Dumnezeu si pistoalele

Posted: iunie 28, 2009 in biserica, etica crestina
Etichete:, ,

Cu ocazia sarbatoririi nasterii natiunii noastre „… noua nu ne este rusine sa spunem ca a fost o credinta puternica in Dumnezeu si armele de foc (pusti si pistoale)- fara acestea, aceasta tara nu ar fi ajuns unde este acum…” este declaratia pastorului Ken Pagano care a ajuns in atentia presei de cateva saptamani incoace. A organizat un eveniment pentru care se pregateste de un an.
Sambata 27 iuniuie 2009 la biserica evanghelica, penticostala din Kentuky fiecare a avut permisiunea sa vina cu arma sa propire, fara cartuse, pentru a sarbatorii Ziua Independentei si „Al doilea amendament” la constitutia Americii.
Intr-o declaratie anterioara Ken Pagano a spus „Dumnezeu si Pistoalele sunt unul din lucrurile care au asigurat libertatea religiosa in tara noastra” . Mie imi suna cam a idolatrie aceasta afirmatie. Dumnezu si pistoalele !!!!? lucreaza impreuna?
Se spune ca armele sunt pentru autoaparare. Eu nu vad cum pot sa ma apar si de cine . Imi trebuie antrenament bani ,timp. Tot mai multe crime au loc de catre cei care au ajuns in posesia unui pistol. Dar s-ar parea ca nu putem sa stam impotriva celor care promoveaza aceasta, pentru ca in spatele ei sta o intrega industrie de productie a armelor. Acum se lucreaza intens la obtinerea permisiunii legale de a purta arme la biserica, in baruri si scoli. Desi pastorul afirma ca initiativa sa este in scopul promovarii („responsible handgun owners”) proprietarilor de pistoale responsabili, eu ma gandesc ca ar trebui sa devenim purtatori responsabili ai Sabiei lui Dumnezeu (Biblia). si sa lasam pe seama guvernului sa fie purtator responsabil de „sabie”, „El este slujitorul lui Dumnezeu pentru binele tau. Dar daca faci raul teme-te caci nu degeaba poarta sabia…'(Roimani13:4)
Am remarcat un comentariu la un articol scris pe aceasta tema in New York Times „Sper ca pastorul (Ken Pagano) este la fel de familiar cu „A cincea porunca”(Sa nu ucizi) asa cum este cu Al doilea amendament”
Read more articol New York Times
AICI relatarea despre acest eveniment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s