Cum poti sa alungi plictiseala din biserica

Posted: Februarie 6, 2009 in biserica
Etichete:,

Am gasit un raspuns la aceasta problema filozofico-spirituala care l-a framantat si pe fratele pastor Laurentiu Balcan. http://penticostalul.wordpress.com/2009/01/26/plictiseala-din-biserica-1/

 Un pastor (nu dau nume) a gasit solutia cel putin pentru el personal. Intra in biserica duminica dimineata la ora zece chiar daca programul incepe la ora 9. Deci daca reduci programul cu o ora sunt  sanse mai reduse  sa te plictisesti.

 Intr-un articol din „USA Today”, din 2 februarie 2009 , http://www.usatoday.com/news/religion/2009-02-02-church-fights_N.htm am descoperit ca mai sunt si alti pastori care au problema asta si spun ei ca au gasit solutia.

Au instituit un campionat de box care deja se intamapla de cateva saptamani. „Noi  incercam sa-i atragem pe cei care nu frecventeaza vreo biserica. Pe cei care cred  ca biserica este ceva plictisitor.  Incercam sa-i atragem pe cei care sunt  tineri, in special, folosind ringul de box ca si o parabola pentru lupta spirituala.” a declarat pastorul. Sunt 6 runde a cate doua minute fiecare . Dupa fiecare runda urmeaza un mesaj din partea pastorului. 

 Totusi  cred ca aceasta  solutie introduce noi probleme. Unii s-ar putea sa se plictiseasca  uitandu-se la „box”, in special cei care se asteapta la ceva de inalt nivel profesional si sa se enerveze in timpul predicii daca este prea lunga. Altii s-ar putea sa aiba reactii opuse la cele doua sectiuni ale intrunirii de sambata seara .

 Acum daca Laurentiu nu este de acord cu politica si cu glumele(chiar si cu umorul moldovenesc) in biserica (care mai aduca ceva dinamica fireasca in biserica) poate incearca altceva.  Un turneu de „trante”!? Sau …

M-am plictisit si eu in biserica de multe ori..  Era un frate pe care cand  il vedeam mergand la amvon avand  toate degetele de la o mana bagate in Biblie, ca si semn de carte, stiam ca va fi o predica lunga si plictisitoare. Ca antidot, mi-am permis uneori sa am o carte crestina pe care s-o citesc sub acoperire in timpul acesta.

Sa nu uitam ca este o porunca(chiar daca ne plictisim) „Sa veghem unii asupra altora, ca sa ne indemnam la dragoste si la fapte bune. Sa nu parasim adunarea noastra cum au unii obicei; ci sa ne indemnam unii pe altii si cu atat mai  mult cu cat vedeti ca ziua se apropie”(Evrei 10:24-25)(de memorat)

Anunțuri
Comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s