Din nou despre muzica in biserica

Posted: ianuarie 5, 2013 in e-mail-ate, muzica
Etichete:,

Clawni hranesc caprele
Am primit prin e-mail urmatorul mesaj:

„Este foarte normal să ne întrebăm de ce nu-i aşa? Pentru că ceva este greşit! Muzica a înlocuit puterea Duhului Sfânt! Ştiţi că şi diavolul are muzica lui, şi că are o abilitate muzicală deosebită? Citim despre aceasta în Ezechiel 28. Este un capitol în care este descris diavolul (v11): ”Ajunsesei la cea mai înaltă desăvârşire, erai plin de înţelepciune şi desăvârşit în frumuseţe”. Aceasta a fost în Eden, înainte ca să fi fost acolo Adam (v 13): ”Stăteai în Eden, grădina lui Dumnezeu şi erai acoperit cu tot felul de pietre scumpe… timpanele şi flautele erau în slujba ta…!
Ştiţi care-au fost primii oameni care-au inventat muzica instrumentală? Fiii lui Cain! În Geneza 4, scrie despre descendenţii acestuia (v19): „Lameh şi-a luat două neveste: numele uneia era Ada…” (v20): ”Ada a născut pe Iabal…” (v21): ”Numele fratelui său era Iubal: el a fost tatăl tuturor celor care cântă cu alăuta şi cavalul”. Fiii lui Cain au fost primii rock-eri şi avem mulţi descendenţi de-ai lor astăzi; oameni care s-au îndepărtat de Dumnezeu, şi-au devenit muzicieni.
Muzica are o putere enormă! Diavolul a avut această putere, fiii lui Cain au avut această putere şi ucenicii diavolului au această putere azi.
Putem avea muzică în Biserică azi. Atunci, cum se face că în Noul Testament nu s-a pus accentul pe ea? În Psalmi, da, citim mult despre muzică; dar, în Noul Testament Duhul Sfânt este cel mai important. Dacă ai instrumente muzicale sună bine; dacă ai bani, e bine; dar, acestea nu sunt esenţiale! Nu avem neapărată nevoie de orgă! Ştiţi că bisericile primare nu aveau orgă acum câteva sute de ani? Multe biserici foarte spirituale din lume nu au avut pian, nici orgă, nici chitară. Cum au supravieţuit? Prin puterea Duhului Sfânt! Astăzi, El a fost înlocuit cu muzica. Nu mai vezi o biserică fără muzică, nu mai vezi o biserică fără bani… Este o înşelăciune!
Ceva lipseşte creştinismului de astăzi şi trebuie să stăm cu ochii deschişi şi să spunem: ”-Doamne, ceva nu este în regulă!”

Sunt multe trucuri psihologice folosite ca să zăpăcească oamenii şi să le creeze stări ciudate. Se accentuează anumite cuvinte, până la urmă ţi se spune şi cum să respiri, totul este un trucaj care să te ameţească!
Apostolii nu foloseau trucuri, ci ei aveau puterea Duhului Sfânt. Nu se foloseau nici de bani, nici de muzică, nici de „evanghelia prosperităţii”, nici nu şantajau emoţional oamenii, nici nu aveau mesaje din acelea care să te facă să te simţi bine. Mulţi din predicatorii de azi studiază întâi psihologia, unde învaţă că trebuie să-i facă pe oameni să se simtă bine şi să le predice mesaje drăguţe.”

Ce parere aveti ?

Comentarii
  1. anatatar spune:

    In ultimul timp ma gandesc si eu la lucrarea Duhului Sfant in bisericile noastre si chiar ma intreb daca Duhul Sfant a plecat din unele biserici. Ma doare acest gand.
    Ma rog pentru lumina si putere de sus caci nu vreau sa am o forma de evlavie fara puterea Duhului Sfant. Nimic nu poate inlocui prezenta si puterea Duhului Sfant. Ma gandesc si la biserica primara (am scris o carte de meditatii biblice zilnice bazate pe cartea Faptele Apostolilor – tocmai ca imi doream sa inteleg mai mult persoana si lucrarea Duhului Sfant) si valorile ei. Cum era cantarea in biserica primara? Cum era rugaciunea in biserica primara? Cum se proclama Evanghelia in biserica primara? Cum lucra Duhul Sfant in biserica primara?
    Doamne, ajuta-ne sa ne intoarcem la valorile bisericii primare!!!
    ana
    anatatarandras.com

  2. @Ana Tatar Chiar ca avem, putine mentiuni in Faptele Apostolilor despre muzica in biserica !!!!!

