Evrei,tigani,negrii,musulmani,moldoveni,olteni,ardeleni…

Posted: septembrie 4, 2008 in de prin predici adunate, etica crestina
Etichete:, , , , , , , , , ,

        Nu cu mult timp in urma am ascultat o predica din Neemia 6,rostita de un pastor cu rangul de episcop in organizatia  de care apartine. Ma obsedeaza si acum legatura pe care a facut-o intre dusmanii de atunci ai  lui Israel enumerati „Sanbalat,Tobia,Ghersem,Arabul si ceilalti vrasmasi ai nostrii…”  si situatia politica internationala de astazi. Cand a ajuns la „Arabul” a spus: „Nu poti sa fi crestin adevarat si sa urasti pe evrei…” Inteleg,  evreii au un rol special in planul de mantuire al lui Dumnezeu,dar credinciosii ar trebui invatati ca ura etnica ,rasiala,regionala fata de orice persoana, nu are loc in viata unui crestin adevarat.

Ma gandesc la relatarea din zilele acestea din  presa din Romania, cum ca o femeie a omorat copilul care il avea in ingrijire pentru ca era tigan.

Cred ca unii predicatori fac asemenea afirmatii incomplete dintr-un patriotism inteles gresit,si se fac vinovati de pacatul omiterii. Am intalnit destui credinciosi printre noi, plini de resentimente fata de alte natii, etnii sau romani din alte zone ale tarii. 

Un  comportament lucid l-am gasit pe blogul unui crestin care se intreba;”Au dreptate crestinii Americani sa fie maniosi pe teroristi?” Spunea  acea persoana ca mult timp a simtit ca nu-i poate ierta, dar si-a schimbat opinia cand a  descoperit un nou site „Adoptati un terorist pentru rugaciune” (www.atfp.org)


   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s