IARNA NU-I CA VARA(2)

Posted: ianuarie 10, 2009 in etica crestina
Etichete:, , ,

Citeste partea 1 Iarna nu-i ca vara 1
Dar daca o sa accesati google.com,cautand „global warming myth”, veti fi adaugati la cele 79 de milioane cautari inregistrate la acest subiect(„global warming”) fata de cele 39 de milioane cautari pentru cuvantul „crestinism” . Dar mai important veti descoperii ca exista o serie de pareri diferite si opuse celor mentionate in ultimul raport oficial al IPCC,si preluat de presa.

Exemplu,S.Fred Singer ,profesor emerit la Universitatea Virginia,fost director fondator al „Weather Satellite Service” al USA face un comentariu pozitiv la filmul documentar „The Great Global Warming Swindle” in traducere „Marea Inselaciune,Incalzirea Globala”. Filmul este bazat sustine domnia sa ,pe interviuri cu oameni de stiinta „reali” din domeniul climateric.In opozitie cu acesta este filmul pereche „An Inconvenient Truth” prezentat de televiziunea britanica si vazut pe internet de milioane de oameni si caracterizat ca fiind o „emotionala prezentare de catre un singur politician,Al Gore”.

Astfel profesorul S. Fred Singer enumera argumentele stiintifice prezentate de filmul documentar „Mare Inselaciune,Incalzirea Globala”:

1.Nu sunt evidente ca actuala incalzire globala este cauzata de cresterea gazelor din atmosfera produse de activitatile omului. Dovezile inregistrate in ghetarii de peste 650000 de ani sustin ca aceasta crestere a cantitatii de CO2 din atmosfera a avut loc in urma incalzirii globale si nu datorita ei . Vaporii de apa devin un factor mai important decat CO2. Cea mai puternica evidenta care sustine cauzele fluctuatiilor de temperatura din atmosfera sunt schimbarile in prezenta norilor in atmosfera ceea ce corespunde cu variatia regulata a activitatii solare.

Prezenta incalzire globala este parte a ciclului natural al climei ,incalzire si racire care a fost inregistrata de-a lungul milioanelor de ani. El da exemplu de incalzire excesiva din perioada Medievala aproximativ 1100 d.Hr. cand vikingii s-au asezat in Groenlanda si au cultivat pamantul si perioda dintre anii 1400-1850 d.Hr. care a adus ierni severe si veri racoroase in Europa,cauzand distrugerea recoltelor , boli si mizerie generala.

2.Daca incalzirea are cauze cel mai mult naturale ,sunt foarte putine lucruri care se pot face cu privire la aceasta. Nu se poate intervenii asupra soarelui ,iar toate masurile propuse pentru reducerea gazelor cu efect de sera sunt prea putin folositoare si costisitoare . Ironia este ca ci chiar daca a fost responsabil pentru incalzirea globala inregistrata, masurile propuse vor fi ineficiente,in afara daca vom reusi sa convingem fiecare natiune inclusiv China sa reduca consumul de combustibil fosil cu 80% .

3. Nimeni nu poate demonstra ca incalzirea globala produce un impact negativ peste tot. Multi economisti sustin opusul si anume ca incalzirea climei poate aduce beneficii clare, cum ar fi cresterea veniturilor si a standardului de viata .Adaugand in final ,ca de ce ar trebuii sa ne asumam pretentia ca clima pe care o avem in prezent este cea mai buna .

Un alt om de stiinta pe lista scepticilor cu privire la cauza activitatilor umane privind incalzirea globala este astrofiziciaul din Israel,Nir Shaviv ,care a efectuat mai multi ani cercetari pentru a vedea daca este vreo legatura intre cresterea nivelului de CO2 si incalzirea globala, face urmatoarele declaratii publicate de „NewsBusters.org” .

