toti este judecat de toti. Tainele inimii lui sunt descoperite asa ca va cadea cu fata la pamant,se va inchina lui Dumnezeu si va marturisi ca in adevar Dumnezeu este in mijlocul vostru.”(1Cor 14:24-25).

Comentarii
 1. vesteabuna spune:

  De o vreme am aceste ganduri in minte!
  Nu cred ca la cei ce au manipulat, condus si deturnat pe frati le putem spune simpli informatori.
  Informatorul, in anumite conditii n-ar fi trebuit sa ne sperie mult. Traim in lumina si suntem transparenti, sa ne urmareasca daca vor. Zicea Traian Dorz, „Ce pot sa spuna despre tine acei ce viata-ti urmaresc.” Informatorul in sensul care-l da cuvantul, transmite niste informatii, este intr-un fel parte a marturiei.”Veti fi dusi inaintea…ca sa slujiti de marturie…” Destul de grav insa in conditiile comunismului, dar nu cel mai grav.
  Cel mai grav a fost nu simplul informator ci….nu stiu cum sa-i zic, tot ii caut un nume, deturnator, manipulator, vanzator….? Cum sa-l numesti pe cel ce se deghizeaza in frate, conduce adunarea cu pretentia ca e calauzit de Duhul Sfant, si de fapt el e calauzit, urmarit, programat si verificat de securitate ca un robot. Vorba cartii pasi”(http://centruldeistoriesiapologetica.wordpress.com/2009/09/07/cartea-pasi©/), in Ev. dupa Ioan se vorbeste de cel care „lasa oile si fuge”, dar ce sa zici despre cel ce impinge oile in gura lupului, parca nici Domnul n-a vorbit despre asa ceva. Atat de monstruos! Numele de Informatori parca ii apara, cum sa-i numesti?
  Si dupa softul lor se misca totul astazi, sau nu se mai misca, ci penduleaza dintr-o inertie cu un viitor tot mai anemic sfarsind intr-un automatism de cadavru teleghidat. Asa cum au programat softistii ideologici ai defunctului Partid. Agurida servita de parinti strepezeste dintii copiilor.

  • Asa este dupa cum spuneti,Informatorul care astazi are la dispozitie mijloace moderne de inregistrare n-ar trebuui sa ne sperie. Ne sperie cand acestia sunt folositi sa santajeze sa controleze autoritativ,sa manipuleze etc

 2. Danniel spune:

  Imi plac articolele dumneavoastra, sunt pline de continut adevarat. Domnul sa va binecuvinteze!
  ––––––––––––––––––––––––––––
  Sper sa imi pastrez naravul acesta !

 3. Paul spune:

  TREBUIE, TOTUSI, SA FACEM DISTICTIA NECESARA INTRE INFORMATORII-STRAJERI SI INFORMATORII-TRADATORI-VINZATORI.
  IN IPOSTAZA POZITIVA BIBLIA IL DESCRIE SI PE IOSIF, CARE VEGHEA ASUPRA CONDUITEI FRATILOR SAI SI APOI RAPORTA TATALUI SAU IACOV CEEA CE VEDEA.
  MAI DEPARTE, PUTEM OBSERVA CA MOISE A ORGANIZAT PE STRUCTURI MILITARE ADUNAREA SI POPORUL LUI ISARAEL, PUNIND CAPETENII PESTE 50, PESTE 100, PESTE 500, ETC SI APOI CAPETENII PESTE SEMINTII/TRIBURI, SI FIECARE RAPORTA SUPERIORULUI SAU. DOAR PROBLEMELE F.IMPORTANTE ERAU RAPORTATE LUI MOISE.
  IN LONDRA BISERICILE BAPTISTE SUNT ORGANIZATE IN CHAPTERS, PT. FIECARE CARTIER, CONDUSE DE DIACONI SI PREZBITERI, CARE SEMNALEAZA APOI PROBLEME MAI IMPORTANTE-POZITIVE SI NEGATIVE, BOARDULUI DE PASTORI.

  • Informatorii este un termen mai degraba pentru cei „sub acoperire” care uneori se prezinta sub forma de prieteni si incepi sa-ti cunoasca ingrijorarile si realizarile si bucuriile ,te deschizi fata de ei si ei folosesc aceste ca sa-si faca slujba de a trasmite mai departe celui care l-a trimis.
   informatorii strajeri sunt bineveniti si toti ar trebui sa „veghem unii asupra altora ca sa ne indemnam la dragoste si la fapte bune…”

  • Intrebarea este cum ajung sa fie cunoscute situatiile negative sau problemele cu care se confrunta cineva personal.
   Sunt incurajati oamenii ca sa vina voluntar, au incredere in cei care sunt „repartizati” pentru a le asculta problemele sau sunt folosite metode specifice serviciilor de informatii(comunity spy)inregistrarea conversatiilor, pentru cunoasterea situatiei.
   In biserica vorbim de chestiuni spirituale care necesita un tratament spiritual de catre oameni maturi spiritual. Inchipuiti-va ca daca ar fi o situatie similara astazi ca cea a lui Anania si Safira din Faptele Apostolilor. Anania si Safira ar spune: Dar de unde stiti cu cat am vandut mosia? Ne-ati ascultat convorbirile telefonice sau ne-ati spart computerul si ati citit e-mail-urile? O dovada a cunosterii prin Duhul Sfant a situatiei a fost cand ei au murit la cuvantul apostolilor. Ei au miniti pe Duhul Sfant? Apostolii le-au aratat ca ei nu vor sa-i controleze („putea-ti sa faceti ce voiti cu banii…” le-a spus Petru

 4. Paul spune:

  Frate Daniel,
  Din practica bisericilor apostolice din Romania, din anii ’60, va pot spune ca fratii preferau sa faca anticamera marturisindu-se prezbiterilor inainte de a intra in plen la serviciile publice divine, caci stiau ca daca nu s-ar fi marturisit inainte, urmau sa fie demascati public de catre Duhul Sfint prin prooroci si vazatorii din Biserica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s