Si daca n-a inviat Hristos ?

Posted: aprilie 17, 2009 in predici
Etichete:, , ,

evolutie1 Sursa foto AICI
Aceasta intrebare nu ne conduce la a afla raspunsul logic, adica construit dupa rationamentele noastre logice ci raspunsul teo-logic adica dupa logica lui Dumnezeu. Dumnezeu ne lasa sa vedem ceva din logica Lui prin revelatie, restul ramane o taina.
Asa cum astazi, conform unui sondaj „Barna group” sunt 30% dintre crestinii nascuti din nou, din America care nu cred ca Isus a revenit la viata fizica dupa ce a fost crucificat, in mod asemanator erau si in Biserica din Corint , „unii” dintre ei care ziceau „…ca nu este o inviere a mortilor”(1Cor 15:12).
In acceptiunea logica-teo-logica a lui Pavel lucrurile stau cam asa „Daca nu este o inviere a mortilor,nici Hristos n-a inviat. Si daca n-a inviat Hristos, atunci…”
Atunci trebuie sa realizam ca exista o legatura foarte stransa intre faptul invierii lui Hristos si credinta noastra cestina, pana acolo incat totul este zadarnic,fara rost.
1. Credinta noastra este zadarnica
Pentru ca nu am primit iertarea pacatelor noastre.”…voi sunteti inca in pacatele voastre, si prin urmare cei ce au adormit in Hristos , sunt pierduti.”(1Cor 15:17-18).
Conform logicii ,am primit iertarea pacatelor pentru ca Isus a murit in locul nostru, dar „..Isus a fost dat din pricina faradelegilor noastre si a inviat din pricina ca am fost socotiti neprihaniti”(Rom 4:23-25). Calea catre desavarsirea mantuiri noastre trece prin invierea lui Hristos. Dar desavarsirea vine odata cu experimentarea Inaltarii noastre la cer asa cum s-a intamplat cu Isus.
2. Propovaduirea noastra este zadarnica
Pavel spune „noi asa am propovaduit si voi asa ati crezut”(1Cor 15 1-5), si daca aceste lucruri nu sunt adevarate, totul ce spunem noi in crestinism nu sunt decat glume proaste, minciuni, o mare inselaciune. Este o mare pierdere de timp pentru ca si asa nu avem prea mare popularitate cu mesajul acesta.Nu ne aduce decat dispret ,ura sau chiar prigonire, sau ajungem pana acolo incat vietile noastre sunt puse in pericol.
3. Viata nostra de credinta este zadarnica
Modul nostru de a ne stabili prioritatile in viata ,valorile, perspectiva asupra viitorului toate sunt determinate direct de acest adevar. ” Daca n-a inviat Hristos .. Daca nu inviaza mortii atunci ” sa mancam si sa bem caci maine vom muri”(1Cor 15:32). Toate comandamentele morale crestine izvorasc din acest adevar teologic. „Si el a murit pentru toti pentru ca cei ce traiesc sa nu mai traiasca pentru ei insisi ci pentru Cel ce a murit si a inviat pentru ei.”(2C. or5:15). Modul de viata crestin este asemanator cu al unui extraterestru,este ceva ciudat pentru logica fara teo-logica.
Dar acum HRISTOS A INVIAT din morti …
Astept raspunsul din partea voastra !!!!!

Comentarii

Lasă un comentariu