Ca si multi altii am fost sigur ca CO2 este raul in povestea cu incalzirea globala. Dar dupa cercetari serioase am realizat ca lucrurile sunt cu mult mai complicate ,decat povestea vanduta de mai multi oameni de stiinta si relatarile regurcitate de presa.

Cercetarile ulterioare l-au dus la concluzia ca nu exista evidente concrete ci speculatii numai, cu privire la vina atribuita CO2 produs de activitatile umane , pentru incalzirea globala . Sunt si „alti suspecti”. Activitatea solara poate fi explicatiia in cea mai mare parte pentru incalzirea globala din secolul 20. Si apoi chiar daca s-ar dubla cantitatea de CO2 pana in 2100 de exemplu nu va creste in mod dramatic temperatura globului .

Concluzia sa este ca CO2 are un rol oarecare in incalzirea globala dar unul secundar si prea mic pentru a fi luat in calcul. Daca ar trebui reglementat consumul de combustibili fosili este pentru reducerea poluarii.

Indoiala ca vina incalzirii globale o au emisiile de CO2 datorita activitaii umane , este produsa si descoperirea faptului ca planeta Marte de asemenea experimenteaza incalzirea globala , in lipsa prezentei activitatilor umane. In afara de faptul daca nu sunt martieni care ar produce incalzirea globala prin activitatile lor!

Omul de stiinta de la NASA, William Feldman spunea:”In unele zone ale planetei(Marte) deja gheata a fost disipata. In urma analizei datelor culese de pe Marte oamenii de stiinta au adunat evidente care arata schimbari de clima similare cu cele care apar pe planeta Pamant”

In Statele Unite s-au incercat eforturi voluntare incepand din 1990 si totusi poluarea a crescut cu 13 procente . Sunt initiative pentru reglementarea legala a reducerii efectului incalzirii globale datorata activitatii umane . „The Climate Stewardship and Inovation Act” sustinut de McCain si Lieberman prin masurile propuse vrea sa readuca nivelul emisiilor de gaze cu efect de sera la nivelul anului 2000 pana ajungem in anul 2010.

Lumea religioasa a facut pasi mari spre implicarea activa in problema poluarii si a incalzirii globale. Plecand de la premisa ca aceasta crestere emisiilor de gaze cu efect de sera este datorita activitatilor umane si chiar daca nu au efect major asupra fenomenului de incalzire globala ,ci mai mult privind poluarea mediului ,face ca aceasta sa devina si o problema morala pentru om.

In adevar pamantul este creatia lui Dumnezeu ,El sutine existenta acestuia atat timp cat va decide . Dar Dumnezeu a incredintatat omului aceasta planeta printr-un mandat divin „Cresteti ,inmultiti-va, umpleti pamantul si supuneti-l;sistapaniti peste pestii marii,peste pasarile cerului,si peste orice vietuitoare care se misca pe pamant”(Genesa 1:28)

Incalzirea globala si poluarea este nevoie a fi redresate ca parte a responsabilitatii noastre de administrare a resurselor de viata si protejarea celorlati locuitori ai planetei

ca si o implinire a poruncii „sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti”.

Efectul incalzirii globale !

man4001

carbonpile4001

Publicitate
Comentarii
 1. ileana spune:

  Cea mai mare minciuna cu incaslzirea globala.
  A facut Gore bani multi pe tema asta.
  Tot ce se intimpla acum a mai fost
  Si nu mergem mai departe decit aici in america parca vine inghetarea globala
  ilena

 2. […] Pe baza acestei explicatii s-a ajuns la un raspuns larg raspandit si promovat pe scara larga cu sustinere stiintifica,politica si religioasa,prin care aprope singurul factor in incalzirea globala este producerea suplimenatara de gaze emanate in atmosfera datorita activitatilor umane. Ca urmare solutia consta in reducerea emisiilor de gaze ,devenind astfel o responsabilitate morala. Citeste partea a2a Iarna nu-i ca vara (2) […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s