Craciun fara Cristos (2)

Posted: decembrie 13, 2008 in sarbatori
Etichete:,

Citeste si Craciun fara Cristos 1
Cum pot sa fac ca aceasta sarbatoare sa fie celebrata cu adevarat in sens crestin? Am gasit si alte sugestii de a-l aduce sau a-l pastra pe Cristos la Craciun.Un articol dintr-o revista crestina sugera cum sa faci Craciunul „Merry and Meaningful” prin „12 ways to make the most of your holidays” ,lucruri decente ,dragute, aratind mai mult a socializare , distractie in stil crestinesc si pana la urma o inchinare la noi insine. Pe de alta parte organizatii crestine serioase si ceva membri ai Congresului au elaborat un proiect numit „The Nativity Project: A Public Witness to Keep Christ in Christmas” .Prin acest proiect sunt chemati toti credinciosii din America sa faca cerere de a li se aproba sa puna „Scena Nasterii”(Nativity Scene ) in fata cladirilor publice „City Hall”,”goverment centers”,State Capitol” in perioada 19-22 decembrie. Este si asta o initiativa de impacare a constiintei de crestin implicat in politica ,cum ca ai facut ceva pentru Cristos. „The Nativity Scene” nu ne aduce pur si simplu la o adevarata sarbatorire. Pentru multi nu este decit imaginea unei familii dragute, care a avut un copil obisnuit .

In primul rind prin numirea acestei sarbatori Craciun, Christmas , Holidays,Sarbatori de iarna, nu intelegem prea mult ce se vrea a fi aceasta sarbatoare . Pentru multi va fi o perioada a anului cu lumini multe ,cadouri,zile libere,”overtime”daca lucrezi,cumparaturi,mancare (poate bautura),activitati la biserica etc.Ceva care seamana mai crestinesc poate fi sa te uiti la un film crestin „The Nativity Story” anul acesta,sau sa mergi la o biserica mare care prezinte scene din Biblie ( ma gandesc ce intelegere vor avea copii despre acesata sarbatoare, eventual vor tine minte ca au vazut camile ,elefanti, jocuri de lumini, diferite obiecte afisate in biserica cu valoare de simbol dar fara sa inteleaga adevarata lor semnificatie)

Deci pentru a fi Craciun cu Cristos trebuie sa numim aceasta sarbatoare in mod corect ,„NASTEREA lui CRISTOS”. Ce inseamna sa sarbatoresti nasterea cuiva ? Inseamna sa o cunosti pe acea persoana ,sa fii impreuna cu ea, sa beneficiezi de comunicare interpersonala. Si atunci cind incepi acest demers privind Cristos iti dai seama ca a sarbatori Nasterea lui Cristos este mult mai mult de atat, ca trebuie sa ajungi la INCHINARE. Asa ca trebuie sa il aducem pe Cristos din locurile publice si diferitele noastre activitati „evlavioase” in inchinarea noastra personala si in familie .

Cristos ni se va descoperi prin „revelatia propozitionala” a lui Dumnezeu, Biblia.

Sugerez printre atitea ocupatii obositoare si costisitoare o abordare simpla,reala,divina,practica ,eficienta, a sarbatorii Nasterii lui Cristos, CITITI DIN EVANGHELIILE DUPA MATEI SI LUCA INREGISTRARILE FACUTE CU ACEST EVENIMENT COSMIC SI UNIC SI INCHINATI-VA PLECINDU-VA IN GENUNCHI INAINTEA LUI . Cred ca ar fi un mod de a sarbatorii Nasterea lui Cristos cum n-am facut-o niciodata sau de mult timp. Faceti-o cu toata famila , sau singuri daca asa nu este posibil, dar faceti asta .Veti descoperi surprinzator de multe lucruri despre Cristos si despre voi.

Venind in seara aceasta spre casa am vazut ca o biserica de nuanta evanghelica avea Festivalul luminilor („Light Festival”). Probabil ceva legat de Craciun.

Comentarii
  1. […] *pentru cei care nu l-au citit in dec.2007 ,cand a fost publicat. Este la fel de actual l Cisteste si Craciun fara Cristos 2 […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s