  3. tiby spune:

    Mi se pare cam „cusut cu ata” tot paragraful. „..muzica a inlocuit puterea Duhului Sfant „… etc.. Le-a cam bagat toate in aceasi oala.. Muzica NU a fost compusa de deavolul ! .. Ar fi mai multe de comentat pe marginea subiectului..

  4. Remus spune:

    M-am gandit si eu la subiectul acesta cu muzica. Este adevarat ca in NT nu se vorbeste prea mult de muzica, dar vedem ca, in Apocalipsa ea are un rol important in slujirea fata de, Dumnezeu. Se face multa evanghelizare cu muzica si asta este contrar Cuvintului lui Dumnezeu. Biblia spune ca, Cuvintul lui Dumnezeu este viu si lucrator, iar credinta vine in urma auzirii Evangheliei si nu, in urma auzirii cantarilor. Ca, sunt oameni care se deschid lui Dumnezeu prin cantari, asta este adevarat, dar lucrarea de baza pentru mantuirea oamenilor, este vestirea Evangheliei.
    Cat despre muzica in adunare, Biblia spune: daca cineva are o cantare, sau cine are o inima buna sa cante lui Dumnezeu !!! Ce inseamna asta? Asta inseamna ca, acea cantare sa vina din inima si nu sa fie cantata mecanic. Are corul din Biserica o cantare sau canta mecanic? Cine are o cantare de adus lui Dumnezeu, vine el singur in fata, nu obligat de cineva, sa existe program in Biserica. Ai un cantaret in Biserica? El trebuie lasat sa cante liber din indemnul inimii sub calauzirea Duhului Sfant si nu fortat, fiindca are dar muzical. Lauda fortata adusa lui Dumnezeu nu este lucrarea Duhului Sfant ci, lucrarea oamenilor.
    Sa mai vorbim de ” Lautaria Crestina ” unde se folosesc cantari inchinate lui Dumnezeu, pentru a face atmosfera la nuntile fratilor, la logodne, binecuvintari de copii??? Este cuviincios inaintea lui Dumnezeu sa folosesti cantarile lui Dumnezeu si pe cantareti la evenimente private? Eu zic ca, nu.
    Este biblic organizarea de concerte caritabile pe seama cantarilor lui Dumnezeu, pentru a aduna bani care, sa fie folositi in scopuri caritabile? Eu zic ca, nu.
    Stim ca bisericile mari, toate au cor, formatii muzicale, orchestre dar, dati-mi exemplu din 10 bisericii romanesti din diaspora si din Romania, in cate se gaseste cineva care sa aiba putere sa, scoata dracii si sa aiba dar de vindecare???
    Ceea ce se vede azi in Bisericii ca regula de lucrare, este: timpul de rugaciune, timpul de inchinare prin muzica si poezii si timpul de evanghelizare. Eu in Noul Testament, am vazut lucrarea de vestire a Evangheliei insotita de tot felul de semne si minuni. Aceasta este lucrarea completa si autentica a lui Dumnezeu in Biserica, facuta prin Duhul Sfant.

  5. Christian spune:

    Reforma protestantă a fost genială şi catastrofală în acelaşi timp , a fost catastrofală pentru ca a permis fiecărui (fraier)sa interpreteze Scriptura după cum il taie capul ignorîndîndui pe ceilalţi şi istoria Bisericii Creştine de 2000 de ani. Biserica Crestina nu a acceptat instrumente şi circ în biserică (precum în video ul prezentat anterior,) avănd argumente solide ,de necontestat . Cei care invoca VechiulTestament uita ca sunt crestini (sau poate nu sunt ) iar ca si crestin prioritar este NOUL TESTAMENT, iar NT nu incurajeaza instrumentele in biserica. Daca nu accepti ce este scris in NT inseamna ca esti un eretic , iar astazi dupa cum vedem ereticii sunt pe punctul de a devenii majoritari.
    http://muzica-in-biserica-net.blogspot.com

  6. Christian spune:

    Scuze , adresa blogului este http://muzica-in-biserica.blogspot.com,,,,va rugam corectati

Lasă un comentariu